Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: jaké stolní DVD (bez DivX) do cca 3.000kč?

Standardní jaké stolní DVD (bez DivX) do cca 3.000kč?

Zjistil jsem, že na běžné DVD je stolní zařízení mnohem pohodlnější než pořád zapínat comp, nastavovat zobrazení atd., takže jsem se rozhodl, že taky do jednoho půjdu.

Nechci ani vyloženej low-end z hypermarketů typu Pro2 nebo Proline, ani nemá podle mě cenu investovat do nějakého Denona nebo Yamahy za 7.000. Mohle by mi někdo poradit nějakej dobrej kousek v ceně cca do 3 tisíc? LG, Mascom, Samsung?

Mělo by to vzít všechny DVD+-(R)W a to i třeba pokud budou nějak poškozené nebo hůře vypálené. To je zásadní. Ostatní funkce si asi nelze moc vybírat - každej umí to samý (aby ne, když desky dělá jeden výrobce). Taky by to mohlo trochu vypadat a to i po stránce robustnosti provedení (rpostě ne ten úplnej aušus). Fajn by byl region free a macrovison off. 5+1 výstup není podmínkou.

Vím, že přesně tohle umí všechny ty levné DVD z hypermarketů, hledám tedy jen nějaké, které by bylo trochu solidneji provedeno a líp hrálo.

díky
    Pavel

P.S. pokud je můj dotaz zbytetčnej a je úplně jedno, co si za ty prachy koupím, tak to beru taky jako odpověď.

Standardní

Já bych doporučil přehrávač Cyberhome DVD 462 http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=360&zbo=79098. Ohlasy sou vcelku kladný. Má teda podporu DivX a nevydím důvod, proč si dneska kupovat přehrávač bez podpory tohoto formátu. časem třeba zjistíš, že by se ti to hodilo. Vždyť si můžeš vypálit na DVD z komplu film a podívat se na něj v televizi bez nutnosti propojování počíteče s televizí. A cena je, řek bych, víc než dobrá...
    PC - CPU Intel Core2Quad Q6600@3.5GHz | MB ASUS P5Q-E, P45 | RAM A-Data DDR2 2x2GB, Patriot DDR2 2x1GB | GC ASUS EAH4870/HTDI 512MB GDDR5 | SC ASUS Xonar DX/XD | HDD WD VelociRaptor 300GB; WD 640GB | DVD Samsung SH-S223C | PSU Enermax Infiniti 650W | Case GIGABYTE 3D AURORA 570 black | Cooling water cooled by D-Tek Fuzion v2, D-Tek FuZion GFX 2, MCW30 and 2xMCR-320, EK reservoir, Tygon, Laing DDC+ with EK DDC X-Top | LCD Dell 2209WA | Keyboard Microsoft SideWinder X4 | Mouse Razer Imperator | Mouse pad fabric L qiip

Standardní

koukal jsem na to a celkem dobrý až na dvě věci -

1.) divx to umí stejně hůř ne comp (což mi naprosto nevadí)
    2.) flashování firmwaru připomíná celkem drama

Standardní

a co Ronin P90H?
    osobni zkusenosti moc nemam (tech par minut se nepocita (snad ze precte vsechno)), ale kdyby mel nekdo k tomuto stolnimu dvd prehravaci co rict...
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Standardní srovnání chipů

Ahoj všem.
    Rád bych se zeptal jak je na tom srovnání některých chipů DVD přehrávačů.
    Já jsem zvažoval výběr DVD před rokem a půl a nakonec jsem koupil DVD přehrávač značky TESLA DVD 2400 DD.
    Na střeva se podívejte na http://www.sweb.cz/bluegoof/
    Je tam i můj předešlý DVD přehrávač ORAVA založený na chipu ESS.

Každopádně chci říct že před rokem a půl bylo srovnání chipů následující:
    1. místo chip STi55xx od firmy STMicroelectronics - takzvaný OMEGA-DVD
    2. místo chip ESS například ES4318 Video Drive
    3. místo chipy Zoran - tehdy něco kolem Zoran IV nebo V

Mnoho recenzí říkalo že OMEGA-DVD mají nejkvalitnější obraz i zvuk. Jsem šťasten že moje Tesla je na něm založená (jinak to není Tesla ale v podstatě SEG nebo CENTRUM nebo VESTEL)

Rovněž byla oceněná časopisem STEREO a VIDEO 7-8/2002.
    Nicmén neumí DivX a neumí JPG. Naopak má fantastickou podporu +R+RW-R-RW

Pokud víte jak si na tom stojí čipy Zoran v jejich 7 generaci (Zoran Vadis 7), zda-li se kvalitou může srovnat s čipem OMEGA-DVD, nebo je dnes již kvalitnější, budu rád za všechny odpovědi.

Jsem ochoten si koupit lepší DVD přehrávač než mám, konec konců jej chci dát bráchovi k vánocům.

Dík, Martin

Standardní

Citace Původně odeslal fr33k
    a co Ronin P90H?
    osobni zkusenosti moc nemam (tech par minut se nepocita (snad ze precte vsechno)), ale kdyby mel nekdo k tomuto stolnimu dvd prehravaci co rict...
    Presne tenhle jsem domu poridil asi pred pul rokem (mozna vice) za necele 2k. Ze zacatku jsem byl skepticky, ale za ty prachy velka pohodicka!

Ale ma par chybek OSD menu..takove divne ale da se....nevim jak je na tom s vestavenym DD dekoderem (pouzivam coax do recuiveru)
    Hlavne me tam s*rou ledky..teda spis jedna ta pro play..je modra, bodova a hnusne vykonna, takze to cloveku pere primo do oci ;(

Jinak filmy pro prehrava naprosto v pohode...dalsi otazky pripadne zodpovim
    PC: AMD Athlon 64 X2 3800+ EE, 2x 1GB DDRII800 A-Data, 120GB + 500GB, externi disk 320GB, 23" LCD Apple Home Cinema HD + 20" LCD LG L2000C-SF, Logitech Cordless MX3100, Sennheiser HD580
    PDA: FSC Loox 420 + Koss The Plug + 1GB SD Transcend 80x
    Photo: Olympus E-500, 14-45mm 1:3.5-5.6, 40-150mm 1:3.5-4.5 + FL-36 + 8GB SanDisk Ultra II + 512MB Kingston + Lowepro EX 160 + Tamrac

Standardní Re: srovnání chipů

Citace Původně odeslal bluegoof
    Ahoj všem.
    Rád bych se zeptal jak je na tom srovnání některých chipů DVD přehrávačů.
    Já jsem zvažoval výběr DVD před rokem a půl a nakonec jsem koupil DVD přehrávač značky TESLA DVD 2400 DD.
    Na střeva se podívejte na http://www.sweb.cz/bluegoof/
    Je tam i můj předešlý DVD přehrávač ORAVA založený na chipu ESS.

Každopádně chci říct že před rokem a půl bylo srovnání chipů následující:
    1. místo chip STi55xx od firmy STMicroelectronics - takzvaný OMEGA-DVD
    2. místo chip ESS například ES4318 Video Drive
    3. místo chipy Zoran - tehdy něco kolem Zoran IV nebo V

Mnoho recenzí říkalo že OMEGA-DVD mají nejkvalitnější obraz i zvuk. Jsem šťasten že moje Tesla je na něm založená (jinak to není Tesla ale v podstatě SEG nebo CENTRUM nebo VESTEL)

Rovněž byla oceněná časopisem STEREO a VIDEO 7-8/2002.
    Nicmén neumí DivX a neumí JPG. Naopak má fantastickou podporu +R+RW-R-RW

Pokud víte jak si na tom stojí čipy Zoran v jejich 7 generaci (Zoran Vadis 7), zda-li se kvalitou může srovnat s čipem OMEGA-DVD, nebo je dnes již kvalitnější, budu rád za všechny odpovědi.

Jsem ochoten si koupit lepší DVD přehrávač než mám, konec konců jej chci dát bráchovi k vánocům.

Dík, Martin
    Vzhledem k tomu, že Martina znám, chtěl bych dodat, že až do minulýho měsíce (t.j rok a půl), koukal na to DVD na TV Oravan (37cm, r.v 1985) a zvuk měl do ručně spájenýho stereo zesilovače, který je v krabici od bot. Celý je to zapojený do beden z výprodeje v sámošce...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání