Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Bezpecnost site

Standardní Bezpecnost site

Nevim jestli se muzu ptat.POkud to sem nepatri tak se omlouvam.
    Potreboval bych pomoct se semtralni praci.
    Tema:Pocitacova sit s ohledem zajisteni max.bezpecnosti prenosu a zpracovani dat.
    Osnova:1Bezpecnost site a jeji zabezpeceni
    2.Druhy prenosu dat a jejich vyhody a nevyhody
    3.bezpecny prenos dat a jejich zpracovani.
    Takhle jsem to dostal zadane!Potreboval bych od vas schvalit takove podbody.At nepisi o necem jinem.Nejaky tipy jsem dostal od pratel z netu.
    Moje predstava:
    1.Zabezpeceni samby,tcp/ip firewall
    2.SSH,sifrovani,privatni a verejny klic,open ssl,sftp
    3.VPN,open VPN,Hashovani
    Nevim jestli je to spravne.Kdyztak me kritizujte a piste co by jste zmenili ubrali nebo naopak pridali.Moc mi to pomuze.
    Diky Karel

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Ptat se muzes, ale semestralku za tebe nikdo psat nebude. Takze napis konkretne co chces vedet, pripadne cemu nerozumis, o cem si nenasel zadny info.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

když píšeš o sambě tak bude asi řeč o linuxu viď - doporučuji se zmínit o jail chrootování - podle mě velmi bezpečné
    Pašák erda.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Ptat se muzes, ale semestralku za tebe nikdo psat nebude. Takze napis konkretne co chces vedet, pripadne cemu nerozumis, o cem si nenasel zadny info.
    Spatne jste me nepochopili.Nechci aby mi jste mi psali semestralku.Chci aby jste se podivali na osnovu kterou jsem dostal zadanou a pak na moje tzv.podbody,jestli jsem si je zvolil dobre.Potrebuji jestli by jste mi napsali.Jo o tom muzes psat nebo naopak to tam nepatri jses uplne vedle
    Ty podbody jsem si volil sam a nechci abych to pak musel psat znova.Aby mi kantor nerekl ze psal uplne o necem jinem.Chci jenom vedet jestli se drzim tematu.Diky

Vliv
    300

Standardní

OK, trochu spatne si to formuloval.

1. Bezpecnost site a jeji zabezpeceni
    - sem patri zabezbeceni jednotlivych stroju, cely site. FW, NAT, uzivatelsky ucty a jejich sprava, nastaveni prav na uzivatelskych strojich, klidne i zabezpeceni pristupu osob k dulezitym strojum = do servrovny ..., pripadne ruzny moznosti overeni pristupu - otisky, sitnice, ...

2. Druhy prenosu dat a jejich vyhody a nevyhody
    - to znamena nejspis pouzivani ruznych protokolu v siti (samba neboli M$ sdileni, ftp, mail = smtp, pop, imap a jejich ssl verze a spoustu dalsich)

3. bezpecny prenos dat a jejich zpracovani.
    - se castecne kreje s bodem 2, tu bych zminil predevsim zabezpeceny verze protokolu, tunely, kryptovani vlastnich dat, trebas pgp podpisovani/kryptovani ..., pouzivani ruznych "cernych skrinek", ochrana mistnosti proti odposlechu ...

+ vymyslel bych dejme tomu dva priklady realizace, jeden nejakej jednodussi pro mensi podnik s nizkym rozpoctem a jeden takovej extremenjsi (als AREA 51 ).

Jen z toho co sem nahodil by se dalo klido na 50 stran, coz ti IMO bude stacit bohate

EDIT: Dofam ze to pak zverejnis pod GPL
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

diky moc.Takze jsem mel v podstate pravdu. Jen jsem zapomel uvest ze to ma byt pro linux a par stanic.To jeste je zadane.Abych uvedl priklad konkretne na linux.Omlouvam se za spatne uvedeni.
    K bodu 2. tam si to myslel jako konfiguraci jednotlivych protokolu??Nebo se o jednotlivych protokolech zminit.Nechci totiz placat pate pres devate
    3.Tady by si neuvadel VPN,OPenSource a dalsi??
    Z tve odpovedi jsem spis pochopil ze tady mam uvest sifrovani.Teba symetricke asymetricke,privatni klic atd.Chapu te dobre??
    Tak to snad dam dohromady.
    Diky za trpelivost

Vliv
    300

Standardní

VPN je tunel, OpenSource nama se zabezpecenim site temer nic spolecnyho, pokud nechces mluvit o bezpecnostnim auditu kodu. Jian sem menoval jen co me zrovna napadlo, to tema je tak rozsahly, ze by se na to dala klido napsat 1000 stran kniha a nebylo by tam zdaleka vsechno.

Standardní

to tema jsem dostal zadany.Mam to zpracovat jako elaborat.To co si posilal tak toho je vazne hodne.Me slo predevsim o to aby to souhlasilo s tematem a danou osnovou.Jde docela o hodne.Jen nevim jestli protokol je druh prenosu.Jestli to neni jen zabezpecni.S tim ftp souhlas.Takze u te trojky se drzet spis sifrovani Mam dano ze se musim drzet osnovy.

Vliv
    300

Standardní

Se zeptej toho kdo to zadava ne ? Kdyz napises priblizne osnovu, tak by ti mel rict jestli jo/ne, pripadne ti rekne co bys mel pridat/ubrat.

Standardní

to prave jsem zkousel a nic rikal ze si s tim mam poradit.Tema a osnovu mam zadanou a tak jsem proto prosil o schvaleni vas,protoze tomu taky urcite na foru o sitich rozumite.

Standardní

Já bych se zaměřil více na HW část věci. Pokud se jedná o kabelovou síť, tak bude nejlepší ochrana zamezit potenciálnímu útočníkovi, aby se do sítě fyzicky připojil. A pak dále evidence a kontrola MAC adres. Potom teprve bych řešil bezpečnost serverů a přenášených dat, co se týče vyšších vrstev.

Standardní

ja bych se predevsim mel drzet tematu a osnovy.A tam bhozeu hw cast neni a tak musim neco udelat s temi prenosy.Ale diky

Standardní

Pokud myslíš tohle
    Tema:Pocitacova sit s ohledem zajisteni max.bezpecnosti prenosu a zpracovani dat.
    Osnova:
    1. Bezpecnost site a jeji zabezpeceni
    2. Druhy prenosu dat a jejich vyhody a nevyhody
    3. bezpecny prenos dat a jejich zpracovani.
    , tak se mi zdá, že by do toho spadala i HW část. Ale ty určitě víš líp o čem by to mělo bejt.

Standardní

jj to je ono!!Predstavu mam taky jsem to uvadel v prvnim prispevku.Ja jsem mel predstavu ze by jste mi mohli pomoct s tim jestli jdu spravnym smerem nebo jestli jsem uplne mimo.Popripadne poradit co pridat.
    Tu hw cast tam moct davat nechci bylo by to zbytecne na moc stranek.Ja bych se spis drzel sw casti.
    jen bych pridal ze k k bodu jedna chci jeste firewall

Standardní

Citace Původně odeslal Jack68
    jj to je ono!!Predstavu mam taky jsem to uvadel v prvnim prispevku.Ja jsem mel predstavu ze by jste mi mohli pomoct s tim jestli jdu spravnym smerem nebo jestli jsem uplne mimo.Popripadne poradit co pridat.
    Tu hw cast tam moct davat nechci bylo by to zbytecne na moc stranek.Ja bych se spis drzel sw casti.
    jen bych pridal ze k k bodu jedna chci jeste firewall
    Teď se mi začíná zdát, že by si rád, aby někdo tu práci napsal za tebe. Už si dostal dost podnětů co by tam mohlo a mělo být a teď už by si na tom mohl začít pracovat a případně se ptát na konkrétní věci. Jinak tento thread bude mít informační hodnotu rovnou nule.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání