Ahoj, předem chci napsat, že nevím, kam to přesně strčit, takže snad bych poprosil nějakého moda, ať to kdyžtak hodí, kam s myslím, že to patří.
Tak, k věci.
Známé vyhořel před časem počítač (rozuměj: zdroj tak trochu vzplanul a začal hořet - pak to vyhodilo pojistky a "strašně z toho smrdělo" - tak mi bylo řečeno).
No a protože zdroj a deska byly v háji, udělal jsem takovej menší upgrade sestavy (koupil jsem tu na fóru AXP 2500+ @ 3200+, Asus A7V600 a 2x256 DDR/400), jo a samozřejmě novej zdroj (EC 350W - je to fakt low-end kompl docela, berte na to ohled) a je to i v jiné kejse.
Po zkompletování se PC jevilo jako stabilní, ale, dělá to pár zajímavých věcí.
Tak
za 1) Semtam (hlavně po vytažení ze zásuvky) se po zapnutí jen probliknou LEDky a hned se to vypne - takový "bzz" a už to nejde zapnout. (TADY MAM V POSLEDNI DOBE PODEZRENI NA ZDROJ). Pak se to musí odpojit uplne ze site, znova zapnout, a kdyz mate stesti, jede to.
za 2) pocitac se sam od sebe restartuje, vicemene v nahodnych intervalech. Zajímavý ale je, že jak ve windows pri treba surfovani, tak ve hrách (ale jen nekterých). Treba FarCry, to se bud zasekne, nebo vypadne monitor, nebo se restartuje PC.
Ted co jsem v pc vymenil : desku, cpu, ram, zdroj, skrin, vypalku, disk.
Grafiku jsem pro jistotu zkousel jinou, a dela to to samý ! (ale ta co tam byla puvodne - R9550 - se zdá se jede dobre - asi neutrpela tím zkratem).
Tzn.: Vymenil jsem vsechno - a zaver - blbne to porad jak pes.
Zajímavý je, že když pustím Prime95, jelo to 3+ hodin OK (blend), to samý Memtest86
Myslím si, že to občasné nezapínání (jakoby to probíjelo něco, nebo nevím už) a ty restarty/záseky budou mít asi společnýho činitele, ale nevím. Zkoušel jsem už kdeco, ale nevím, jak se dobrat řešení.
Věřím, že ty věci, co jsem koupil tady z fóra, jsou OK, protože jak říkám, jinak fungují OK. Samozřejmě že procák jsem zkoušel i na default, ale nemá to na to vliv, naopak se mi subjektivně zdálo, že na 1833MHz padal víc než na 2200
Na druhou stranu, třeba Zoo Tycoon tam jede x hodin OK. Ale farcry je dole do 20min. max.
A teď, Babo raď. Budu vděčnej za každej nápad nebo něco, podobnou zkušenost, prostě .. you know.
Ještě mě teď napadlo, že by mohl být vadnej ten novej zdroj co jsem do toho koupil, ale moc se mi to nezdá (nemám bohužel jinej na vyzkoušení).