Výsledky 1 až 3 z 3

Téma: Radeon 8500 a problém s nekorektním obrazem (DVB-S)

Member
    Vliv
    278

Standardní Radeon 8500 a problém s nekorektním obrazem (DVB-S)

Vím, že bych měl kartu asi už zahodit, ale už tak nepařím a docela mi stačí. Problém nastal až když jsem si teď zakoupil SAT kartu SkyStar1 a zkoušel něco nehrávat. Úplně nejdřív mne dostal černě orámovaný obraz lezoucí do a z každé DVB-S aplikace (DVBdream, progDVB, MultiDEC) a úplně dorazilo zjištění, že se ten doslova k*r*e*t*é*n*s*k*ý rámeček dostal i do nahrávky samotné! Viz třeba zde http://home.karneval.cz/00003305/Temp/cap.jpg Teď jsem nahodil poslední Omegy a i když se to tváří o něco lépe, tak to prostě stále není jak bych čekal. Trápilo mne to u TV Wondera, ale to jsem bral u analogu jako normální a že to zakryje stínítko TV, ale v době digitálních zobrazovačů mi to jaksi žádný stínítko nezakryje a mám to v plný parádě! Jak ten obraz sakra donutit, aby dosahoval od kraje ke kraji a nebyl takhle Řekněte mi abych kartu hodil mezi dva kameny a já to udělám, ale musí mi ta nová 100% zobrazovat!!! Ufff.

Díky moc, jestli mi to někdo pomůže rozchodit!!!

Systém WinXP SP1, DX 9(cosi) a haraburdí viz podpis. Tekže žádná Via a jiné hrůzy...a je to prd platný

Standardní

No nevim, ale neni chyba v nastaveni overlaye [hlavne bych si zkontroloval, jestli se neda overlay nejak nastavit i u te DVB-S karty, u nekterych se to dalo a delalo to dosti neplechu ], taktez nemas moznost vyzkouset jinou Grafiku/kartu jinde

BTW, s mojim TV analogem zadny cerny okraj nemam, stinitko obrazovky to sice zakryje, ale pokud by tam byl cerny okraj tak by to vlastne pozbyvalo smyslu cely ten "overscan" ...

Navic si myslim, ze co se tyce overlay akcelerace, tak se zase nic moc podstatneho od te doby nestalo aby ti stalo za to kvuli tomu koupit novou GFX [pokud nema 8500 nejaky error o kterem nevim]

Taktez by to mohl byt nejaky soft co tam mas nainstalovany [nejake WDM ovladace treba od Asusu na video konferenci] - to ze to delalo i s Analog TV je divne ...

Server:Abit KT7, AXP 1600+, 512MB PC-133, 5x160GB Hitachi + 8GB, 100Mbit, Matrox G100 4MB Lap:Evo N600c, PIIIM 1Ghz, 512MB PC-133, 60GB Toshiba [16MB], DVD-ROM, Radeon M6 [16MB], 14.5', EW-7106 Wi-Fi, Intel LAN, 56k, TV-Out Main:KT3 Ultra2, FSB 266@352Mhz, AXP 2500+, HyperX 333/CL2 512MB + 400/CL3 512MB => 352Mhz/2.0-2-2-5, SB Audigy 2ZS, 2xHitachi 160GB + 20GB, Asus R9550 128MB 250/200@435/245, 100Mbit LAN, ATA/133 Raid, Fortron 350W PFC, GSA-4081B, TEAC CDW-58E

Member
    Vliv
    278

Standardní

Overlay pro náhled samosebou používám a neviděl bych v něm problém. Samosebou i když ho vypnu, tak to nepomůže. Konference a jiné ptákovinky nepoužívám a DVB-S karta má jedny své Techno Trend drivery, které používá jak Techno Trend aplikace (málo funkční), tak aplikace mnou jmenované. Ano, overscan a Microsoft bude ten problém, ale jaký? Karta je nepřetaktovaná a jinak naprosto spolehlivá. Grafiku si maximálně mohu půjčit od známého prodejce, ale SAT kartu někam nosit zkoušet už je (bez instalovaného talíře) horší Třeba se někdo chytne, kdo tohle taky zažil a odstranil..
    Díky ale moc za zájem mi pomoci

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání