Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Thermalright HR 05 SLI, prvni zkusenost

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Thumbs up Thermalright HR 05 SLI, prvni zkusenost

Na Gigabyle GA-K8N-SLI/nf4 jsem vymenil hlinikovy pasiv, na kterem se nedala udrzet ruka za tenhle 2heatpipovy zazrak s vysokym uzkym radiatorem vyvedenych mimo kolmy prumet zakladny/cipsetu. Vtipne je, ze jakmile jsem tento chladic koupil, tak vyrobce ze svych stranek stahl podporu pro moji desku. Jde o to, ze tento chladic ma zarucovat moznost provozu 2 grafickych karet v SLI, coz je na teto desce problematicke, ale presvedcil jsem se nakonec, ze to pujde.

Pri pouziti jedne gk by tenhle chladic nemel delat problem nikde. Kdybych byl ochotny ozelet sli, tak ho nainstaluju radiatorem dolu, rovnobezne se sloty. Pro sli bylo nutne radiator orientovat nahoru (smerem k procesoru, zdroji) nebo doprava (smerem k harddiskum). Umisteni vertikalne s radiatorem napravo bylo nemozne kvuli delce moji 7900GT a horizontalni umisteni nahore zase zakryvalo plastove zapadky na pameti a jediny sroub, kterym se v moji easy install case upevnuje zakladni deska. Proto jako jedina moznost zbyla instalace sikmo, jak je naznaceno na ascii artu (skutecne otoceni je o ~45°)

..............\-\......
    ...............\-\.....
    ...........ccc.\-\...
    nnnnnnnnnpp.\-\.
    ...........ccc....\-\
    pcie1x...............
    ........................
    nnnnnnnnnpp......
    .......................
    n ... grafarna, p ... napajeni grafarny, c ... cipset, \-\ ... radiator hr05sli

Draty napajeni se do radiatoru opiraji a je tam asi .5 mm vule a mel jsem strach ze spatneho kontaktu mezi cipsetem a chladicem. Uchyceni pomoci 2 plastovych cvoku je dost mekke. Chladicem lze opatrne otacet a nalezt tak idealni pozici. Doporucuju nevynechat pri instalaci molitanovy ctverec pro ochranu chipsetu.

Nicmene teplo odvadi perfektne (zrejme diky paste). Okamzite po zapnuti se zahrala zakladna i heatpipes. Po nekolika minutach zatizeni v primu se zakladna hodne zahrala, ale stale se na ni dala udzet ruka, cili oproti hlinikovemu bloku zlepseni. Zkusil jsem na radiator polozit 9cm vetrak @ asi 800rpm, zakladna do 10 s znatelne zchladla a po chvili byla na omak studena (tedy < nez 37° ), po 15 min v primu furt studena. Obavy ze spatneho kontaktu uplne zahnalo to, ze skrin byla zezadu v mistech, kde je cipset na omak uplne studena, predtim s hlinikem bylo citit, ze tam sala teplo od chipsetu.

Presne teplotni testy bohuzel nebudou. Na desce je senzor, ktery ukazuje 70- 72 stupnu cehosi, myslel jsem si, ze je to cipset, ale po instalaci HR 05 se tento udaj nezmenil. Docela by me zajimalo, jestli je lepsi rozrezany freezer, cena je priblizne stejna.

Na zaver dotaz... daji se nekde zvlast koupit ty plastovy cvoky s pruzinkou? Nebo treba takovy ty srouby na pevnejsi uchyceni...?
    Naposledy upravil weepy; 05.10.2006 v 16:04.
    Core 2 Duo E8500[Scythe Ninja] | Gigabyte G33-DS3R[] | A Data 4GB Dual | Sapphire HD 3870[heatpipe] | Seasonic S12 430W | 20.1" S-IPS IBM L200p LCD | 198 Lightsmark 2007, 28414 3DMark03 @ 1024x768 | 7414 3DMark06 @ 1280x1024
    lenovo X41t [ Pentium M 1.6 | 2GB Kingston 4-3-3-9 | 16GB SSD | GMA 900 128MB | 12" IPS tablet LCD ]
    "I've got heatpipe here, I've got heatpipe there, 'n I've got heatpipe everywhere..."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Pochlubte se kolik toho sosnete
    Založil Miro2 v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 93
    Poslední příspěvek: 10.09.2008, 21:55

Pravidla přispívání