Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Zajimavy VYMENIK z ustredniho topeni -FOTO- je to k necemu ?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Zajimavy VYMENIK z ustredniho topeni -FOTO- je to k necemu ?

Takze se mi nehodil jeden radiator z topeni, tak jsem ho urizl, a prijde mi zajimavy na WC tak se ptam, jestli to je nejak vyuzitelne... IMHO je to brutalni vymenik na venkovni pouziti... nebo se da rozrezat treba na tretiny a nastavit... to je fuuk, spis jestli to neco uchadi.

Rozmery zebrovane casti jsou 140x10x5 cm trubka ma vnejsi 10mm vnitrni nevim. Ty konce by se samozrejme urizly.

FOTO:

Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

No kdybys to dal ven tak možná ale má to mic žebra od sebe...
    PROJECT: Digital Fantasy
    Více projektů na mých www

Standardní

noo ono je to moc hezký ale nevím jak to bude s tlakem muj eheim by to asi neutáhl
    Nemožné je jen silné slovo, které kolem sebe rozhazují malí lidé, kteří si myslí, že je snadnější žít ve světě, kde budou jen dostávat, místo toho, aby objevovali sílu, která to dokáže změnit. Nemožné není fakt. Je to postoj. Nemožné není tvrzení. Je to výzva. Nemožné je nevyužitá síla. Nemožné je dočasný stav. NEMOŽNÉ NEEXISTUJE. Muhamad ali

Standardní

Citace Původně odeslal Ladron
    noo ono je to moc hezký ale nevím jak to bude s tlakem muj eheim by to asi neutáhl
    To chce aspoň to čerpadlo co dávaj k zahradnímu bazénu
    PROJECT: Digital Fantasy
    Více projektů na mých www

Member mince
    Věk
    48
    Vliv
    279

Standardní

Bylo by rozhodně lepší, kdyby ty dvě trubky nebyly zapojený za sebou, ale paralelně, prostě na jednom konci vstup a na druhým výstup - utáhlo by to i slabší čerpadlo a hlavně by to bylo účinnější. pokud je vstupující a vystupující konec na jednom žebru, tak IMHO ta vystupující (chladnější) vodas bude přes ty žebra přebírat teplo od té vstupující (teplejší).
    C2D E4300 1,8@2,7GHz, Zalman CNPS7700-AlCu, ASUS P5W Deluxe, 4x512 DDR2-667, ST3160827AS 160GB + ST3160827AS 160GB + ST3120827AS 120GB, DVD-R/W LG GSA-H55L, DVD-R/W LG GSA-H12N, Sapphire X1950GT, Zalman VF700-AlCu, V2 12MB 95Mhz, HP p1230 21", SB X-Fi Fatal1ty, Leadtek Winfast TV2000 DVR3200, Cambridge SW 5.1 a tak...

Standardní

Citace Původně odeslal Wizzy
    Bylo by rozhodně lepší, kdyby ty dvě trubky nebyly zapojený za sebou, ale paralelně, prostě na jednom konci vstup a na druhým výstup - utáhlo by to i slabší čerpadlo a hlavně by to bylo účinnější. pokud je vstupující a vystupující konec na jednom žebru, tak IMHO ta vystupující (chladnější) vodas bude přes ty žebra přebírat teplo od té vstupující (teplejší).
    no tak neni problem ted to teda asi nechapu. tak proste dam na jeden konec kde jsou 2 diry vstup, a na druhym konci zase vystup. rozdvojim teckama
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

Vypada velmi slibne. Urcite bude chladit dost ucinne a k tomu bude zapotrebi silne cerpadlo. Urcite se vyplati ho vyzkouset.
    ASUS A6T-AP017

Standardní

Citace Původně odeslal Fraj#r
    Vypada velmi slibne. Urcite bude chladit dost ucinne a k tomu bude zapotrebi silne cerpadlo. Urcite se vyplati ho vyzkouset.
    kdyby byl horizontalne tak proc silne cerpadlo?

btw venku by byl asi zupa.. jsem v poslednim patre, rovna strecha.. dal bych tam nejaky dostatecny cerpadlo na strechu a tuhle obludu.. hluk doma nulovy.. a mohl bych udelat jako strukturovanou kabelaz hadicky a chladit vsechny PC doma

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Commander
    btw venku by byl asi zupa.. jsem v poslednim patre, rovna strecha.. dal bych tam nejaky dostatecny cerpadlo na strechu a tuhle obludu.. hluk doma nulovy.. a mohl bych udelat jako strukturovanou kabelaz hadicky a chladit vsechny PC doma
    Geniálny nápad - ...si predstav, aká rozpálená je v lete tá strecha

Keď už, tak niekde do pivnice, pekne dole, na studený betón
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM

do stinu, a 10x 12cm fan

nebo mezi okna na zed, jsem na strane kde absolutne slunce primo nesviti..

No co jenom napad, jde o to jestli mam s tim vymenikem neco vymejslet, nebo je to shit. Nekdo tu rika moc daleko od sebe zebra, nekdo je bude zupa...

EDIT: do sklepa muzu taky, ale je to 6 pater

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

No co jenom napad, jde o to jestli mam s tim vymenikem neco vymejslet, nebo je to shit. Nekdo tu rika moc daleko od sebe zebra, nekdo je bude zupa...
    Veď je to originál radiátor - asi to počítali, kým to vyrobili práve takto
    ...a ventilátor by som k tomu nedával - je to navrhnuté pre prevádzku bez neho. Hoď si to niekde ku stene za počítač a napoj do okruhu - a uvidíš, čo to urobí.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Senior Member Avatar uživatele Prokop
    Vliv
    294

Standardní

presne tohle jsem chtel kdyis kupovat.
    prisel nato Erty, prodavala to nejaka firma na jejiz web si bohuzel nevzpominam.
    bylo by to docela dobre vyuzitelne ale na kadetta to nema.
    .

Standardní

Citace Původně odeslal PeterM

do stinu, a 10x 12cm fan

nebo mezi okna na zed, jsem na strane kde absolutne slunce primo nesviti..

Přesně tak, do sklepa (jako já, PC > radiátorek cca 20metrů). A těch 6 pater by nebylo zase tak velký problém.

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    276

Standardní

Citace Původně odeslal Prokop
    presne tohle jsem chtel kdyis kupovat.
    prisel nato Erty, prodavala to nejaka firma na jejiz web si bohuzel nevzpominam.
    bylo by to docela dobre vyuzitelne ale na kadetta to nema.
    byly to radiatory Likov, taky jsem o nich uvazoval, ale kdyz sem se zeptal na vzdalenost lamel tak mi napsali ze je 6mm, coz je IMHO uz docela dost , na pasiv by to bylo ok, ale ja to chtel rozrezat a hodit na to vetraky...
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Standardní

daj na balkon do tiena- v horizontalnej polohe ti to v pohode pofachci aj s akvariovyn cerpadlom- ma to vely priemer trubiek a tym maly odpor..Ofukovanie netreba-plocha je obrovska,tak staci salanie.Ak bude nad 30 st v lete,tak pripadne pridaj stolovy ventilator- iba cez den..Prevadzkujem chladic na balkone a je to super vec a to ticho...Teplota CPU momentalne 21 st....v lete za najvacsich horucav okolo 40St.
    NF7-rev2.0 , Barton2500@3200 , 1GB DDR466 ,19"LCD LG L1970HR-BF 2ms, Hercules 9800NP,externy vodnik(CPU,NB,HDD)

Standardní

Citace Původně odeslal jaro.jaro
    daj na balkon do tiena- v horizontalnej polohe ti to v pohode pofachci aj s akvariovyn cerpadlom- ma to vely priemer trubiek a tym maly odpor..Ofukovanie netreba-plocha je obrovska,tak staci salanie.Ak bude nad 30 st v lete,tak pripadne pridaj stolovy ventilator- iba cez den..Prevadzkujem chladic na balkone a je to super vec a to ticho...Teplota CPU momentalne 21 st....v lete za najvacsich horucav okolo 40St.
    ty jo tak to je dobry! problem je, ze sice mame dva balkony, ale ne u myho pokoje. Leda ze bych nejak udelal diru do baraku mezi oknama a prdnul to na zed...

Standardní

DlouhyJony:

...
    Přesně tak, do sklepa (jako já, PC > radiátorek cca 20metrů). A těch 6 pater by nebylo zase tak velký problém.
    6 pater ze neni zas tak velky problem?
    Tak si to zkus
    a) hmota te vody se skoro nebude dat rozpohybovat normalnim Eheimem
    b) ani Eheim 1260 nevytlaci 6 pater ani Catharova Iwaki to nezvladne
    c) tlak vody dole bude uz ZNACNY (eg. velke naroky na vydrz a tesneni...)

Standardní

Citace Původně odeslal trodas
    DlouhyJony:

...
    6 pater ze neni zas tak velky problem?
    Tak si to zkus
    a) hmota te vody se skoro nebude dat rozpohybovat normalnim Eheimem
    b) ani Eheim 1260 nevytlaci 6 pater ani Catharova Iwaki to nezvladne
    c) tlak vody dole bude uz ZNACNY (eg. velke naroky na vydrz a tesneni...)
    Zřejmě asi neznáš moc dobře fyzikální zákony, človíčku.

Vodu kterou potlačíš z PC do výměníku který bude v tom sklepě a zpět do PC přece není žádný problém, tlak vody se vyrovná (voda poteče vlastně sama dolů i naspět až do úrovně čerpadla).
    Ten tlak vody ve sklepě samozřejmě bude a vodu rozpohybovat si myslím by nemělo být problém (já mám převýšení cca 4 metry a 40 metrů hadičky 5/8 (3L vody s toho 0,5L v expanzce), kterou jsem hnal čerpadélkem Gardena RP240 400L/h (čerpadlo>hadička>výmeník>hadička>PC).
    Do budocna plánuji koupit nové čerpadlo (teplovodní, cenově vyjde nastejno jako eheim) a umístit jej přímo do sklepa (viz www)
    V tvém případě by jsi potřeboval cca stejný počet metrů hadičky jako já (6x3m to celé x2) podle toho také kudy bys to protahoval (nějakou ventilací či stoupačkou, nevím).

EDIT: čerpadélko Gardena RP240=240L/h...a tedy nic moc...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání