Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 30

Téma: OLD: Chladič na sk. A

Standardní OLD: Chladič na sk. A

Hledal jsem a podobná témata jsou staršího data, proto si dovolím tento dotaz položit.
    Můj starý chladič (Spire Whisper Rock IV) tak trochu dosluhuje a hledám náhradu pro sk. A. Mám Bartona 2500+, MB bez otvorů (Soltek SL-KT600-RL) a chieftec (LBX-02B-B-B), takže místa dost. Uvažoval jsem o Scythe Katana nebo Nexus AXP-3200 , ale ty se již neprodávají (http://chladice.idealniceny.cz/index.php?id=5&idd=3973, mají ho ). Takže se ptám, co byste z dostupných chladičů doporučili. Cena nehraje až tak velkou roli, nekupuji tyto komponenty každý týden... Upřednostním ticho nad výkonem, ale ten Spire už dost řve, takže myslím, že si polepším čímkoliv...
    Z dostupných jsem vybral:
    - Thermaltake CL-P0006 PIPE101 - zřejmě favorit
    - Thermaltake Volcano 9
    - Thermaltake Venus 12
    - Thermaltake Silent Boost - druhý favorit?
    - Arctic Cooling Copper Silent 2 M (Silent 2 Revision 2, Silent 2 L) - z levnějších a menších chladičů asi to lepší
    - Arctic-Cooling Copper Silent 3 Lite
    - Primecooler PC-MEGACOOL II+ SuperSilent (popř. Primecooler PC-MEGACOOL III+ SuperSilent)

Díky za každé rady
    Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní Re: OLD: Chladič na sk. A

Zalezi kolik hodlas investovat a pak take jakou hladinu hluku jsi ochoten akceptovat. Toho Bartona s prehledem uchladi nektery z tech Arcticu. Ber chladic s neregulovanym vetrakem, das ho na 7V a nemel by problem to uchladit. Jednoho mam doma tak se muzes podivat/poslechnout..
    .

Napsal jsem, že cena není až tak rozhodující, investici odhaduji 500-1000Kč
    Výrazně netaktuji, trhat rekordy rozhodně nebudu, ale pokud bude mít chladič rezervy, budu rád (Spire mi to chladí při max. zatížení, s původní pastou a při současných 25°C v pokoji na 55°C - v sw od Solteku, bios vždy ukazuje o 3-4°C víc; na těchto teplotách jedu cca 3 roky a není problém, v létě samozřejmě vyšší). Pokud teploty klesnou bude to super.
    S hlukem je to vždy relativní, ale současných 5 hdd přeřve vše, ovšem kupuji WD5000AAKS, na gk půjde Zalman, apod. Takže čím tišší, tím lepší. Malá poznámka, mám ho na malém stolku (kvůli prachu ne pod stolem, je tedy víc slyšet všechen hluk) a asi 1m od postele (prostě koleje...).

Vliv
    294

Pokud cena nerozhoduje, tak bych nejspis sahl po klasice v podobe Zalmanu CNPS 7000 Al-Cu. Ve sve dobe to byl jeden z nejlepsich chladicu a toho Bartona zvladne s naprostym prehledem na 5V. 9/10 netopyru doporucuje.

Mozna ho sezenes v bazaru. Pokud ne tak ho maji treba tady http://www.elektro-1.cz/chladic-zalm...244/procesory/
    .

Citace Původně odeslal Prokop Zobrazit příspěvek
    Pokud cena nerozhoduje, tak bych nejspis sahl po klasice v podobe Zalmanu CNPS 7000 Al-Cu. Ve sve dobe to byl jeden z nejlepsich chladicu a toho Bartona zvladne s naprostym prehledem na 5V. 9/10 netopyru doporucuje.

Mozna ho sezenes v bazaru. Pokud ne tak ho maji treba tady http://www.elektro-1.cz/chladic-zalm...244/procesory/
    Psal ,ze nema diry v desce - coz asi neni uplne dobrej napad mu doporucit zmineneho Zalmana ,nepletu-li se?
    MoBo: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI CPU: Intel Core i9-13900K@NZXT Kraken Elite 360 RGB RAM: G.SKILL 64GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 RGB Black VGA: MSI GeForce RTX 4080 SUPRIM 16G Storage: Samsung 980 PRO 1TB + 3x Samsung 980 PRO 2TB + HDD 2xWD Red 8TB Mouse: Logitech G502 X Plus Black Keyboard: Logitech G915 Lightspeed Case: NZXT H9 Flow Black PSU: EVGA SuperNOVA 1000 G6
    Monitors
    : 27" Dell S2721DGF + 27" Dell P2720D Sound: Logitech Z407 Headset: Logitech G Pro X Wireless Other: Oculus Quest, NAS QNAP TS251 2x16TB Raid1
    Mobile: Samsung Galaxy Z Fold 4 5G, Samsung Galaxy S22 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm LTE, Oura Ring 3
    Gaming: PS5, PS3, PS Vita, Nintendo Switch OLED, Nintendo Switch Classic, Nintendo Switch Lite, Steam Deck 1TB

Vliv
    294

Citace Původně odeslal m!st3riO Zobrazit příspěvek
    Psal ,ze nema diry v desce - coz asi neni uplne dobrej napad mu doporucit zmineneho Zalmana ,nepletu-li se?
    Mas pravdu - Shame on me!

Nejak jsem si neuvedomil ze uchyceni na sponu ma ta napodobenina Zalmana od Primecooleru, ale Zalman ne.

Diky za upozorneni.
    .

To Prokop: Takze PRIMECOOLER PC-HCIII+ HyperCool (popř. PRIMECOOLER PC-HC4+ HyperCool) má uchycení na sponu? Je to lepší volba než výše uvedené?

Vliv
    294

Citace Původně odeslal Brogg Zobrazit příspěvek
    To Prokop: Takze PRIMECOOLER PC-HCIII+ HyperCool (popř. PRIMECOOLER PC-HC4+ HyperCool) má uchycení na sponu? Je to lepší volba než výše uvedené?
    Na pctuningu je recenze a tam je tenhle Primecooler uchycen pres sponu, jeste se na to podivam.

Nejlepsi volbou IMHO zustava ten Copper Silent 2 (3). Kdysi jsem s nim chladil AXP a nebyl problem. Novejsi verze si poradila i s Prescottem na 3,6ghz (no poradila, teploty byly kolem 65°C).
    Ja osobne bych vzal toho Arctica a za usetrene penize koupil treba kalhotky pritelkyni
    .

Pokud budes vybirat mezi Copper Silent 2 a Cooper Silent 3 (nekde vedeny jako Copper Lite), tak ber jednoznacne tu verzi 3/Lite

Mel jsem oba dva a 3/Lite chladi vyrazne lepe + po zregulovani je vyrazne tissi
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora
    II. Acer Switch 10 (Z3735F/64GB/FHD) + Dell Active Stylus
    III. ZyXEL NSA210 + WD20EARS

Po krátkém rozhovoru a zvážení jsem nalomen na levnější variantu AC Cooper Silent 3 Lite. Byl jsem rozhodnutý koupit ještě nějaký slušný chladič na sk. A, který by tam mohl vydržet třeba až do budoucího upgradu. Takže jsem byl ochoten dát víc peněz. Ale jak to tak poslouchám, tak bude stačit AC. Mylím, že rezervu to na lehké OC bude mít i pro mého "více topícího" Bartona...
    Možná doplním, že pc pojede 24/7 na 100% (BOINC).
    Další názory jsou stále vítány.
    Naposledy upravil Brogg; 21.03.2007 v 01:21.

Osobně jsem měl "AC Copper Silent 2TC Revision 2 NOISE REDUCED" (před vodníkem) a rozdíl oproti BOXovému chladiči byl v hlučnosti tak 300% v teplotach kolem 5-10C. V poho uchladil Athlon 2500+ taktlej na 3200+.
    Naposledy upravil Iguaner; 21.03.2007 v 22:50.
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Citace Původně odeslal Iguaner Zobrazit příspěvek
    V poho uchladil Athlon 2500+ taktlej na 3200+.
    To jsem chtěl slyšet

Member Avatar uživatele Johny_g
    Vliv
    268

Citace Původně odeslal Iguaner Zobrazit příspěvek
    Osobně jsem měl "AC Copper Silent 2TC Revision 2 NOISE REDUCED" (před vodníkem) a rozdíl oproti BOXovému chladiči byl v hlučnosti tak 300% v teplotach kolem 5-10C. V poho uchladil Athlon 2500+ taktlej na 3200+.
    Můžu potvrdit, přesně tohle jsem měl taky, teploty nešly přes 50 stupňů. Barton 2500+ na 3200+ s mírně zvednutým napětím.
    Gigabyte P35-DS3, E2160@3 GHz, 2x2048 MB A-Data, WD6400AAKS, Soundblaster Live!, MSi GTX 275 TwinFrozr OC, Corsair VX450, Toshiba 1612 DVDROM, Samsung DVDRW, Samsung 214T

Tak ho mám doma a jsem mírně řečeno rozčarován. Používal jsem 3 roky Spire Whisper Rock IV a ten jel něco kolem 2400-2600 RPM s 3 roky starou pastou a míval v současné době něco kolem 54-55°C při zátěži (BOINC). Po výměně chladiče na AC Cooper Silent 3 Lite s pastou Artic Silver AS5 jsou teploty pří zátěži a při 2300-2400 RPM (default bez regulace) 55°C. Sice mohla tuto skutečnost ovlivnit výměna chladiče na grafice na Zalmana VF700-Cu, který zamotá s prouděním, ale i tak mi ty teploty přijdou vyšší než jsem čekal. Takhle vlastně není rezerva ani na OC ani na snižování otáček
    Co je ale nejhorší je zvuk, prostě vrčí hlasitěji a nepříjemněji než původní Spire a to je mnohem horší než teploty Očekávaným výsledkem měl být tišší provoz pc, nejsem žádný netopýr, ale toto je moc. Při pohmatu se větrák na chladiči trochu klepe jako by byl špatně vycentrovaný. Celkově je to nejhlučnější komponenta v case...
    Celkově zklamání, dočasně uvažuji o vrácení Spire a hledání pokračuje...

PS: Blbě by neměl být nasazen, zároveň jsem dělal i toho Zalmana a ten je naprostá pohoda a spokojenost. Pokles o neuvěřitelných 30°C při max. otáčk. a nějakých 25 při 1700 RPM.
    Naposledy upravil Brogg; 24.03.2007 v 23:57.

Senior Member Avatar uživatele falcon
    Věk
    41
    Vliv
    261

Rekl bych ze problem bude prave v typu chladice, Copper Silent 2TC je provereny ale ta 3ka je odlechcena takze takovy chladici vykon mit asi nebude. To "klepani" je ale dost spatny, kazdpadne to zkus znovu nasadit....
    Dle webu by mel tocit +- 2200..stejne jako 2ka bez TC
    COMP n.2.0 - CPU: Intel i7-4770K@3,7 (1,05V) + TR HR-01, RAM: G.SKILL RipjawsX DDR3 2x8GB 1600MHz CL9, MB: GB Z87X-D3H, VGA: ASUS GTX660Ti TOP 2GB, HDD: Samsung SSD 250GB Basic, WD 2TB AV-GP, CASE: miniRaven "prototype", PSU:Seasonic SS-660XP2 F3 Platinum 660W, DVDRW: LG, MOUSE: Gigabyte M6880, SND: FiiO E10 OLYMPUS + Audio-Technica ATH-T500, LCD: 24" DELL U2412M, NET: Wi-Fi 16MBit Tlapnet (NEW)
    BACKUP - CPU: Intel C2Q Q9400@3,4 (8x425) + TRU120E, RAM: 6GB A-DATA EE 800, MB: GB EP45-DS3P (F8), VGA: Sapphire 5850 Extreme 1GB, HDD: WD 640GB AAKS, CASE: 3R System 101 Silver |falcon edition| PSU: Corsair HX520, DVDRW: Samsung SH-S182M, LCD: 20" LG L2000C-SF
    Casemod miniRaven - "forever" on progress.....Mazda 6 2.0 Combi TE (08´) consumption

Vliv
    294

Tak ho mám doma a jsem mírně řečeno rozčarován. Používal jsem 3 roky Spire Whisper Rock IV a ten jel něco kolem 2400-2600 RPM s 3 roky starou pastou a míval v současné době něco kolem 54-55°C při zátěži (BOINC). Po výměně chladiče na AC Cooper Silent 3 Lite s pastou Artic Silver AS5 jsou teploty pří zátěži a při 2300-2400 RPM (default bez regulace) 55°C. Sice mohla tuto skutečnost ovlivnit výměna chladiče na grafice na Zalmana VF700-Cu, který zamotá s prouděním, ale i tak mi ty teploty přijdou vyšší než jsem čekal. Takhle vlastně není rezerva ani na OC ani na snižování otáček
    Co je ale nejhorší je zvuk, prostě vrčí hlasitěji a nepříjemněji než původní Spire a to je mnohem horší než teploty Očekávaným výsledkem měl být tišší provoz pc, nejsem žádný netopýr, ale toto je moc. Při pohmatu se větrák na chladiči trochu klepe jako by byl špatně vycentrovaný. Celkově je to nejhlučnější komponenta v case...
    Celkově zklamání, dočasně uvažuji o vrácení Spire a hledání pokračuje...

PS: Blbě by neměl být nasazen, zároveň jsem dělal i toho Zalmana a ten je naprostá pohoda a spokojenost. Pokles o neuvěřitelných 30°C při max. otáčk. a nějakých 25 při 1700 RPM.

Vidim to jednoznacne na reklamaci. Cvaka ten vetrak? Je ten zvuk spise aerodynamicky hluk nebo je slyset cvakani? Jinak pokud budes menit, ber 2ku ale BEZ TC.
    .

Chladič necvaká, ale hučí. Ráno jsem v posteli přemýšlel k čemu to přirovnat. Snad jako tlumený vysavač někde z dálky, nebo model letadýlka ve vzduchu. Trvalý , trochu tlumený hukot spíše ve vyšších tónech.
    Teploty:
    1.
    pokoj: 26,9 - 27°C
    idle, teploty sledovány v BIOSu
    CPU chladič: 2280 - 2311 RPM
    CPU (ABSII, v procesoru) 50°C, CPU Die (senzor je na MB pod cpu): 44°C, RT2 (na MB, dole u IDE knektorů, vlastně tam, kudy přichází vzduch od HDD): 32°C
    VGA 1939-1962 RPM
    2.
    pokoj: 27,3 °C
    idle, resp. zatížení cpu kolem 10%, Windows, teploty sledovány v sw od Solteku
    CPU chladič: 2311 RPM
    ABSII: 55-56°C, CPU Die: 44-45°C, RT2: 29°C
    VGA: 2008 RPM
    HDD (Seagate 7200.7 PATA 80 GB, WD5000AAKS SATA): oba 35°C (idle)
    3.
    pokoj: 27,3°C
    CPU chladič: 2311 RPM
    full load, Windows, sw Soltek
    ABSII: 56-57°C, CPU Die: 46-47°C, RT2: 29°C
    VGA: 2033-2057 RPM
    HDD: oba 35°C (idle)

Vždy: CPU: 1,632V (default)

Reklamace myslím není možná:
    - nehučí až tak, že by to vyreklamovali (dle mě)
    - necvaká
    - vibruje, ale v mezích, které BFU vezme jako v pořádku
    - teploty jsou do 58°C při 27°C v místnosti - box nebude o moc lepší
    Celkově požaduji o něco lepší výsledky. S desku jsem spokojený, stabilní, sata naprosto bez problémů, atd. Takže se mi nechce hledat MB s dírama pro Zalmana, ale začal jsem již zvažovat...
    Co mě překvapilo, je nasazení větráku na chladič. Původní Spire byl přišroubovaný, tento je pouze nacvaknutý pomocí umělohmotných úchytek. No, vzhledem k 24/7 provozu nejsem šťasten - snad nespadne...

EDIT:
    Tak jsem ho nasadil znovu, před tím byla dobře nanesená pasta, ale málo utáhnutý šroub. Teď by mělo být vše ok, teploty klesly téměř o 10°C v biosu na default otáčky, což je konečně onen výsledek. Takže jsem stáhl otáčky a:
    otevřená bočnice (vždy před tím zavřená, možná tedy tentokrát o něco nižší teploty i díky tomu - tipuji o 2°C), pokoj 25,5°C, windows, idle (cpu kolem 10%), sw Soltek
    cpu: 1548-1563 RPM
    zadní ventilátor: 847-852 RPM
    grafika: 39-40°C (otáčky teď nemonitoruji)
    ABSII: 54-55°C, CPU Die: 41-42°C, RT2: 28°C

V BIOSu to mělo mnohem míň, zejm. ABSII, ta měla při stejných otáčkách tak 47-48°C. Dřív mi BIOS ukazoval hodnoty spíš vyšší (o cca 3-4°C), od výměny chladiče mi BIOS ukazuje teploty nižší (o cca 6-7°C). Čert, aby se v tom vyznal...
    Hluk je samozřejmě nižší, ale i tak bych si přál lepší zvukový projev, teď je to stále vysavač, ale v hodně velké dáli. Pomohu si AC Cooper Silent 2 bez TC?

EDIT 2:
    Tak doplním údaje z BIOSu:
    pokoj: 25,8°C, otevřená bočnice
    cpu: 1577-1591 RPM
    zadní ventilátor: 843-852 RPM
    ABSII: 45-46°C, CPU Die: 41-42°C, RT2: 32-33°C
    Z toho jasně plyne, že BIOS ukazuje teplotu při stejných podmínkách o 8-10°C nižší. Při pohmatu na chladič, NB, disky, apod. a vzájemném porovnání věřím spíš BIOSu...
    Naposledy upravil Brogg; 25.03.2007 v 16:04.

Hluk je samozřejmě nižší, ale i tak bych si přál lepší zvukový projev, teď je to stále vysavač, ale v hodně velké dáli. Pomohu si AC Cooper Silent 2 bez TC?
    se zvukovym projevem AC Copper Lite jsme spokojen az tak kolem 1100 ot. a mene -> zkus to snizit na tuto uroven, hluk by mel podstatne klesnout (otazka je jaka bude pri techto otackach teplota)

IMHO si s tim AC Cooper Silent 2 bez TC moc nepomuzes, mel jsem tu verzi s TC na AXP 2100,1.55V a teploty lezly v zatezi prez 60, takze jsem k tomu musel udelat wind tunel - teprve pote to bylo v poho

po vymene chladice za Copper Lite mi teploty klesly jeste o trochu vice (stale s wind tunelem) a i po zregulovani na tech 1100 ot. to bylo lepsi nez puvodni stav (CS2 s TC bez wind tunelu)
    I. AMD Phenom II X4 955 (HDX955WFK4DGM) [3200,1.15V-800,0.95V] | Ninja Mini (passive in windtunnel) | GB MA78GPM-DS2H | 2x4GB | Sapphire Radeon HD 4670 Ultimate | Corsair Force Series 60GB + Samsung HD502HJ | Pioneer DVR-111 | Dell U2410f + HP L2245w on Neo-Flex stand | Creative T20/portaPro | Logitech UltraX + Genius Maurus | silenced Asus TM210 (with NF-B9) + Chieftec 300W (CTP-300-12G) | Fedora

Citace Původně odeslal LM Zobrazit příspěvek
    po vymene chladice za Copper Lite mi teploty klesly jeste o trochu vice (stale s wind tunelem) a i po zregulovani na tech 1100 ot. to bylo lepsi nez puvodni stav (CS2 s TC bez wind tunelu)
    Neporovnaváš stav jednou s (ACCS3Lite) a podruhé bez WT (ACCS2TC)? Je jasné, že i mně by WT pomohl, ale nebudu ho dělat - hodlám udělat tichý komp, oblepit ho tišící hmotou a tedy bez zbytečných děr...

Vliv
    294

Jen k AC CS 2 / AC CS 2TC. TC je mnohem horsi varianta, je sice pravda ze se da pomerne jednoduse manipulovat s cidlem mezi zebry ale jednodussi je vzit verzi bez regulace a tuto omezit natvrdo treba na 7V.
    Bud ho das natvrdo na tech 5 potazmo 7V anebo ho vrat.
    .

Neporovnaváš stav jednou s (ACCS3Lite) a podruhé bez WT (ACCS2TC)? Je jasné, že i mně by WT pomohl, ale nebudu ho dělat - hodlám udělat tichý komp, oblepit ho tišící hmotou a tedy bez zbytečných děr...
    mysleno tak ze AC CS3Lite na 1100 ot. s WT chladi lepe nez AC CS2TC na plne otacky (cca 2900) bez WT
    - i bez WT na tom byl CS3Lite lepe (defaultne ma cca 2200 ot) nez CS2TC (ktery ma mit 1400 - 2800 -> v zatezi to ale lezlo az k 2900:)

ps: nakonec jsem ten WT v zajmu dalsiho ztiseni kompa taky vyhodil - CS3Lite na 1100 ot. mi to v poho drzi kolem 55˚C v zatezi, takze neni WT treba (muj AXP na 2000,1.4V ale bude topit urcite mene nez to co mas ty)

Citace Původně odeslal Prokop Zobrazit příspěvek
    Jen k AC CS 2 / AC CS 2TC. TC je mnohem horsi varianta, je sice pravda ze se da pomerne jednoduse manipulovat s cidlem mezi zebry ale jednodussi je vzit verzi bez regulace a tuto omezit natvrdo treba na 7V.
    Bud ho das natvrdo na tech 5 potazmo 7V anebo ho vrat.
    Žádný větrák s TC nechci. Teď reguluju CPU a GK pomocí PRO3 a má to nevýhodu v tom, že pokud dám čidlo tak, aby to jelo na těch cca 1100 RPM, tak to za chvilku spadne, protože to zpomalí větráky až moc (v biosu jsem si pro jistotu zapnul ochranu, jinak bych se nemohl ani umýt...). Toto vše bude vyřešeno koupí manuální regulace (snad seženu Rheobus), automatické regulaci jaksi nevěřím a ani mi nevyhovuje...
    Na těch 1100 je ten chladič zvukově příjemný (při zpomalení všech větráků na únosnou mez je zhruba nejhlučnější komponentou hrabající 7200.7 PATA), teploty snad taky ujdou. Ale zeptám se jinak, existuje lepší varianta nebo toto je maximum, co na MB bez děr seženu?

EDIT:
    Co třeba: toto (Cu) nebo tento (AlCu)? Z vedlejšího fóra za 360,- Kč/ks.
    A jak tady zaznělo, šel by použít Primecooler (napodobenina Zalmanu)? Jak jsem se díval, tak jde na MB bez děr jak typ HCIII+, tak i HC5+. Zalmana tam nedostanu, tak toto mi přijde jako zajímavá náhrada Spire nebo AC...
    Naposledy upravil Brogg; 26.03.2007 v 14:43.

hele a co pouzit pasiv z toho spire nebo ac jestli je lepsi a na to svihnout 92 mm fun s redukci na pozadovany rozmer (80 mm) a zregulovat rychlost? mam to tak na xpm a jsem spokojenej...

edit: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=ze...jedna_strona=1
    Naposledy upravil mokus; 27.03.2007 v 19:46.

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Citace Původně odeslal mokus Zobrazit příspěvek
    hele a co pouzit pasiv z toho spire nebo ac jestli je lepsi a na to svihnout 92 mm fun s redukci na pozadovany rozmer (80 mm) a zregulovat rychlost? mam to tak na xpm a jsem spokojenej...
    jj, když jsem tak přemýšlel a hledal, tak to vidím jako jasné řešení. Tvá redukce je kupovaná nebo dělaná? Můžeš vyfotit nebo popsat? Jinak starší diskuze o redukcích znám...

Post Re: OLD: Chladič na sk. A

redukce je hlinikova origo thermaltake 9cm->8cm dodavana k ventilatoru http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28299.
    V novem htpc zatim neregulovany a tudis mirne hlucnejsi, pujde na 5V (Pri soucasnych 2000MHz to musi stacit, tedy doufam). Predtim jsem to reguloval Zalmanem ZM-MFC1. FalconRock2 a ten tvuj Whisper maji tusim stejny pasiv mj. dost slusny. Jen nahore jak jsou ty drazky na ventilator, tak se tam ta redukce presne nevleze, ale v poho. Kdybys vydrzel par tydnu muzu to nafotit, ale to asi nevydrzis
    Daji se ale sehnat jak jine redukce tak i lepsi fany...
    Jo a ta Katana co jsme se tu kdysi bavili je pro sockA total nevhodna, hp jdou cca 1 cm vedle jadra, tudis to blbe chladi...

edit: tohle uz je trochu moc velky, ale neco v tomhle stylu urcite dela akasa nebo nekdo jiny - http://www.thermaltake.com/product/a...2380/a2380.asp
    Naposledy upravil mokus; 28.03.2007 v 20:01.

FUN: Apple Mac Pro 4.1@5.1 • Intel Xeon W5680 • Kingston 3x8GB (triple-channel) 1333 ECC • EVGA GTX 670 • Crucial M200 256GB • WD Black 1TB • WD Green 1TB 3x
    MOBILE: HP EliteBook 8440p • Corsair 2x4GB • AVerTV Hybrid • Logitech VX Nano • Canon S95 • Apple iP6 16GB • Apple iPad Air 64GB • Apple iPod Nano 7G 16GB • Apple iPod Video 80GB
    WS: intel NUC i3 • Corsair 2x4GB • Crucial M4 512GB • intel Advanced-N 6235 • Samsung B2030HD
    HTPC: AMD X2 Toledo 4200+ • ASUS A8R-MVP • Scythe KatanaCu • Patriot 2x1GB • GB 8600GT+Zalman VF900-Cu • WD 640AAKS+SilentMAXX silencer • Pioneer DVR-212 • Leadtek WinFast TV2000XP Expert • Corsair HX520w • SilverStone LaScala LC17S • ONKYO TX-SR603E • JAMO E7 7.1 (2x E750 + 4x E700 + E7cen + E7sub) • Panasonic TX-55CS630E • Logitech WingMan FF GP • APC Back-UPS 650 • chlupy ze psa

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  3. Je to dlouhy, ale precteni stoji za to...
    Založil Ogre v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 23.01.2004, 23:52
  4. chladič na VGA vs CHIPSET
    Založil Fleak v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 08.08.2003, 10:32

Pravidla přispívání