Chtel bych pripojit 3 pocitace k internetu. Uvazuju o ADSL Nextra Fun 2Mb/20GB (platforma Telenor), jenze mam v tom par nejasnosti. Predpokladam, ze 2 kompy by byly na netu porad a hodne by stahovaly, treti by byl pripojen tak 2h denne. K otazkam:

1) Jak zajistit pripojeni vice pocitacu pres jednu linku? Prepokladam, ze by se pouzil asi nejakej modem s integrovanym routerem? Jaka bude realna rychlost kazdeho pocitace?

2) Pri pouziti modemu s integrovanym routerem - bude domaci sit normalne fungovat i kdyz modem nebude pripojen k inetu?

3) Jak funguje pripojeni kazdeho pocitace k inetu? Poskytovatel mi prideli ucet se jmenem a heslem. Budu mit tri pocitace. To znamena potom se kazdy z pocitacu zvlast pres jeden ucet pripoji k inetu? Nebo se k inetu pripojuje pouze modem(i router)?

4) Dejme tomu, ze treti komp je vypnutej a budou zrovna 2 zbyvajici pocitace soucasne stahovat. Jak se to projevi na rychlosti z pohledu jednoho pocitace v pripade ze budou mit oba pasmo 2Mb? Bude realna rychlost 1Mb, nebo nizsi?

5) Chtel bych, aby aspon z jednoho pocitace bylo mozno hrat pres inet. Pokud tomu spravne rozumim, k tomu musim mit pridelenou verejnou IP? Aby to bylo mozne musel bych mit prideleny 2 verejne IP (jedna na jeden pocitac, dalsi spolecna na zbyvajici 2)?

6) Trapi me bezpecnost ala firewall. Ted mam domaci sit a pripojuju se skrze dial-up, pouzivam sw firewall kerio. Ted me trapi, ze potom co jsem fw nainstaloval, klesla mi silene prenosova rychlost kopirovani pres MS sdileni. Po odinstalovani keria se to spravi.
Videl jsem v prodeji modemy(s routerem), ktery maji i firewall. Jak je dobry? Rad bych provozoval takove sluzby jako je icq, jabber, hrani pres inet naprosto bezproblemove. Proste aby fw nejak neblbnul.

7) V predeslych bodech jsem uvedl sve naroky na modem, hlavne rychle sitovani nekolika pocitacu soucasne s velkym vytizenim, pokud fw za neco stoji tak i bezproblemovy fw,... Jaky modem byste mi doporucili?

8 ) Slysel jsem neco tom, ze pro provozovani ADSL musim platit telecomu 200. Ted si presne nepamatuju, jestli to je jen ze musim mit nejakej minimalni hlasovej tarif?

9) Na zaver jak je na tom realne Nextra Fun na platforme Telenoru s rychlosti. Objednam si 2Mb, kolik budu mit ve skutecnosti?

10) Navrhli byste mi lepsi sluzbu, nez je ta o ktere uvazuji? Tahle je za 990Kc bez DPH.

diky moc za jakekoli info