Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Windows XP a zmizeni NTFS partition

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Windows XP a zmizeni NTFS partition

Vypada to, ze se mi smula lepi na paty, takze:

pred silvestrem se zacal chovat podivne hlavni disk v podpisu (Maxtor), takze jsem ho velice promptne vymenil novym WD3200JS (320GB, 8MB cache, SATA II, 7200rpm) a zazalohoval data. Dnes si pro stary Maxtor projel kamarad, ktery ho ode me za jisty baksis odkoupi, takze jsem znovu Maxtor zapojil (a vypojil pritom WD2500JD) a spustil instalacku WinXP (SP1.0a), kterymi jsem se rozhodl stary disk naformatovat. Zapomnel jsem ale, ze nemam disketu se SATA drivery, coz mi doslo ve chvili, kdy instalacka dojela pred prvni probliknuti obrazovky (po nahrani analyzatoru lid. rozhrani, pred detekci disku a F8kou pro potvrzeni licence) a naslede instalator napsal "restart pocitace" a restnul PC.
    Najel jsem zpet do win, vytvoril disketu a znovu bootnul, tentokrat jsem vse uspesne zdetekoval, nicmene uz v tuto chvili fdisk v instalacce hlasil, ze jeden z disku (WDC WD3200JB) uz je bez partitions. mam na instalacku win xp svuj nazor, takze jsem tohle ignoroval, nicmene ani po navraceni PC do normalniho stavu uz jsem nic nezmenil.

Zkusil jsem tedy na dany disk Easy Recovery Pro a zvolil tu nejagresivnejsi metodu (tzn. neznamy nebo zadny filesystem), po dve a pul hodine jsem dospel k tomuto, coz rozhodne neodpovida puvodni strukture.

Premyslim v tuto chvili, jak postupovat, nerad bych do toho stouchal necim, co neznam. Zda se, ze spise potrebuji obnovit parititon nez data, napadlo me tedy vytvorit novy oddil (asi bych mel dodat, ze puvodne tam byl jen jeden na celou velikost disku), naformatovat ho (rychle) a pak zkusit uplatnit jednu z bezne pouzivanych utilit na obnoveni dat z formatu. Bojim se ale, ze nova NTFS partition nepojme stara data identicky.

Jeste bych asi mel dodat, ze vsechny tyhle psi kusy probihaji na systemu v podpisu.

Co doporucite vy? Jsem docela zoufaly

::EDIT::
    Partition Table Doctor mi napsal toto - vim, ze se tyto polozky daji v BIOSu menit, ale opravdu nevim, na jake hodnoty
    Naposledy upravil WereWiking; 15.04.2008 v 22:19. Důvod: upresneni, doplneni
    War. War never changes.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATi Catalyst™ 6.8
    Založil no-X v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 29.09.2006, 22:24
  2. ASUS A7V600 a SATA disk Maxtor, vytuhavani windows XP
    Založil Reth v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 12.05.2004, 10:06
  3. Balík všech UPDATE pro Windows XP ???
    Založil Gordon v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 18.01.2004, 17:47
  4. Problem s modemem a Windows XP!
    Založil P3c0 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 15.07.2003, 12:32
  5. Windows XP startovani
    Založil Sepuca v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 28.10.2002, 09:55

Pravidla přispívání