G664T D-Link podivnost ADSL

ahoj chlapi,
měl jsem g664t špatně zapojený, před splitterem byl ještě telefon do 1. patra a až za

splitterem bylo přízemí net + telefon... tak jsem to předělal a začalo to moooc blbnout...

dráty mám dobře, zkoušel jsem po nich honit telefonní signál a bylo to OK... jenže poslední

3 dny když příjdu v podvečer domů, tak net nejde a musím vyhodit router ze zásuvky

(restartovat), pak to naběhne... měl jsem tam nejnovější FW a jelo to, teď jsem zkusil prý

stabilnější starý fw (downgrade) a večer uvidím... každopádně ty výpadky jsou hodně divné,

nejde to třeba od rána do doby, kdy příjdu (kolem 6 hodin odpoledne) a restartuju router.

Když net jede tak už se při něm volat dá z obou telefonů, ale když zavěsím pevnou tak mobil,

kterým jsem na ni volal, stále "volá" a musím ho zavěsit klávesou. Horní telefon je

digitální s neonem, dole je ze zvyku a tradice ten starý rotační

no je fakt že než byl za splitterem tak to jelo (až na výpadek netu při volání) ale zrovna jeho bych se nebál - ten neon byla funkce při zvonění (telefon podsvícený při vyzvánění), ale my to nepoužíváme a není do telefonu přiveden externí zdroj napětí pro neon...

tak jsem podflashoval G664T na starý FW a jednu noc a den to jelo, ale na večer to zas vypadlo a pomohl až restart routeru... smůla je ta, že nebývám doma a je na mě připojen soused, který je tak dlouho bez internetu

ach jo jelo to paradoxně až do doby, kdy jsem "vylepšil" zapojení - že jsem dal oba dva telefony za splitter. Dříve byl ten tónový nový před splitterem a starý pulsní s rotačním číselníkem za splitterem... nejelo to jen při volání, ale drželo to...

taky nevím, jestli jsem nějak nezbořil router, když jsem trochu pozkratoval telefonní dráty při tom zapojování O

zkusím si s kolegou na chvíli prohodit splittery, co to bude dělat.