Výsledky 1 až 23 z 23

Téma: moj PC in DVD mod

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Snorri
    Věk
    37
    Vliv
    284

Standardní moj PC in DVD mod

Kedze neviem co by som k tomu napisal, skopirujem sem interview z jedneho servra...

swat: Čau Snorri, ako si prišiel k tvojmu nezvyčajnému nápadu, zabudovať počítač do DVD prehrávača?

Snorri: Ahoj, tento nápad som dostal pri pohľade na Play Station 2, malú, tichú a výkonnú vecičku, na ktorú sa počítač svojími rozmermi vôbec nechytá.

swat: Počítač má vcelku veľké rozmery, no u DVD prehrávača to tak nie je. Ako sa ti podarilo do DVD prehrávača dostať celý počítač aj s jeho komponentmi?

Snorri: Najvačšími kompenentmi v počítači sú prídavné karty, zdroje, mechaniky a chladiče. Keďže mám na základnej doske integrovanú grafickú, zvukovú aj sieťovú kartu, tak s kartami som problém nemal. Pasívne časti chladičov v zdroji a na procesori sa mi do tejto krinky akurát zmestia, len pre ventilátory už miesto neostalo, a tak musia byť umiestnené z vonkajšej strany skrinky. Neskôr ich plánujem nahradiť nejakými užšími. Zdroj som rozobral, vybral z neho plošný spoj a položil tesne vedľa základnej dosky. Základná doska a doska zo zdroja mi presne pasujú na dĺžku skrinky DVD playera, harddisk je pripevnený tesne nad základnou doskou a napaľovačka bude neskôr v externom šuflíku.

swat: Ako môžes fungovať bez CD-Romu? Ja osobne si to predstaviť neviem.

Snorri: Žijeme v 21. storočí, kde optické média začínajú pomaly vytláčať flash pamäte, v mojom prípade sa im to už podarilo. Dáta pretášam na USB pamäťovom kľúči, na pamäťovej karte, prípadne cez ethernet. CD-Rom používam maximálne štyrikrát do roka. V prípade, že potrebujem predsalen CD-Rom, tak si mechaniku jednoducho nachvíľu zapojím.

swat: Určite mňa aj viacerých čitateľov by zaujímalo, koľko trvala výroba takejto “mašinky”. Môžeš nám to prezradiť?

Snorri: Premýšľanie nad týmto nápadom trvalo asi deň. Samotná fyzická práca zabrala približne dvanásť hodín. Musím povedať, že to bola riadna “fuška”, no výsledok nepochybne stojí za to.

swat: Aká je konfigurácia tohto neobvyklého počítača?

Snorri: Základná doska je ABIT NF7-M s chipsetom nForce 2, s integrovanou 100Mbit sieťovou kartou, 5.1 kanálovou zvukovou kartou a Geforce 4 MX 440. Procesor je Athlon XP 3200+ z dielne AMD. O dáta sa stará 80GB harddisk s 7200rpm a 2MB cache od Maxtoru. RAMka je 2x512MB DDR taktovaná na 220Mhz /440Mhz DDR/ s časovaním 5-2-2-2.

/original na www.e-sports.sk/

Teploata CPU - 45C IDLE - max 55C LOAD.

obrazky /sorry za kvalitu, lepsi fotak ako v telefone nemam../ :

ASUS F3 series - powered by Core 2 Duo T5500 + Geforce Go 7300

Standardní

libi se mi napad, uz ne tak realizace...

1)nejhorsi jsou asi ty vetraky mimo case.. chapu ze malo mista, ale neprijde mi to jako stastne reseni

2) ten suplik na DVD by mela byt mechanika, kazdy to ocekava. Externi nebude hezka

3) mozna by to chtelo hezci DVDplayer zaklad, ale ja vim, prachy

ale po dlouhe dobe, mod kterej alespon stoji za okomentovani
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní

na kolik je funkcni ten predni panel
    a k te mechanice: mohl bys sehnat notebookovou a dat ji na misto original dvd mchaniky
    EDIT1 :
    jinak ty hitech svitici vetraky jsou hnus kdyz uz musi byt venku tak bych volil nejaky nizkprofilovy s normalni mrizkou nahore a taky ta montaz by mohl byt lepsi ty draty co z tech vetronu trci nevypadaji pekne

EDIT2 : misto puvosniho displeje bys tam mohl dat displej pripojeny na LPT
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Věk
    37
    Vliv
    284

Standardní

2Commander

1, Vetraky budu neskor vo vnutri. /ked zozeniem nejake slim/
    2, Mechanika by sa tam dala dat, ale pouzivam ju len velmi malo - 3-4krat do roka a slim mechanika, ktora by sa tam zmestila, mi pripada az moc draha vzhladom na moje potreby...
    3, Zaklad som pouzil taky, aky som mal. Ked sa nam pokazy novy DVD player, poputuje PC donho

Diki za nazor..

Věk
    37
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal Strby
    Funguje tam len POWER button ako vypinac zdroja. Ostatne gombiky neviem vyuzit, potrebovali by nejake PCB...

Citace Původně odeslal Strby
    a k te mechanice: mohl bys sehnat notebookovou a dat ji na misto original dvd mchaniky
    jj, vid prispevok vyssie, nejako sme pisali naraz

EDIT1: Tie vetraky nejako v buducnosti poriesim.
    EDIT2: Aj nad tym som rozmyslal, display tam dam, ked nanho budem mat financie /podobne je to aj s vetrakmi /

Member
    Věk
    38
    Vliv
    259

Standardní

Moc pěkné, jen by to chtělo eště narvat ty vtráky dovnitř. tohle je multumediální centrun, dle mých představ
    Ride to live, live to ride.

Standardní

Citace Původně odeslal Hnoj
    Moc pěkné, jen by to chtělo eště narvat ty vtráky dovnitř. tohle je multumediální centrun, dle mých představ
    Mno je to takovy divny, mit pc jako dvd mi prijde dost zvlastni/divny, proste mi to tam nesedi. Kdyby to bylo multimedialni centrum nekam k tv, tak proc ne, ale to tam zase chybi minimalne grafika, zvukovka a nejaka mechanika.
    Jako prace je to pekna, ale nechapu moc smysl, krome toho trochu si zakutit.

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Standardní

jako nápad to je samozřejmě dobrý, už jsem to viděl na BitTechu, ale boužel tady dost pokulhává realizace. Jak už tu bylo řečeno, tak ty větráky jsou dost katastrofální. Stejně tak bych plně využil panelu na předku, tedy jak tlačítka, tak hlavně tu mechaniku. A podle mě to kazí i ten přední větráček. Příde mi zbytečnej. Osobně bych si s chlazením pohrál, např. využít heatPipe a fany hodin jen dozadu. A od věci by nebyl i nějaký IO_shield...

Ale jinak za snahu bych dal tak 5/10

Věk
    37
    Vliv
    284

Standardní

Citace Původně odeslal monsoon
    ale to tam zase chybi minimalne grafika, zvukovka a nejaka mechanika.
    A komu to tam chyba? Mne nie

Standardní Re: moj PC in DVD mod

Mne se to libi, az na ty vetraky.
    Mohl by jsi sem dat jeste fotku vnitrku, obychom videli, jakto tam mas usporadane?
    IMHO Trance will never die...

Věk
    37
    Vliv
    284

Vnutrajsok :

Zdroj:

Je to dobrý nápad, zpracování horší ale určitě to vylepšíš

btw: ten HDD rofl
    PROJECT: Digital Fantasy
    Více projektů na mých www

nebojis sa rusenia? takto odkrytovany zdroj v jednom priestore s PC neni moc dobre riesenie a ten disk na tom tiez neni idealny stav ... inak napad dobry, ale prevedenie trosku "ghetto" ako by povedal trodas ale paci sa mi to, chcelo by to ale asi trosku dopilovat
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Věk
    37
    Vliv
    284

yop, cez Vianocne prazdniny svoje dielo este dokoncim...

Co myslite, mam tu case nastriekat? napr. na cierno?

2Madcap: jj, toho zdroja sa trosku bojim, ked sa to pokazi, kupim si novy PC
    a ten disk je podla mna v pohode, co sa ti na tej polohe nevidi?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání