Zdravim,
prosim kazdeho kdo by mi mohl pomoci s nasl. problemem, jsem z toho uz zoufalej
Mam 2 disky 1. je 250GB Seagate PATA 7200/16MB (starej cca. 2mesice), 2. je Maxtor PATA 200GB DiamondMax10 7200/8MB.
Deska je ABIT KN8 Ultra (nf4ultra) rev1.1., Opteron 144 (bezi na default 1800Mhz ).
Seagate je jako Primary Master a Maxtor jako Primary Slave.
Seagate je rozdelen na 3 dily (C: tam je novej system XP SP2 - FAT32, D, E jsou jen data - NTFS)
Maxtor je rozdelen na 4 (1. je system XP SP1 - FAT32, zbytek jsou data NTFS) ten maxtor jsem pouzival a chtel bych i dal pouzivat jako zalozni OS,) problem je v tom, ze od vcera, pocitac misto aby bootval ze Seagate z C: tak bootoje z Maxtora, ackoliv BISO detekuje jako Primary Master Seagate, jumpry jsou spravne. Pokud Maxtor odpojim, tak Seagate nabootuje v poradku, ale jakmile ho pripojim....tak zacne system bootovat z Maxtora....divla sem se do obou boot.ini souboru (na kazdym disku..tak je to OK).....SMART disku i Scandik je OK, zadny chyby....v BIOSu jsem dokonce nastavil, ze poradi disku pro boot bude: 1. Seagate, 2.ctecka karet, 3.Maxtor, ale vubec nic.....uz jsem z toho v pasti....
Ma nekdo nejaky navrh.....?? Budu vdecnej za cokoliv....
Jeste me napadlo, zkusit prohodit Seagate na Primary slave a Maxtor na primary master, jeslti se to bude taky chovat "obracene"....
ale jinak fakt nevim .....
Pls pomozte, diky vsem!
EDIT: tak sem trosku jeste laboroval....a:
pokud dam Maxtor jako master a Seagate jako slave, tak to porad bootuje z maxtora, coz je spravne, pokud to prehodim, tak jak to patri...(maxtor slave a seagate master) porad to bootuje z maxtora.
Kdyz dam Maxtor na 2.ksandu (master) tak to nabootuje ze Seagatu...ackoliv HDD priority boot je na prvnim miste MAXTOR!!! kua, to je zahadauz me to zacina s*at