Neviete poradit nejaky online serial/tutorial pre uplnych zaciatocnikov, ktory sa cely semester neobjavili na volitelnom predmete assembler a potom zistili, ze by sa im nejake kredity aj zisli?![]()
Neviete poradit nejaky online serial/tutorial pre uplnych zaciatocnikov, ktory sa cely semester neobjavili na volitelnom predmete assembler a potom zistili, ze by sa im nejake kredity aj zisli?![]()
"Sometime it falls upon a generation to be great. You can be that great generation."
Nelson Mandela, 2005
assembler pre 32-bitove procesory Intel
Konkretne potrebujem zvladnut tieto okruhy
Registre. Príznaky. Spôsoby adresovania.
Základné prvky assemblerovského programu. Premenné. Návestia. Atribúty premenných a návestí. Operátory nad atribútmi. Štandardné a alternatívne segmentové registre. Konštanty.
Inštrukcie pre presun údajov. Aritmetické inštrukcie. Logické inštrukcie.
Inštrukcie pre posuv. Skoky.
Inštrukcie pre prácu so zásobníkom. Procedúry.
Reálna aritmetika. Inštrukcie pre nastavenie príznakových bitov. Reťazcové inštrukcie.
BCD aritmetika. Moduly. Makrá.
Segmentové direktívy. Aplikačná úroveň V/V – súborové služby DOS-u.
Súborové služby Windows. Odovzdávanie správ aplikačnému programu pod Windows.
Systémová úroveň V/V – programovaný V/V, prerušenia, priamy prístup do pamäti.
Princípy programovania v chránenom režime.
"Sometime it falls upon a generation to be great. You can be that great generation."
Nelson Mandela, 2005
Hodne stesti pri uceni. Ja na to chodil (resp. ne na prednasky) a ani nevim zda nejake byly, nepochopil jsem to za cely semestr.
C2D Wolfheart stabilized...CoolingSys completed...Aurora 3D Black...full 120mm Wolfheart
WinXP && Gentoo Powered Wolfheart http://img215.imageshack.us/my.php?i...pgentooqt2.jpg
Intel Core2Duo E6300 1.86@3.2GHz cooled by Ninja Plus| Gigabyte DS4 | 1024MB Kingston 750@920MHz | sound | Gigabyte X1650Pro SilentPipe II | TEAC 40x & Toshiba DVD-RW | WD800JB 80GB | Logitech MX510 | Fortron 300W NP(PN) | MS Sidewinder Strategic Commander|Acer 1721hm
C366 2@1,85V 32MB RAM, Slackware 9.1 router connected to Chello
Bohuzel ja Intel nerad, ale byvaly kolega co dodnes programuje i pro win32 v asembleru mel nejakou peknou cca 15 let starou knizku o asembleru i386 (melo to i nejaky povidani o 486). Takze asi nejaky bazar a hledat.
Nebo pokud mas pristup k casopisu Bajt(Byte) taky tak 15 let zpet, tam vychazely tutorialy v cestine.
ITF FreeNet Liberec
NTB - nejake Lenovo
PC - Intel i5 netaktovany
fotoze : Panasonic DMC-TZ20 + DMW-MCTZ20E
technical diver , deep full nitrox 75m :)
Tak mi kamos vysvetlil tie zakladne principy - nastastie mam v inych jazykoch uz co to odkodene, tak som to rychlo pochopil a skusku som dal
Ak by niekoho zaujimalo studoval som hlavne z http://frdsa.utc.sk/~janosik/Kniha/ProgJSA.html
Nelson Mandela, 2005
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)