Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: [PHP] Safe mode

Standardní [PHP] Safe mode

Zdárek,
    nemůžu se probojovat přes safe mode. Zkouším rozchodit Zen galerii, ale posílá mě to do háje kvůli tomu kdo tu složku vlastní. Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jak to tedy vlastně funguje?(hlavně mi nikdo nepostněte odkaz na php.net/dokumentace_safe_modu).

Když chci uploudnout soubory, do nově vytvořené galerie tak to hlásí:

----

Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid is 1525 is not allowed to access /srv2/home/www/velvary.com/subdomains/natvrdli/foto-galerie/albums/test owned by uid 33 in /srv2/home/www/velvary.com/subdomains/natvrdli/foto-galerie/zen/admin.php on line 118

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /srv2/home/www/velvary.com/subdomains/natvrdli/foto-galerie/zen/admin.php:11 in /srv2/home/www/velvary.com/subdomains/natvrdli/foto-galerie/zen/admin.php on line 133
    ----

Takže jestli to chápu dobře, tak složku vytvořil apache s UID 33, a vzhledem k tomu, že já jako uživatel s UID 1525, tam nic nenahraju, tak jsme v patové situaci. Dá se nějak nastavit UID pro vytvářenou složku?? Případně jaký je na to lék?

Standardní Re: [PHP] Safe mode

Nebo mi prosím ještě někdo řekněte, co by obnášelo se nechat přesunout na server s vypnutým safe modem? Všude všichni píšou, že je to kvůli bezpečnosti lepší, ale tak nějak nikde nikdo pořádně nevysvětlil v čem je pořádně problém?

Mimo jiné jsem celkem lama v tomhle, takže nějak polopatě...

Tohle je při safe_mode = On; IMHO neřešitelné ... Řešení je použít FTP funkce PHP.

Koukni jestli to ta galerie nemá někde v nastavení na přepnutí, ale pochybuji .

Problém je v téhle vlastnosti fcí pracujících se soubory v PHP při safe_mode = On;
    Citace Původně odeslal PHP manuál
    Checks whether the directory in which you are about to operate, has the same UID as the script that is being executed.
    Na některých serverech Ti safe_mode bez problémů vypnout... Chce to zeptat se, než od nich něco koupíš.
    -- under construction --

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Podle vseho ten web bezi pod jinym userem, nez kterej vlastni ten adresar => nejsnazsi reseni je zmenit vlastnika adresare.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Citace Původně odeslal Jezevec Zobrazit příspěvek
    Podle vseho ten web bezi pod jinym userem, nez kterej vlastni ten adresar => nejsnazsi reseni je zmenit vlastnika adresare.
    No jestli to chapu dobre, tak jsem to udelal nastavil jsem vlastnika na 33(tedy apache). No jo, jenomze to me to zase zaclo hazet chybu v jinejch pripadech a to ze vlastnik je 33 a ja chci delat neco s UID 1525.

No nejak to nepobiram, kazdopadne ted uz je to jedno. Nechal jsem se presunout na server se safe_mode off ...

diky za odpovedi.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. MPlayer, problem s video driverem
    Založil Lopan v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 19.12.2006, 12:05
  2. Ati Catalyst 6.5 WHQL
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 29.05.2006, 07:20
  3. Mandrake 10
    Založil jama v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 57
    Poslední příspěvek: 06.01.2005, 16:36
  4. Divne se chovajici NVIDIA
    Založil dekon v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 10.02.2004, 18:46
  5. Nefunkcny W2k ani v safe mode da sa s tym nieco robit?
    Založil user v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 06.10.2003, 08:20

Pravidla přispívání