Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Umiestnenie vetraka na radiator

Standardní Umiestnenie vetraka na radiator

Myslite si, ze pre ucinnejsie chladenie vody v obehu je vhodnejsie umiestnenie vetraka na radiator ako na obrazku vpravo alebo vlavo?
    Na obrazku vlavo je umietneny fukar ZA radiator a ten (IMHO) nasava vzduch cez rebra a tym chladi vodu v obehu. Nepredpokladam, ze by sa teply vzduch z case pouzival na chladenie vody a myslim, ze ten fukar fuka smerom DO case - cize nasava vzduch. Na obrazku vpravo je umiestneny fukar PRED radiator a fuka priamo cerstvy vzduch na rebra, cim je podla mna chladenie ucinnejsie...
    Ktore prevedenie je podla vas ucinnejsie?

AMD Athlon XP-M 2600+ / EPOX 8RDA3+ / A-DATA Vitesta 512MB / HITACHI 160GB SATA / DTK 400W / ASUS ATI R9550 GE/TD / CHIEFTEC BX 03SL-SL-BL

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní

odpovedel jsis sam vzdycky je lepsi kdyz pres to zenes cerstvej vzduch z venku...
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Standardní

jj, tak tak kdyz bude foukat z venku na radiatro tak to bere studenej vzduch a navic to hoooodne ofukuje....
    Athlon 2400+ (T/Bred: 14x166); Tt CooperShim; ASUS A7V880; 2x 512/400 hynix CL2.5 - dual channel; MSI GeForce4 Ti4800 SE; Maxtor 40GB + WD 250 GB; blue cold cathode Thermaltake + fans;
    CPU & GPU - WaterCooled (thx to eRty - wb & vymenik) + big casemodding - complete: 100%
    SE T630 (T-mobile black) + MSI bluetooth MS-6967

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

urcite to dej tak aby fan hnal cerstvej vzduch na ty zebra!!!
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Standardní

Nieje vsetko take jednoduche ako to vyzera. Velmi zalezi na hrubke radiatora a na hustote rebrovania. Ak mas siroky radiator s hustym rebrovanim tak je urcite efektnejsie mat fan za radiatorom ( cize tahat cez neho vzduch). Ak mas ale tenky radiator s riedkym rebrovanim tak je lepsie mat fan v predu (cize tlacit vzduch cez neho). Najlepsie je mat jeden fan v predu a druhy v zadu (cize tlacit aj tahat)
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní

Citace Původně odeslal janko_hrasko
    Nieje vsetko take jednoduche ako to vyzera. Velmi zalezi na hrubke radiatora a na hustote rebrovania. Ak mas siroky radiator s hustym rebrovanim tak je urcite efektnejsie mat fan za radiatorom ( cize tahat cez neho vzduch). Ak mas ale tenky radiator s riedkym rebrovanim tak je lepsie mat fan v predu (cize tlacit vzduch cez neho). Najlepsie je mat jeden fan v predu a druhy v zadu (cize tlacit aj tahat)
    Bola to len taka skor teoreticka otazka, pretoze som vo vela casegallery nasiel hlavne variantu ako na obr. vlavo.
    Ja to mam urobene takto: http://web.orange.sk/giger/images/goldfront0016.jpg
    Ale aj tak by ma zaujimalo, preco je vhodnejsie pri "hrubsom" radiatore vzduch "tahat" a nie "tlacit"?
    AMD Athlon XP-M 2600+ / EPOX 8RDA3+ / A-DATA Vitesta 512MB / HITACHI 160GB SATA / DTK 400W / ASUS ATI R9550 GE/TD / CHIEFTEC BX 03SL-SL-BL

Senior Member Avatar uživatele MISKOBOSS
    Věk
    41
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Giger
    Citace Původně odeslal janko_hrasko
    Bola to len taka skor teoreticka otazka, pretoze som vo vela casegallery nasiel hlavne variantu ako na obr. vlavo.
    Ja to mam urobene takto: http://web.orange.sk/giger/images/goldfront0016.jpg
    Ale aj tak by ma zaujimalo, preco je vhodnejsie pri "hrubsom" radiatore vzduch "tahat" a nie "tlacit"?
    protoze pres hrubsi radiator ten vzduch neproleze a tlacil by se kolem toho radiatoru
    Apple MacbookPro 13,3 (late 2011) - je perfektni :D

Standardní

mam dotaz kdyz uz se tu bavite o foukani na radiator...
    mam tento radiator Maxxpert 120
    http://www.thetechlounge.com/image.p...icture-058.jpg
    a foukam do neho nemel bych to teplo radeji do neho foukat pryc ? je to spravne nebo to mam dat opacne prijde mi totiz ze co sem se koukal na jeho review tak chladi dobre---a ja mam pri otevrene case 50°C pri 2,2 GHz na 1,58V real a radiaotr je polozenej na bedne mimo case .... nevim prijde mi to dost.... ma docela husty zebrovani ....tak co myslite mam to radeji otocit?

Standardní

Klon tu zverejnil odkaz na peknej serialek (http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=63761), tak proc si ho neprectete? mj. tam pisou ze: Fans may be mounted in either push or pull configurations. Due to the small pressure difference between the inlet and discharge sides of an axial fan, the flow rate for both mountings is almost identical. <<< i anglictinu neznaly porozumi alespon poslednimu slovu ... a kdyz uz sme u toho tak to zkuste, a uvidite jestli vam to ukaze nejaky rozdily, ja sem to zkousel a ŕozdil sem nemel ani stupen (2 120fany na S120 radiatoru) ... tze asi tak
    Intel C2Q6600, ASUS P5E, 4x1024MB 1150 DDR2 OCZ Reaper, Saphire ATI HD3870, WD Raptor 74GB, WDC 320GB, ASUS DRW-2014, Samsung SyncMaster 206BW, Yeong Yang Big Cube, Seasonic M12 700W, Razer Copperhead + eXactMatXspeed, MS Natural Ergonomic Keyboard 4000, Logitech X-540, K&P WaterCooling (CPU+GPU), MSVista64

Standardní

2Bobrik : thx ....jdu si to precist... anglicky rozumim az moc dobre takze pohoda

EDIT: tak sem dosel na to ze sem to mel blbe chlazeny....dal sem tam jeste durhej vetron a teplota sla o 8°C dolu takze ted mam jen 40°C

akorat musim pockat az mi dorazi od Ximy ty tichy vetraky protoze ty hucaky co tam ted sou desny

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání