Pomalu vstřebávám těch 24 stránek threadu o úpravě HTček ... tady jsou zatím poznatky z debaty, plus sem pástnu ještě zajímavý posty.
Obecné poznatky:
Ozvučnice> FirstClass Bandpass
-Material: MDF desky
-Vady: není oddělená střední příčka ...
-Netěsnost komor > důvod: elektroinstalace, i přes obalené kabely absorbčním materiálem, je v komorách příliš předmětů(PCB plus trafo), které mohou způsobit nežádoucí interfernce.
-Netěsnost kolem samotných kabelů – problém napájecího kabelu.
Zesilovač(kanál pro SUB) > Mono TDA7296 zapojení dle výrobce tj. Výkonové zapojení s minimem aplikací proti rozkmitu pro optimální hodnotu THD. Filtrace 10mF (standartní fitrační hodnota pro tento výkon, může být větší, ale vyraznější změna bude zanedbatelná).
Elektronika obecně: Trafo> neznámý transformátor se třemi odbočkami a s odhadovaným výkonem 120-150W ... při úvahách se zjistilo, že při standartní účinosti IO z řady TDA je trafo navrženo přesně , ovšem s žádnou rezervou, vzhledem k filtraci zdroje je napájení nedostačující
Měnič> Noname 100W@8Ohm ... nezdá se, že by to byla uplná šunka, ale bude to nejspíš zlatý střední mainstream od neznámého výrobce.
Milníky:
Neznáme přesné prametry měniče, nelze proto oveřit vhodnost návrhu ozvučnice pro použitý měnič.
Basreflex se zdá být správně navržen dle mé praxe jsem učinil tento odhad(délka a průměr nátrubku odpovídají inproffes vodítkům)
Doposud známé testy:
Bylo zkoušeno připojit zesilovač z HT na jiný měnič, pouze ve variantě freeair(náhradní měnič volně položen) – reprodukce byla úděsná
Bylo zkoušeno utěsnění všech škvír – reprodukce mírně čistčí, ale nepodařilo se utěsnit otvor kolem sítového kabelu, zde pořád uchází vzduch
Po přečtení pctuning.cz, kde vyměnili jen tak měnič – nechi vědět jak to dopadlo, ale výsledek musí být hrozný
Je potřeba vyzkoušet:
Připojit samotný měnič z HT na jiný zesilovač(sežente pražáka s HT, který je ke mě přinese)
Proměřit samotný měnič a zjistit jeho parametry k zpětnému návrhu ozvučnice.
Stalo by za pokus:
Vzít si na mušku zdrojovou část a trochu jí posílit
...Tak to je overwiev, zvlášt bych chtěl vyzdvihnout, že další krok krom zlepšení zvuku, je vyzkoušet samotný měnič v ozvučnici na jiném zesilovači, aby jsme jednou provždy dostali odpověd po jaké koleji se máme dát.
... Dále důležité příspěvky a obecná teorie k problému:
fotky:
>> http://www.pretaktovanie.sk/modules....rder=0&thold=0
>> http://overclock.kong.cz/uvnitr/ght51/gen.htm
Původně odeslal Halen
Původně odeslal Já jsem