Mám problémek na kartě MSI Radeon 9800Pro Plus 128MB DDR 256bit, AGP 8x, FW ON, Cat. 4.8 WHQL, Windows XP SP1 + all hotfix
Měl jsem nainstalován ATItool, ten našel jako maximální frekvenci GPU 405MHz, tak jsem používal 400MHz, u pamětí našel asi 368MHz, nechal jsem to na 360MHz a byl jsem spokojenej, žádné artefakty apod.
Když jsem zkusil jedno z toho zvednout, tak už třeba v 3DM2003 v Mother Nature testu sněžila hladina vody...
No a pak s novou verzí ATItool mi nešel spustit 3DM01SE (viz. thread níže), tak jsem zkusil ATI tray tool a jen tak ze srandy jsem nechal hledat maxima taktů tímto prográmkem...
A
ATI tray tool našel maximum GPU na 418MHz (používám 412MHz) a u pamětí 380!!! MHz (používám 375MHz)...
ještě bych pochopil, že jinej program najde jiné maximum, ale DIVNÝ je, že v mother nature to při těchhle taktech nesněží![]()
vo co sakra goŽe by ATI tray tool sám od sebe (nic jsem úmyslně neměnil) změnil latence pamětí a nějaká nastavení GPUčka a teď to prostě jede rychleji...
btw.: výkon teď třeba v 3DMarku vzrostl z 6430 (400/360) na 6560 bodíků (412/375)
samozřejmě nebudu na nic šahat, aby se to zase nerozesralo... ale chtěl bych znát možnou příčinu![]()
![]()