Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: V cem provest davkovy prevod 2gb cmyk => rgb

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní V cem provest davkovy prevod 2gb cmyk => rgb

ahoj, momentalne jsem v praci, potreboval bych rychle poradit, mam tu 2gb fotek dodanych grafickou firmou ve formatu cmyk z platmofmy mac. mame tu platformu windows a cmyk se sice zobrazuje jako rgb, ale barvy vypadaji ponekud zle=dost vyblite.

potrebuji provest davkovy prevod spousty obrazku ze cmyk na rgb.
    jinak jsou to jpegy. dik za help.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Pozri si binarne aspon jeden ten JPEG.
    Normalny JPEG by mal mat na 7mom bajte hlavicku JFIF, tento bude mat s najvacsou pravdepodobnostou namiesto hlavicky Exif s XMLkom, v ktorom bude napisany typ programu, ktory to ulozil.
    S najvacsou pravdepdobnostou bude ukladany vo Photoshope...

Podla specifikacie myslim JPEG CMYK farby nepodporuje, preto ak ho ulozis vo Photoshope ako CMYK, otvaraju ho ostatne graficke programy, akoby mal prehuleny kontrast a farebnu sytost...

Jedine, co asi pomoze, je v tomto pripade program, v ktorom to bolo spravene, alebo program, ktory podporuje podobne zhovadilosti...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

Photoshop.

Pri otvarani nechaj pouzit povodny farebny profil. Tak si zaistis ze farby budu po prevode OK.

Pri prevode CMYK -> RGB nemozu nastat farebne problemy a nezrovnalosti, pretoze RGB pokryje vsetky CMYK farby v pohode.
    Opacne (RGB -> CMYK) to je uz ina vec...

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

ok. takze asi nejspis nic pro me. hlavne jsem hledal davkovy prevod nebo neco takoveho. nejspis to bude photoshop nebo takneco, ano. volal jsem graficke firme, ktera obrazky dodala at mi poslou jeden v rgb. a ten byl naprosto v pohode. takze ok, dohodl jsem se, ze vsechny ty obrazky predelaji a dodaji co nejdrive.. sam bych to ale delat urcite nechtel.

Standardní

Rekl bych, ze imagemagick je tvuj kamarad. Puvodne linuxove, ale je i pro windows - http://www.imagemagick.org
    PC: AMD Athlon XP 2000+ | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB DDR RAM | 320GB PATA Hitachi DeskStar | DVD-RW Nec 3520A | ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, zpomaleny 120mm vetrak | ADI E75 | OS Debian sid
    NB: IBM Thinkpad T41 - P-M 1.6GHz | 1GB RAM | 40GB disk | display 1024x768 | OS Debian sid

Standardní Re: V cem provest davkovy prevod 2gb cmyk => rgb

Citace Původně odeslal Jey
    ahoj, momentalne jsem v praci, potreboval bych rychle poradit, mam tu 2gb fotek dodanych grafickou firmou ve formatu cmyk z platmofmy mac. mame tu platformu windows a cmyk se sice zobrazuje jako rgb, ale barvy vypadaji ponekud zle=dost vyblite.

potrebuji provest davkovy prevod spousty obrazku ze cmyk na rgb.
    jinak jsou to jpegy. dik za help.
    Podla toho co som tu cital by pre teba bolo najlepsie pouzit Photoshop a v nom vyuzit akcie..Nie je sa coho bat, zistis ako to funguje za 5 minut a potom si uvedomis ze to mozno budes vyuzivat aj pri dalsej praci pretoze je to skvela ficurka...Je to na davkove spracovanie ako stvorene...

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Ve photoshopu normálně nedělám, máme tu adobe photoshop ce 6.0, prosím o ten popis dávkového převodu a co, kde a jak nastavit. Už bych si to převedl podle své potřeby. Dám soubor=>automaticky=>davka. V okně, které naskočí nevím co jak nastavit. V menu sada mám pouze vychozi akci.atn a v menu akce je vícero akcí..

Standardní

Ve photoshopu normálně nedělám, máme tu adobe photoshop ce 6.0, prosím o ten popis dávkového převodu a co, kde a jak nastavit. Už bych si to převedl podle své potřeby. Dám soubor=>automaticky=>davka. V okně, které naskočí nevím co jak nastavit. V menu sada mám pouze vychozi akci.atn a v menu akce je vícero akcí..
    No skusim ti to popisat, dufam ze nic nevynecham.. Ja tu mam Photoshop CS takze sa par veci moze lisit.
    1.Najprv si treba otvorit jeden subor, ktory bude ako vzorka.
    2.Potom si vybraz z paletky "Actions" -> "Create new set".
    3.Z tej istej paletky dat "New action" dat nejake zmyslplne meno a potvrdit "Record"
    4.Urobit upravy, ktore chces aby boli davkovo aplikovane.
    5.Stopnut nahravanie v paletke "Actions". Zatvorit otvorenu vzorku.
    6.Z menu "File" -> "Automate" -> "Batch process"
    7.Vybrat tebou nahranu akciu, vybrat zdrojovy a cielovy adresar kde sa ma nahravat. Pripadne pozaskrtavat volby, ktore sa ti hodia.
    8.Dat OK.

Dufam ze som nic nezabudol...

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal kvackina
    No skusim ti to popisat, dufam ze nic nevynecham.. Ja tu mam Photoshop CS takze sa par veci moze lisit.
    1.Najprv si treba otvorit jeden subor, ktory bude ako vzorka.
    2.Potom si vybraz z paletky "Actions" -> "Create new set".
    3.Z tej istej paletky dat "New action" dat nejake zmyslplne meno a potvrdit "Record"
    4.Urobit upravy, ktore chces aby boli davkovo aplikovane.
    5.Stopnut nahravanie v paletke "Actions". Zatvorit otvorenu vzorku.
    6.Z menu "File" -> "Automate" -> "Batch process"
    7.Vybrat tebou nahranu akciu, vybrat zdrojovy a cielovy adresar kde sa ma nahravat. Pripadne pozaskrtavat volby, ktore sa ti hodia.
    8.Dat OK.

Dufam ze som nic nezabudol...
    dik, na tohle jsem cekal, jak na smilovani bozi. musim rict, ze to je fakt supr vychytavka. ale bez manualu, nebo helpu se k ni clovek bez patricnych znalosti neprokouse. dik velice. musim si to nekam napsat.

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

dik, na tohle jsem cekal, jak na smilovani bozi. musim rict, ze to je fakt supr vychytavka. ale bez manualu, nebo helpu se k ni clovek bez patricnych znalosti neprokouse. dik velice. musim si to nekam napsat.
    Help, ktory je vo Photoshope, ti na to zistenie stacit musel...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání