Mám otázku. V tomhle ohledu zatím nejsem moc zběhlý. Co se řeší řadičem, jaké jsou výhody, co se urychlí? Potřebuji dva identické disky při připojení přes řadič?? Budu vděčný za každou radu. Díky
Mám otázku. V tomhle ohledu zatím nejsem moc zběhlý. Co se řeší řadičem, jaké jsou výhody, co se urychlí? Potřebuji dva identické disky při připojení přes řadič?? Budu vděčný za každou radu. Díky
asi ti neporadim pac vidim ze tomu asi vazne nerozumis a ja nemam talent podavat veci srozumitelneale doporucim ti ab jsis koupil pro zacatek nejakou knizku o hardaware (na stredni jsme meli takovou biblu z computer pressu) tam by meli byt podrobne odpovedi na tvoje otazky po jejich projiti budes schopen pochopit o co se jedna nejenom v oblasti radicu
![]()
my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI
Kdybych tomu rozuměl, tak se asi nebudu ptát. No myslel jsem jen nějakou stručnou odpověď. Kdyby se tu našel někdo ochotný mi to nějak polpatě ve skratce říci, tak budu vděčný.Původně odeslal Strby
No tezko se to asi vysvetluje nejak polopaticky: radic mas na kazde zakladni desce... Pokud mas ale na mysli radic, kterej potrebujes dat treba do starsiho PC (do PCI slotu) a potrebujes do neho zapojit IDE, popr. SATA disky, potom se podivej sem http://www.czechcomputer.cz/cat_tree...i%C4%8De%5CATA
Snad to nejak pomuze
Proste HODNE jednoduse receno: radic umoznuje pocitaci pracovat a komunikovat s nejakym zarizenim - disk, cdrom atp...
Neni to zadny super vysvetleni, ale snad to pro uplnej zacatek staci![]()
MSI KT3 Ultra-ARU | AMD Athlon XP Thoroughbred 1800+@2600+ (1.65V) prime stable | CoolerMaster XDream III | Kingstone DDR400 512MB CL2.5 | GeForce 4MX 440 64MB | HITACHI 7K250 160GB 8MB PATA | LG GSA 4163B DVDRW + Toshiba SD-M1612 16x | Logitech MX1000 | Edimax EW7206APg | Realtek RTL8139/810x Fast Ethernet | Leadtek WinFast 2000XP deLuxe | EC Q3 Logic - LC-B350W PFC | Creative P580 | AOC 7K+
linux mandriva 2006 cz
Jasně, chápeme, řekni, jestli Ti ty výše uvedené definice stačí, popř. co ještě. Ale rozhodně bych Ti doporučil taky nějakou knihu. Pár dobrých pro začátečníky jich na trhu je a stačí se po nich podívat. Ono, teď narazíš na řadič, za chvilku budeš řešit např. problém, co to je ten "raid" a tak to půjde stále dál, zejm. pokud je člověk zvídavý. Kniha nebo nějaké slušné weby Ti mohou poradit v orientaci v problematice hardwaru či obecně v IT. Tady se spíš řeší již problémy specifické než vysvětlovat, co je který kus hw. Good luck do IT začátkůPůvodně odeslal toolmaker
![]()
Lost in Kalø, near Storsjön and to look at Knutshø or chilling at Lahaina.
vidim, ze tu dochadza, nedorozumeniam. Radic pre ATA(IDE) disky je vzdy integrovany spolu s diskom, na doske sa nachadza len tzv. "host adapter", ktory umoznuje disk pripojit k zbernici
Stručně řečeno řadič = zařízení, které na základní desce komunikuje s diskem. Stará se o přenos dat po kabelu, vysílání příkazů atd.Původně odeslal toolmaker
U klasických pevných disků (ne SCSI) je řadič umístěn přímo na pevném disku a na základní desce je jen jakási velmi zjednodušená komunikační část. Takže fakticky vzato se tomu i přesto říká řadič a i v dokumentaci k čipsetům je to označováno jako "IDE Controller".
Tak jsem si prostudoval jednu knížku a zjistil jsem, že to není to co jsem hledal. no a mám ještě jeden problém. Vím, že to sem nepatří, ale zdá se mi, že mi enormě pomalu bootuje comp. Než se nahodí win, tak to trvá dlouho, před týdnem jsem formátoval, tak to nemám zasekaný. Programy co se spouštějí po startu, jsem skoro všechny vypnul.
Pokud máš kombinaci nForce 4 + Hitachi T7K250, pak to není nic neobvyklého (nekompatibilita). V opačném případě zkontroluj, zda máš zapnuté DMA.
Mam takovy pocit, ze toto by mohlo souviset i s HDD block mode, nekdy to v biosu byva vypnute.
Apropos, jak dlouho uz ty wokna mas nainstalovana?
War. War never changes.
Mám to nainstalované asi dva týdny a mám desku DFI nF2 U400S=AL A disky 120GB 7200/8 a 80GB 7200/8 oba Seagate a RAM 1GB/400Původně odeslal WereWiking
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)