Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Skype a bezpecnost

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member Avatar uživatele Thomas
    Vliv
    272

Standardní Skype a bezpecnost

Sestrenka se pred nedavnem prestehovala do Statu a ja ji navrhnul, at si zkusi nainstalovat Skype pro hlasovou komunikaci. Ona mi odpovedela tohle:

"...bylo by to super sice ,si takhle zadarmo telefonovat...nicmene, meli jsme trosku pred par mesici problem se spyware a adware na pocitaci,ted mame nainstalovany program,co se stara prubezne o cisteni pocitace od tehle nebezpecnych souboru, a pokazde nez neco stahuju,tak se informuju o bezpecnosti. Divala jsem se konkretne na Skype software, a bohuzel jsem nasla varovani,ze jeho soucasti muze byt spyware , a cim vic uzivatelu,tim lip vetsi sance ,ze mi bude neco lizt to pocitace...konkretni informace jsem nasla napr. na teto web.str.

http://www.broadbandreports.com/foru...1674~mode=flat

a na vice jinych mistech"

Podle me je to blbost, na tom foru jsou jen rok stary dohady lidi, co znamena formulace v jednom bode Euly. Jaky je vas nazor/zkusenosti?
    Athlon XP-M Barton 2600+@2,508GHz (12x209) 1.725V | Scythe Katana | Abit NF7-S rev 2.0 | 2x Kingston 512MB 3200 2-3-3-5| Leadtek GF6800XT 300/700@380/840 16/5 128MB & Primecooler PC-VGAHG2 AL| Hitachi 7K250 160GB 8MB | LG GSA-4167B | Fortron 350W 12cm | Xilence & Arctic 12cm fan | Logitech MX510 | Samsung 940BF | 3Dmark03 - 11066 CPUmark - 240

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

Jednim slovem kravina. Staty uz maji na sestrenku radny vliv.
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Senior Member mince Avatar uživatele basik
    Vliv
    284

Standardní

Taky mi to tak prijde ...

Standardní

No nevim... v tomhle ohledu jsem trochu paranoidni, uz jenom vzhledem k tomu, ze mam v systemu asi jenom pet programu, ktere jsem instaloval jako binarky (ikdyz ve zdrojacich uz taky bylo par trojanu, na ne se ale doslo behem nekolika dnu od releasu).

Skype nepouzivam uz jenom z duvodu toho, ze k tomu nejsou zdrojaky, nevim co se tam deje. O samotnych kvalitach programu bych taky pomlcel, porad to ma problemy s detekci rychlosti site a na mem pripojeni je to nepouzitelne (zatimco jine VoIP programy chodi).

Vzpomente si, co se stalo napr. s originalnim ICQ - bud tam litaji bannery a zerou traffic, nebo se objevi nejaky ten spyware...

Opravdu neexistuje jiny komunikacni SW? Nejlepe s podporou h.323, mozna to zvladne i NetMeeting.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Senior Member Avatar uživatele HollyG
    Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    No nevim... v tomhle ohledu jsem trochu paranoidni, uz jenom vzhledem k tomu, ze mam v systemu asi jenom pet programu, ktere jsem instaloval jako binarky (ikdyz ve zdrojacich uz taky bylo par trojanu, na ne se ale doslo behem nekolika dnu od releasu).

Skype nepouzivam uz jenom z duvodu toho, ze k tomu nejsou zdrojaky, nevim co se tam deje. O samotnych kvalitach programu bych taky pomlcel, porad to ma problemy s detekci rychlosti site a na mem pripojeni je to nepouzitelne (zatimco jine VoIP programy chodi).

Vzpomente si, co se stalo napr. s originalnim ICQ - bud tam litaji bannery a zerou traffic, nebo se objevi nejaky ten spyware...

Opravdu neexistuje jiny komunikacni SW? Nejlepe s podporou h.323, mozna to zvladne i NetMeeting.
    Doufam ze i na windows popr jinej system sis precet komplet zdrojaky lol lol lol
    Lidi o mně říkají, že jsem flegmatik. Mně je to ale jedno!
    I'm not arrogant...I'm just better than you!

Standardní

Citace Původně odeslal HollyG
    Doufam ze i na windows popr jinej system sis precet komplet zdrojaky lol lol lol
    Zdrojaky ctou jini; viz. kauza trojsky kun v tcpdump - hledej v googlu. Windows nastesti pouzivam bud jen ciste pro jednoucelove pouziti (navic vetsinou v emulatoru) nebo v praci a tam uz za SW odpovida zamestnavatel.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Vliv
    292

Standardní

Ja pouzivam Skype protokol do Mirandy a s mojim paranoidnim nastavenim FW tam opravdu nic byt nemuze.

Standardní

Citace Původně odeslal Dawe
    Ja pouzivam Skype protokol do Mirandy a s mojim paranoidnim nastavenim FW tam opravdu nic byt nemuze.
    to zni pekne... to si stahnuuuuuu
    CPU X2 4200+@2.92Ghz 1.375V Toledo + AC Freezer64 PRO MB ASUS A8N-E RAM 4x512 500 3-4-4-7-2T@450 VGA HIS X1800GTO@XT iceQ3@720/1480ZDROJ Seasonic SS-600HT 600W STORAGE Hitachi T7k250 250GB + 7K250 160GB@AAM SOUND CREATIVE X-Fi X-Treme Music + P580 5.1 DVD-RW LG GSA-H42L MONITOR Samsung 22" 2232BW MOUSE Mx310 500Hz MOD NET Hlucin.net WiFi 5Ghz 10MB/2MB/10ms/NO FUP

Vliv
    292

Senior Member mince Avatar uživatele basik
    Vliv
    284

Standardní

taky uz to mam nainstalovany ... akorat me stve ze nejde primo volat z contactlistu ... ja tam mam jen zaveseni a nejakou tu zpravu do skypu

Vliv
    292

Standardní

No hotovka to rozhodne neni, ale kdyz si vzpomenu jak dlouho trvalo nez byl pouzitelnej samotnej Skype tak si jeste klidne pockam

Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní

Tenhle plugin je bohuzel zatim nepouzitelnej, neb neumi chat...

Standardní

este tu mame pokec cez MSN, ale tie pismenka MS nasepkavaju, ze neide o zadnu vyhru. Na drhej strane to zase funguje

Standardní

Nejak jsem to nepochopil - k cemu je plugin Skype do Mirandy, co to pak umi?

NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
    STARY POCITAC:
    Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)
    WORK: Dell Latitude D630

Věk
    39
    Vliv
    285

Standardní

Citace Původně odeslal Harry
    Nejak jsem to nepochopil - k cemu je plugin Skype do Mirandy, co to pak umi?
    Da to kontakty ze skype do mirandy a pises pak z ni jako z ostatnich pluginu pro ICQ, MSN... Jenom s tim rozdilem, ze ten skype musi porad na pozadi bezet...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání