Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Výběr plechu na case

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní Výběr plechu na case

Zdravim.
    Budu si delat case. Navrhl jsem si zatim plechy na kostru. Plechy neplanuju nijak ohybat, na to nemam (silu , ale planuju je spojit Lkama (bud sesroubovat, ale spis snytovat).
    Pro predstavu jsem udelal jednoduchy nacrtek:
    http://sweb.cz/ZeeZ/nacrtek.bmp
    v te horni casti (tunel) bude vymenik pro vodni chlazeni a za nim otevreny (zbaveny plechu) zdroj. Takze vzduch tam bude proudit nejdriv pres chladic a pak pres zdroj (mista tam bude dost). Tu horni oblast bude od zbytku kompu oddelovat plech.
    Ale k veci:
    Nakresy mam udelane pro plech 1,5mm silny, planuju hlinik. Tady jsem se ale zasekl, protoze jsem otevrel cenik hliniku ferony:
    http://62.168.27.92/arbo/
    a vidim tam pojmy jako 1/2 tvrdy, zihany, mekky, def zpevneny atd. a jejich kombinace a nevim, jaky plech na tohle pouzit.
    Dokaze to nekdo odhadnout, pripadne nekdo neco podobneho delal a poradi mi ?
    Hope is the first step on the road to disappointment.
    Alcohol is the first step towards alcoholism.

Standardní Re: Výběr plechu na case

Citace Původně odeslal ZeeZ
    Zdravim.
    Budu si delat case. Navrhl jsem si zatim plechy na kostru. Plechy neplanuju nijak ohybat, na to nemam (silu , ale planuju je spojit Lkama (bud sesroubovat, ale spis snytovat).
    Pro predstavu jsem udelal jednoduchy nacrtek:
    http://sweb.cz/ZeeZ/nacrtek.bmp
    v te horni casti (tunel) bude vymenik pro vodni chlazeni a za nim otevreny (zbaveny plechu) zdroj. Takze vzduch tam bude proudit nejdriv pres chladic a pak pres zdroj (mista tam bude dost). Tu horni oblast bude od zbytku kompu oddelovat plech.
    Ale k veci:
    Nakresy mam udelane pro plech 1,5mm silny, planuju hlinik. Tady jsem se ale zasekl, protoze jsem otevrel cenik hliniku ferony:
    http://62.168.27.92/arbo/
    a vidim tam pojmy jako 1/2 tvrdy, zihany, mekky, def zpevneny atd. a jejich kombinace a nevim, jaky plech na tohle pouzit.
    Dokaze to nekdo odhadnout, pripadne nekdo neco podobneho delal a poradi mi ?
    1,5mm hliník je moc slabý, použij 2mm. mám z něj case stavěný a je to akorát
    můj nový web : www.ertyh2o.net Athlon XP 2500+@2300MHz (200*11,5) Barton AQZEA 0331 UPMW, SOLTEK 75FRN2-RL, DDR 512MB/333Mhz, Gainward GeForce 4Ti4200 (300@600), 4x HDD Seagate Bar7200.7 8MB cache 120GB, Hercules Fortissimo III, CDRW Teac 52*32*52, Hyundai ImageQuest F790D Flat,(vodní chlazení:CPU,Chipset,GPU,4xHdd)

Standardní

kazdopadne neber ten, co uvadi jako mekky (jde tvarovat prilis snadno, a kazdy skrabanec jde hodne do hloubky). Osobne bych pouzival co nejdvrdsi (neboj, naradi si s tim poradi a pokud to nechces ve velky plose ohybat....).

OT: koukam na ty rozmery: nebude ta skrinka moc mala?
    CPU: E2200 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro , GPU: GigaByte HD2600 XT , RAM: Kingston 2x1GB DDR2 PC800 ,[b] MB: Asus P5Q , PSU: Chieftec Green Angel CTP-400-12G, 400W , HDD1: Samsung Spin Point F1 HD502IJ 500GB 16MB SATAII/300 , HDD2: WDC WD2500AAJB 250GB ATA100 , HDD3: WD5000AAKS- 500GB 7200ot SATAII/300 16MB + Externí box LC POWER EH-35BE2 3,5 SATA2/1 HDD, USB 2.0 + E-SATA , DVD: Samsung SH-S223F SATA , CASE: ASUS TA-982

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

Jo, rozmery jsem v rychlosti do toho obrazku napsal spatne. Sirka 250, delka 500, vyska 495.
    Ta vyska se muze zdat mala, ale je to tim, ze v te hlavni casti nebude zdroj (bude nahore). Takze spodni cast je akorat na vysku desky + 50mm na kazde strane. 3x5,25 + pozice na disky se tam v pohode vejdou. S disketovkou nepocitam, co jsem pocital, pouzil jsem ji naposled... velmi davno
    Nebudu tedy brat "mekky".
    2erty: dobre, vezmu radeji 2mm plech.

Standardní

Použij 1/2tvrdý dá se i celkem ohýbat,
    ale není měkký.

ta tloušťka asi spíše taky těch 2 mm.

Dobrý zrdoj informací o hliníku:
    http://www.alfun.cz

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

Hm, ty informace na www.alfun.cz jsou velmi detailni. Kdyz uz jsem tam, nahlednu do prodeje, jestli prodavaji i mensi kusy nez ve ferone(2x1m).
    Diky za pekny odkaz.

Standardní

Když si mně tak pěkně pochválil ...

Tady prodávají hliník a taky ho dělí - střih 20 kč,
    to vypadá moc pěkně, ale neznýám je ...

http://www.kondor.cz/sluzby/deleni_materialu.html

Member
    Věk
    44
    Vliv
    281

Standardní

Tak jsem byl v tom alfunu v Praze 9. Vypada to jako solidni firma. Ten clovek, co tam byl se me zeptal, na co to chci a pak mi rekl, ze bude lepsi cisty hlinik misto te slitiny, co jsem si ja hlupak vybral, navic, ze je to asi 2x levnejsi. Dovedl me do skladu, kde jsem si jeden plech 2000x1000 osahal a shledal, ze pevnost case z nej bude dostatecna.
    Takze za hlinikovy plech 2000x1000x2mm zaplatim 800 bez dane + 100 Kc za rozrezani na 8 kusu (ctvercu(priblizne, protoze sirka rezu je 3mm)).

Jsem spokojeny. Ocekaval jsem to drazsi (na webu nemaji ceny).

Standardní

a co plech z lešteního nerezu?ten by byl super než nějakej hliník.Chtel jsem si udelat bočnici z nerezu ale pak jsem to udělal jinak ten plech co jsem tam měl jsem jen vyleštil do lesku,není poznat že to není nerez
    AMD Athlon XP+2500@+3200/MSI K7N2 Delta-L/2xHDDSamsung40GB/Ati Sapphire 9600XT 500/600Mhz@550/720 /DDR 2GB 400Mhz cl2 /dvdRW/CDRWPhilps

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal hagrid
    a co plech z lešteního nerezu?ten by byl super než nějakej hliník.Chtel jsem si udelat bočnici z nerezu ale pak jsem to udělal jinak ten plech co jsem tam měl jsem jen vyleštil do lesku,není poznat že to není nerez
    no to uz by bylo uplne v jiny cenovy kategorii.

Standardní

Citace Původně odeslal honzAK
    Citace Původně odeslal hagrid
    no to uz by bylo uplne v jiny cenovy kategorii.
    to jo ale vypadáto docela pak fajn
    AMD Athlon XP+2500@+3200/MSI K7N2 Delta-L/2xHDDSamsung40GB/Ati Sapphire 9600XT 500/600Mhz@550/720 /DDR 2GB 400Mhz cl2 /dvdRW/CDRWPhilps

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání