Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Jak prokázat problematickou vadu RadeonHercules8500LE???

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Jak prokázat problematickou vadu RadeonHercules8500LE???

Takže ,před 30-ti měsíci jsem zakoupil v CzechComputer RadeonHercules FDX 8500LE 64MB se zárukou 36 měsíců.
    Karta jela v pohodě 2roky ,používal jsem ji na desce Qdi s Cpu p3.
    Všechno jelo naprosto bez problémů hry ,dema ,3dMarky.
    Posledního půl roku dochází k náhodnému zatuhávání ve 3d hrách i benchmarcích i v těch hrách ,které jely předtím s touto kartou perfektně.
    Začal jsem tedy testovat celý systém tj reinstal Win ,zkusil jsem 4 typy driverů ke kartě ,3 různé paměti jednotlivě+ testy paměti goldmemory test ,takže paměti o.k.,taky si vzpomínám ,že jsem upgradoval zdroj ,takže zdroj je taky o.k. dx8 ,dx9 ,reinstal 4in1 drivers ,
    použil jsem taky prg.Driver uninstaler ,takže HDD a registry byly čistý a chyba přetrvává...
    Chtěl bych tedy kartu reklamovat.Problém je v tom ,že karta vytuhne pokaždé v jiné hře a různé délce hraní hry.Závada se projevuje zčernáním obrazovky a svislými pruhy na obrazovce.Myslím ,že by to měl být problém pamětí.Na kartě jsou 4nsHynix-tj.250MhzDDR.Všechno mám na default ,tak jak má být od výrobce.
    Co jsem vyčetl na netu ,tak prý měl Hercules vadnou sérii Rad8500LE.
    Pokud jste se u této karty setkali s tímto problémem ,tak prosím o informaci.
    moje poznatky z hraní u prg. a her ,které předtím jely perfektně :
    -3dMark01-karta projede 2x v pohodě, druhý den vytuhne po minutě...
    -po instalaci Hidden&Dangerous výtuh hned při načítání menu, v místě ,kde se má zobrazit 3d logo H&D,testuju několikrát ,stále výtuh ,druhý den jede hra v pohodě
    -nd4spd ,výtuh po načítaní menu loading...(v místě,kdy se má zobrazit scéna hry tj.přechod z 2d do 3d)
    -Undying - hrál jsem hodinu v kuse no problem
    -GiantsCitizenKabuto - celý odpoledne bez problému
    -OpenGL demo GLxcess 3x za sebou v pohodě ,druhý den ad.nd4spd
    TotalImmersionRacing ,který jsem před půl rokem celý na této kartě dohrál se sekne po pár vteřinách 3d scény ,přitom další den jede zase v pohodě.atd.atd. u dalších her ,které chvíli jdou ,chvíli nejdou.

Existuje nějaký GoldMemory tester také na videopaměti ?
    Jsou to přece také RAM paměti ,tak by měly jít otestovat bit po bitu.Na99% by to měla být chyba pamětí gfx.karty.

Jak mám prokázat vadu ,když se projevuje náhodně v náhodných intervalech?
    Nechce se mi platit poštovné a práci technika pokud nebude reklamace uznána ,protože by se to mohlo dost prodražit.Na stránkách CC jsem se dočetl ,že platím poštovné tam i zpět a v případě neuznání reklamace si technik počítá 200,-/hod.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Todle se těžko prokazuje. Pokud můžeš, tak abys měl jistotu, skus tu kartu na jiném PC. V CC jsou docela ochotný, pokud na ně lehce zatlačíš, tak pokud jim popíšeš pořádně závadu, tak by to měly tak otestovat. No todle bych skusil a když to nevyjde, tak tu kartu znič úplně. (tak aby to nebylo poznat) To je ale taková poslední varianta. (sviňárna)
    IBM ThinkPad T40

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní

Tuhle vadu jsem mel take. Normalne tam s tim dojdi a vyreklamuj. Na tom Herkulovi podcenili nejakou soucastku, takze kdyz je treba slaby (rozumnej nekvalitni) zdroj, tak to ve 3D dela presne ty cervene cary pres obrazovku + vytuh (staci pouzit funkci hledat tady na foru)

Jediny problem je, ze firma Hercules uz jaxi grafiky v CR nedela, takze to poslou na posouzeni nevim kam.

Kazdopadne me vadu uznali a nabidli mi Radeon 9200 kt. jsem samozrejme nechtel, tak jsem si nechal vyplatit penize.
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Member
    Vliv
    265

Standardní

to vyplatěj původní peníze?
    Díky bože za křemík

Standardní

Citace Původně odeslal Scorp
    to vyplatěj původní peníze?
    jasne, kdyz prokazou vadu.
    CPU Core i5-750 @ 4 GHz, CPU cooler Noctua NH-U12P SE2, Mainboard Gigabyte p55-UD4
    Memory 2x2024MB G.Skill RipJaw 2000MHz, GPU MSI GTX460 1GB Cyclone, HDD Intel x25-M 80GB + WD6400aaks
    Case
    Antec P182, PSU Enermax modu82+ 525W, LCD HP LP2475w

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

tak jsem teď odmontoval 300w zdroj a dal tam jen na zkoušku 200w starý šmejd a karta jede bez problémů včetně problémových testů v 3dMarku...

Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal integrity
    tak jsem teď odmontoval 300w zdroj a dal tam jen na zkoušku 200w starý šmejd a karta jede bez problémů včetně problémových testů v 3dMarku...
    Tak tak. Ale ten "stary smejd" treba lepe udrzi napeti nez ten 300W.
    Ja kdyz jsem presel z 300W noname na 300W fortrona tak taky pohoda.
    Ale reklamace po dvou letech to jistila.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

potřeboval bych vědět jaké napětí si ta karta bere ze zdroje a jestli bych ten 300w zdroj mohl nějak opravit ,jestli to je stabilizátorem ve zdroji nebo kondenzátorama...nevím

poslední dobou mi totiž MbProbe hlásil kolísání napětí 3,3V...

Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní

Citace Původně odeslal integrity
    potřeboval bych vědět jaké napětí si ta karta bere ze zdroje a jestli bych ten 300w zdroj mohl nějak opravit ,jestli to je stabilizátorem ve zdroji nebo kondenzátorama...nevím

poslední dobou mi totiž MbProbe hlásil kolísání napětí 3,3V...
    Ja ji byt tebou vezmu a poslu na reklamaci. Ono je neco vadneho na ty karte vis. Neco tam vyrobce podcenil.

Senior Member Avatar uživatele J.Wade
    Věk
    40
    Vliv
    271

Standardní

Hynchenzo... s tou reklamaci si nejsem tak jistej... ja sem ted v alz po 28 mesicich chtel reklamovat ramku... a samozrejmne penize... jenze na me vytahl paragraf ze to plati jen do 24 mesicu... pak ne...
    CPU: Q8200 @ 2,33Ghz, Graphyc:GTX 650 Ti, Gygabite 1150/5400 6GB patriot,Maxtor 500gb, Corsair 600W.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal J.Wade
    Hynchenzo... s tou reklamaci si nejsem tak jistej... ja sem ted v alz po 28 mesicich chtel reklamovat ramku... a samozrejmne penize... jenze na me vytahl paragraf ze to plati jen do 24 mesicu... pak ne...
    Predne nevim proc vytahujes tak starej thread. A k tvemu problemu, keca ti, byla by to pravda, pokud by to meli upraveno reklamacnim radem (v dobe nakupu). Pokud to upraveno neni, pak plati to co je v zakone.

Reklamacnm radem je mozne upravit reklamace po zakone zarucni dobe a to tak ze libovolne.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele J.Wade
    Věk
    40
    Vliv
    271

Standardní

mno zakona zarucni dobe je 24 mesicu... dalsi rok uz podle me ma v hrsti oponent, nemilim li se ?? on mi tvrddil, ze podle nejakyho zakona muzu chtiti penize zpet v dobe zakone reklamace, ale ze ta uz vyprsela a tudiz ted mohou vybrat zpusob reseni oni... navic jeste porad meli tu samou pamet, takze vlastne ani nedali novej vyrobek kterej bych mohl odmitnout... neniliz tak ?
    CPU: Q8200 @ 2,33Ghz, Graphyc:GTX 650 Ti, Gygabite 1150/5400 6GB patriot,Maxtor 500gb, Corsair 600W.

Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní

mno zakona zarucni dobe je 24 mesicu... dalsi rok uz podle me ma v hrsti oponent, nemilim li se ?? on mi tvrddil, ze podle nejakyho zakona muzu chtiti penize zpet v dobe zakone reklamace, ale ze ta uz vyprsela a tudiz ted mohou vybrat zpusob reseni oni... navic jeste porad meli tu samou pamet, takze vlastne ani nedali novej vyrobek kterej bych mohl odmitnout... neniliz tak ?
    Ono na ty radeony byla zaruka myslim 3 nebo 5 let. Pokud ti prodejce da zaruku delsi nez 24mesicu a mas takovou zaruku vyznacenou ve fakture ci jinem dokladu o prodeji, tak neni co resit a bere se ta delsi se stejnymi ustanovenimi jako u zakonne.

Moderátor mince Avatar uživatele peta303
    Věk
    42
    Vliv
    307

Standardní

Také jsem se s tímto problémem setkal (už 2x, z toho jednou po záruce), kupodivu to nastávalo jen ve 3D. Při pokusu kartu podtaktovat se v obraze ve 2D objevily artefakty a padalo to taky...

Nicméně souvislost se zdroji by byla velmi zajímavá (v obou případech to byl EC 300X-1)...
    NB DELL E5480 (i5 7440HQ, 16 GB DDR4 Micron, 1 TB Micron M.2)
    PC Athlon X2 4600+, AC Alpine 64, ASUS M2A-VM, 4 GB DDR2 Transcend, HD2400 PRO, SB Live!, 3,5" TEAC, NEC ND-3520A, NEC AD-7203A, Transcend SSD 370 / 120, WD RED 2 TB, Fortron 400 PNF, EC ML-5410A, Chicony 2961, Genius NSO+, TESLA AZS 223 + TESLA ARS 1014, TESLA NC 470, TESLA SM 260, TESLA SM 261, TESLA B-101, HP 5820, 2x DELL 2009Wfp
    PC2 DELL Optiplex 3050 (i5 7500, 16 GB DDR4 Micron, HD5450, 500 GB Micron M.2, 2 TB 2,5" Seagate, DELL 2009Wt
    photo Nikon D90, Nikkor 18-70, Nikkor 24-120, Sigma 70-300, SB800

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

neniliz tak
    behem zakonne zarucni doby nesmi reklamacni rad jakkoliv snizovat zakonna prava kupujiciho zarucena zakonem. v pripade, ze prodavajici da na urcitou vec zarucni dobu delsi nez 24 mesicu, pak se reklamace resi primarne podle reklamacniho radu, nicmene v pripade, ze tam neco neni resene, tak se subsidiarne pouzije zakonna uprava
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání