Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: [C] kompilátory

Standardní [C] kompilátory

http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php?t=35567
    ->tady udělal RayeR přehled Kompilátorů nechtěl sem to tam zasírat
    mám už dlouho devC++ ale nikde sem tam nenašel knihovní funkce sou tam?
    a jakej je z nich nejlepší?

Member
    Vliv
    268

Standardní

Co mas presne na mysli pod pojmem knihovni funkce? Pokud mas na mysli veci jako conio.h a dos.h, tak ty tam samozrejme nenajdes (nejsou soucasti ANSI/ISO C) a jsou platformne zavisle.

Jinak DevC++ je pouze IDE, ktere pouziva kompilator MinGW32, coz je windowsovsky port prekladace GCC, ktery je z hlediska podpory ruznych standardu asi nejlepsi.

Jinak co se tyce optimalizace je na tom nejlip ICC (Intel C Compiler), ktery ale neni zdarma.

Jinak C je relativne stary a jednoduchy jazyk, takze jeho podpora z hlediska prekladacu je dobra.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Standardní

Citace Původně odeslal hpcpg
    Co mas presne na mysli pod pojmem knihovni funkce? Pokud mas na mysli veci jako conio.h a dos.h, tak ty tam samozrejme nenajdes (nejsou soucasti ANSI/ISO C) a jsou platformne zavisle.

Jinak DevC++ je pouze IDE, ktere pouziva kompilator MinGW32, coz je windowsovsky port prekladace GCC, ktery je z hlediska podpory ruznych standardu asi nejlepsi.

Jinak co se tyce optimalizace je na tom nejlip ICC (Intel C Compiler), ktery ale neni zdarma.

Jinak C je relativne stary a jednoduchy jazyk, takze jeho podpora z hlediska prekladacu je dobra.
    jo přesně to conio.h atd abych měl přehled všech funkcí
    kde to najdu?

Member
    Vliv
    268

Standardní

Sorry za to zpozdeni, ale byl jsem mimo.

Conio.h v DevC++ proste nenajdes a prima alternativa pro to neni. V kazdem systemu se to dela jinak - v linuxu v konzoli pomoci curses, ve windows musis najit funkce ve WinAPI, ktere toto nahrazuji. Nic takoveho jako conio.h for devc++ nenajdes.

Videl jsem ale nekde hlavickovy soubor, ktery obsahoval klasicke rutiny jako gotoxy atd z conio.h a volal sluzby WinAPI.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

No já mám v Dev-C++ soubor conio.c, který obsahuje některé fce z Borlandovského conio, ale zprovozněné pomocí WinApi fcí...
    dal jsem to na web tu: http://www.volny.cz/cikl/conio_devc.zip
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Standardní

Citace Původně odeslal Anduril
    No já mám v Dev-C++ soubor conio.c, který obsahuje některé fce z Borlandovského conio, ale zprovozněné pomocí WinApi fcí...
    dal jsem to na web tu: http://www.volny.cz/cikl/conio_devc.zip
    nejde jen o conio měl sem na mysli když budu třeba potřebovat nějakou funkci abych měl přehled všech a u toho hned hlavičkový soubor kterej potřebuju

Senior Member Avatar uživatele Anduril
    Věk
    42
    Vliv
    322

Standardní

No já má ještě akorát nápovědu ke knihovně libC a to je tak vše...ostatní knihovny jako STL a podobně mají svoje vlastní helpy
    ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
    home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
    work: HP Docking Station | HP L2445W
    audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání