Opět nazdar , včera jsem si pořídil wifi pro domácí síť a hned jsem řešil pár problémů, o kterých jsem zde již psal...
Protože nemám moc zkušeností s wifi (sice jsem toho poměrně dost nastudoval, než jsem se do toho pustil), tak žádam o pár rad, tipů a tak.
Moje síť je teď taková:
wifi spojení k netu->router 1(straight core wrt311)->utp->router2-wan(Micronet SP916GK)->domácí vzduch+2 panelákový stěny+knihovnička->wifi síťovka (Micronet SP906GK)->epox 8rda3+->winxp pro

Situace se má takto. Spojení funguje, ale je "nestabilní", podle utility k síťovce mám sílu signálu 70-100%, a kvalitu kolem 60%, rychlost od 18-48MB/s. Často se nemůžu připojit, respektive podle win je připojeno, ale nemůžu pingovat AP. Po pár připojení a odpojení se to rozjede a víceméně to jede (mam odezvu cca 2-5ms), za nějaký čas to ale vypadne, nejdřív se to zpomalí (1MB/s), pak se začnou ztrácet pakety (cca 75%), zvyšovat odezva asi na 70ms, až to nejde vůbec. Někdy se to třeba po minutě zase rozjede, někdy ne a musim se připojovat a odpojovat.
Včera jsem měl problém s jakýmkoliv zabezpečením, jakmile jsem ho zapnul, už jsem se nepřipojil. Dal jsem router asi 2 metry od kompu a zkoušel znova, šel WEP, ale odezva přes 70ms (WPA vůbec). Tak jsem stáhnul firmware a updatnul. Teď už WEP (64bit) jde bez problémémů (WPA jsem zatim nezkoušel).
Možná to mám blbě nastavený (nemyslím si to, ale jsem wifilama, tak je to možné). Teď používam tohle nastavení: http://smitka.zdarmahosting.cz/wifi/

Sorry za tak dlouhej text, ale chtěl jsem to co nejlíp popsat.
Jestli by někdo pomohl odhalit chybu, byl bych mu vděčen.