Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Více veřejných IP adres jak?

Standardní Více veřejných IP adres jak?

Hi
    mam připojeno přes wifi někoho, komu jsem doposud přiděloval IP od dhcp a sdilel mu tak net přes winroute.
    Ten "někdo" chce ted po mě veřejnou IP adresu . Ja sám IP veřejnou mám a můžu sehnat více veřejných, ale jak to mám nastavit u sebe?

Díky za rady co a jak?
    mam win200 server
    The truth is out there!

Standardní

si nastavi IP manualne a ty udelas bridge mezi tema dvouma sitema.
    Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 2600+ / ThermalTake Volcano 7+ / EPoX 8K9AI / KingStone 256MB PC2700 / MSI GeForce4 440MX-8xAGP / WD800JB / EIZO L568

Standardní

Citace Původně odeslal night_
    vysvětli podrobněji prosím....... co kde nastavit
    The truth is out there!

Standardní

Citace Původně odeslal night_
    Fuj.

2Dejv: Spis chtej po nekom vysvetlit NAT 1:1. VerejnaIP:LokalniIP.
    amd64 x86_64 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GNU/Linux
    Největší zábavou bývají ty počítačové úlohy, které jsou v praxi naprosto k ničemu

Standardní

ok tak kdo mi vysvětlí ---NAT 1:1. VerejnaIP:LokalniIP.

Mam server win2000. tam jsou dvě sítovky jedna , který je připojena na net a ma veřejnou IP adresu.Druha vede do switche a ze switche do AP .
    Internet sdilím prostřednictvím winroutu. Ted ale nekdo kdö je připojený na AP chce odemen veřejnou IP adresu jak? POžádám o ni od svého providera ale co pak kam ji mám napsat?? díky
    The truth is out there!

Standardní

ako je pripojena karta na net ? jeden koniec ethernet kabla pichnes do sietovky a druhy do internetu ?
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Standardní

Citace Původně odeslal TimeLord
    ako je pripojena karta na net ? jeden koniec ethernet kabla pichnes do sietovky a druhy do internetu ?
    V serveru jsou dvě sítovky jak už jsem napasl jedna na net a druha do switche. Do sítovky která je na insternet vede UTP z bezdratového zařízení od tele2 (5Ghz bezdrát).
    The truth is out there!

Standardní

Citace Původně odeslal Dejv
    V serveru jsou dvě sítovky jak už jsem napasl jedna na net a druha do switche. Do sítovky která je na insternet vede UTP z bezdratového zařízení od tele2 (5Ghz bezdrát).
    takze jedina moznost ako to spravit je pridat tu druhu adresu na tvoju internet kartu a spravit pravidlo na FW ze vsetko prichadzajuce na tu adresu ma smerovat cez druhu sietovku na ten dalsi pocitac, nerozmyslaj nad tym ze si bude tu druhu adresu nastavovat on u seba, to by si ho musel napojit medzi zariadenie od tele2 a tvoj PC, pokial to zariadenie zvlada routovanie a nerobi ti len halfbridge.

Standardní

Citace Původně odeslal Dejv
    takze jedina moznost ako to spravit je pridat tu druhu adresu na tvoju internet kartu a spravit pravidlo na FW ze vsetko prichadzajuce na tu adresu ma smerovat cez druhu sietovku na ten dalsi pocitac, nerozmyslaj nad tym ze si bude tu druhu adresu nastavovat on u seba, to by si ho musel napojit medzi zariadenie od tele2 a tvoj PC, pokial to zariadenie zvlada routovanie a nerobi ti len halfbridge.

Ok takže to mám udělat takto?
    On si svoji IP adresu, kterou mu přiděluji ja nechat a všechno nastavit u sebe?
    tzn. kde mám nastavit na te sitovce kterou mám na net druhou IP adresu?
    A pak ve winroutu namapovat tak aby řekněme na budoucí veřejne IP adrese třeba 562.35.1.3 to chodilo na IP vnitřní síte
    The truth is out there!

Standardní

jedine, nemozes mat predsa adresy z jedneho rozsahu na roznych sietach. ratam ze ta druha verejna adresa bude z rovnakeho rozsahu ako mas teraz takze ju nemozes dat na inu siet a zaroven ju routovat.

Standardní

jedine, nemozes mat predsa adresy z jedneho rozsahu na roznych sietach. ratam ze ta druha verejna adresa bude z rovnakeho rozsahu ako mas teraz takze ju nemozes dat na inu siet a zaroven ju routovat.
    No jo ale kde mám napsat tu IP adresu kterou mi oni přiděli? do winroutu to ano ale na sitovku na net tam přece můžu dat jen jednu ne?
    The truth is out there!

Standardní

mozes ich tam dat myslim 256.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Ja pouzivam wifi a mam 2 IP cka,jednu lokalni a druhou netovou od providera,napises je do nastaveni site/vlastnosti/protokol TCP/IP/vlastnosti a napises tam obe,samozrejme musis napsat taky brany a jeste server Wins.Pak sem jeste pridaval tusim nejakou sluzbu,ale us nevim co.Mam to us pul roku a chodi to uplne normal.Soused si priplatil navic verejny ip a ma u sebe jeste WWW a ftp server..
    Msi K7n2 Delta,Barton 2500+@3200+,2*256Mb Ram,Ge Force Fx 5600XT 250@350,350@580

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Hallo
    Ja pouzivam wifi a mam 2 IP cka,jednu lokalni a druhou netovou od providera,napises je do nastaveni site/vlastnosti/protokol TCP/IP/vlastnosti a napises tam obe,samozrejme musis napsat taky brany a jeste server Wins.Pak sem jeste pridaval tusim nejakou sluzbu,ale us nevim co.Mam to us pul roku a chodi to uplne normal.Soused si priplatil navic verejny ip a ma u sebe jeste WWW a ftp server..
    verejna IP u seba v PC moze byt jedine vtedy pokial je naroutovana! A to je v domacich podmienkach luxus alebo nemozne. Takze NAT 1:1 je idealne riesenie. Avsak ako to nastavit vo windowse to neviem. Zasadne ako routre pouzivam linux/bsd.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání