Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 31

Téma: Vyvedení drátu ze zdroje, problem Logic Case Q3

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Vyvedení drátu ze zdroje, problem Logic Case Q3

Potřeboval bych vyvézt ze zdroje drát s napětím +5VSB bez rozebrání zdroje. Chci se zeptat jestli bych moh roztřihnout drát co vede napájení do zakladní desky a napojit to na něj. Dík za odpověď

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

no tak nevim, kdyz uz je toto nutne ( +5Vsb ) tak bych do toho zdroje vlezl a pripajel to. jinak existuji kabelove rozbocky ( da se to sehnat trebas v autodilech ) ktere proriznou izolaci jak u zdrojoveho tak u napojeneho kabelu a spoji je ( stoji to kolem 5Kc kus ). nicmene rozhodne nestrihej, mohl bys byt nemile prekvapen.

jinak neni mozne pouzit +5V klasickych ( z molex konektoru )?
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

rozhodne nestrihat, vlez do nej a vyved si ven extra kabel, o zaruku prijdes tak i tak

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    no tak nevim, kdyz uz je toto nutne ( +5Vsb ) tak bych do toho zdroje vlezl a pripajel to. jinak existuji kabelove rozbocky ( da se to sehnat trebas v autodilech ) ktere proriznou izolaci jak u zdrojoveho tak u napojeneho kabelu a spoji je ( stoji to kolem 5Kc kus ). nicmene rozhodne nestrihej, mohl bys byt nemile prekvapen.

jinak neni mozne pouzit +5V klasickych ( z molex konektoru )?
    Vysvětlim celej můj problém: Mam Logic Case Q3 s LCD a koupil jsem do něj nový zdroj Forton 400W a ten nemá 3pin konektor na napájení LCD tak sem udělal redukci a zapojil to klasicky na 4pin konektor (5,25), ale teď to svítí strašně slabě a zdá se mi že je to čim dál horší. Před tim to bylo napojený na +5VSB tak sem myslel jestli to neni tim

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal jenda0
    Vysvětlim celej můj problém: Mam Logic Case Q3 s LCD a koupil jsem do něj nový zdroj Forton 400W a ten nemá 3pin konektor na napájení LCD tak sem udělal redukci a zapojil to klasicky na 4pin konektor (5,25), ale teď to svítí strašně slabě a zdá se mi že je to čim dál horší. Před tim to bylo napojený na +5VSB tak sem myslel jestli to neni tim
    pockej pockej. co slabe sviti? podsvetleni anebo pismenka na tom lcd?

Standardní

pockej pockej. co slabe sviti? podsvetleni anebo pismenka na tom lcd?
    Podsvětlení svítí slabě. Písmenka jsou v pořádku

Standardní

Pokial je ten trojpinovy konektor co si spominal taky aky byva na ventilatoroch tak tam sa pouziva napajanie 12V a ty ked to napajas 5Vtak to ma malo stavy.

Inak to bude problem s lcd dysplayom
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Standardní

Citace Původně odeslal XanFX
    Pokial je ten trojpinovy konektor co si spominal taky aky byva na ventilatoroch tak tam sa pouziva napajanie 12V a ty ked to napajas 5Vtak to ma malo stavy.

Napájení to má klasicky +12V a +5VSB +zem, teď to mam +12 +5V +zem

Vliv
    357

Standardní

ten lcd displej musi mit specifikaci napajeni. jinak si nemyslim, ze by rozdil mezi +5VSB a +5V ( kde muze byt rozdil maximalne tak 0.5V ) by nejak ovlivnil podsvetleni. ale dej si bacha, abysis to +12V kou neodpalil. jinak samozrejme u vetsiny displeju je podsvetleni na +12V.

Standardní

Tak to mas zapojene dobre. Inak neviem preco to chce 5vsb lebo tozdiel medzi 5v a 5vsb je vtom ze 5vsb je stale aktivne (pokial je zdroj v elektine)

No vyskusaj to cez to 5vsb ale to by nemalo mat ziadny vpliv.
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal XanFX

Napájení to má klasicky +12V a +5VSB +zem, teď to mam +12 +5V +zem
    pokud to ma pripojene +12V tak bych videl problem prave v tomto. +5V je tam jen kvuli logice dislpleje, nikoliv kvuli podsviceni.

jo a zem neni +

pokud je to klasicky displej s hitachi obvodem tak je to jasne. zkus promerit +12V vetev ( pripadne pouzit nejakou, na ktere neni zapojene nic jineho )

Standardní

ten lcd displej musi mit specifikaci napajeni. jinak si nemyslim, ze by rozdil mezi +5VSB a +5V ( kde muze byt rozdil maximalne tak 0.5V ) by nejak ovlivnil podsvetleni. ale dej si bacha, abysis to +12V kou neodpalil. jinak samozrejme u vetsiny displeju je podsvetleni na +12V.
    Tady se to už řešilo, http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...ht=q3&start=30 kdyžtak mi napiš jak bys to zapojil na ten 4pin konektor (5,25) na elektriku sem lama

Vliv
    357

Standardní

vsak ma merak ne?

nicmene molexkonektor ( ten co vede do disku ) ma ty prostredni dva cerne draty zem a pak dle specifikaci je zluta ( ta vlevo, kdyz se divas na ten konektor ze strany direk ) +12V a ta cervena +5V.

Standardní

vsak ma merak ne?

nicmene molexkonektor ( ten co vede do disku ) ma ty prostredni dva cerne draty zem a pak dle specifikaci je zluta ( ta vlevo, kdyz se divas na ten konektor ze strany direk ) +12V a ta cervena +5V.
    Měřák nemam ale zkusim tam dát ten starej zdroj a zapojim to jak to bylo, jestli se něco nestalo s tim disp. Zatim děkuju všem za pomoc

Standardní

Neříkejte mě, že se Q3 liší od Q11..

Na tom tří pinovym konektoru jsou: +5V , +5VSB , GND
    5 voltů jsou samozřejmě oba dva piny, rozdíl je akorát v tom, že těch +5VSB je dodáváno i při vypnutém pc. +5V je tam pouze proto, aby ta elektronika v displeji poznala, že je systém zapnut.

Rozhodně tedy nic nezkazíš, pokud spojíš ty 5V větve dohromady a zapojíš to do normálního molexu. Sice ti to pak nepojede při vypnutym PC, ale nebudeš se muset hrabat ve zdroji.. pokud si už teda těma 12V něco neodpálil..

EDIT: Spojovat samozřejmě ty drátky co vedou od displeje, ne od zdroje!! (viz. dva příspěvky níže)
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Croog
    Rozhodně tedy nic nezkazíš, pokud spojíš ty 5V větve dohromady a zapojíš to do normálního molexu.
    OMG cozeeeeeeee? ty si se snad zblaznil ne? a co dalsi elektronika zavisla na +5V? a co elektronika ve zdroji? prosimte premyslej nez vypustis takovou kravinu

Standardní

Rozhodně tedy nic nezkazíš, pokud spojíš ty 5V větve dohromady a zapojíš to do normálního molexu.
    OMG cozeeeeeeee? ty si se snad zblaznil ne? a co dalsi elektronika zavisla na +5V? a co elektronika ve zdroji? prosimte premyslej nez vypustis takovou kravinu
    Špatně si mě pochopil, řikal sem si, že sem to asi nepopsal vhodně. To spojeni 5V jsem samozřejmě myslel na straně toho LCD displeje.. jako že oba dva piny narvat do 5V v molexu co de od zdroje.
    CPU Athlon XP-M 2500+@2300MHz(1.575V), AC Copper Silent 2 TC rev.2, MB Abit NF7-S rev.2 + Zalman NB47J, RAM 1536MB DDR400, GK Sapphire Radeon 9600 128MB, HDD Samsung SpinPoint (P80 160GB + T166 500GB), CD/DVD LG GSA-4160B, DVD-ROM Pioneer 106S, další DVB-T Technisat Airstar, VFD Noritake 20x2, MSI Bluetooth, ICY BOX čtečka 8in1, skříň Logic Q11 + Fortron FSP350-60PN(PF), monitor LCD Dell 2007FP, LCD Samsung 32" LE32A457, repro Genius SW-5.1 HT, OS Windows XP + Media Portal, Dell D630, SE Vivaz Pro

Vliv
    357

Standardní

jenze kdyz ty dva piny spojis kdekoliv, tak to znamena, ze spojis i obvod. celkove.

a co se stane az vypnes pocitac? tak vetev +5VSB zacne napajet vetev +5V...

to bys to musel zpetne oddelit diodama coz by ti zase zkrouhlo napajeci napeti o 0.7V zhruba

Standardní

Takže zkusim se vyjádřit ještě jednou, sry dneska mi to asi nějak nejde:

Do displeje vedou na tom konektoru 3 vstupy. +5V , +5VSB , GND
    Zem je jasná a ty 5 voltový vstupy zapojit oba do 5V ze zdroje, který tak bude napájet oboje. (= +5VSB ze zdroje se v tomto případě vůbec nevyužije - na normálních zdrojích je přístupno pouze na konektoru napájení desky nebo až uvnitř zdroje.) Displej pak samozřejmě nefunguje při vypnutém pc, ale to u mě není problém, takže mi to tak stačí. Po zapnutí pc se tak do displeje dostane jak "pohotovostní 5VSB" tak normal 5V a zobrazí teda rovnou údaje, které se zobrazují při zapnutém pc. Žádné ovlivňování jednotlivých větví ve zdroji se tak samozřejmě nekoná, nadejchat se kouře si chodím do hospody.

Jestli mi to ani tentokrát neprojde, tak je asi něco špatně...

Vliv
    357

Standardní

Zem je jasná a ty 5 voltový vstupy zapojit oba do 5V ze zdroje, který tak bude napájet oboje. (= +5VSB ze zdroje se v tomto případě vůbec nevyužije - na normálních zdrojích je přístupno pouze na konektoru napájení desky nebo až uvnitř zdroje.) Displej pak samozřejmě nefunguje při vypnutém pc, ale to u mě není problém, takže mi to tak stačí. Po zapnutí pc se tak do displeje dostane jak "pohotovostní 5VSB" tak normal 5V a zobrazí teda rovnou údaje, které se zobrazují při zapnutém pc. Žádné ovlivňování jednotlivých větví ve zdroji se tak samozřejmě nekoná, nadejchat se kouře si chodím do hospody.

+5VSB skutecne ven ze zdroje vetsinou jinak nejde a je pouzito napriklad pro napajeni klavesnice a mysi ( ps/2 ). ale ve zdroji jako takovem jsou to odlisne vetve ( navic +5VSB ma jen minimalni vykon ). ale nemuzes spojit +5V a +5VSB na urovni zdroje.

OVSEM > pokud bys napsal, ze na konektoru displeje odpojis +5V ( fyzicky uz tam nebude ) a na jeho misto zapojis +5VSB tak to je pak neco jineho

Member Avatar uživatele _Tomas
    Vliv
    279

Standardní

+5VSB skutecne ven ze zdroje vetsinou jinak nejde a je pouzito napriklad pro napajeni klavesnice a mysi ( ps/2 ). ale ve zdroji jako takovem jsou to odlisne vetve ( navic +5VSB ma jen minimalni vykon ). ale nemuzes spojit +5V a +5VSB na urovni zdroje.

OVSEM > pokud bys napsal, ze na konektoru displeje odpojis +5V ( fyzicky uz tam nebude ) a na jeho misto zapojis +5VSB tak to je pak neco jineho
    podle jeho vykladu sem to pochopil tak ze na ten lcd kde je napsany +5vsb pripoji znova +5v..jakoze "rozdvoji" jednu +5v na dve.
    Core i5 3570K @ 4,3GHz + AC Freezer i30 | Gigabyte Z77X-D3H | 2x 4GB ADATA XPG V2 1600MHz DDR3 | EVGA nVidia GeForce GTX680 SC 2GB | SSD Kingston HyperX 3K 128GB | 2TB WD Caviar Black | Corsair GS 800W |LCD FS 23" | Logitech Performance MX | Pioneer VSX521 + Jamo D165 |
    Synology DS212j | 2x 2TB WD Caviar Black |
    Ford Focus ST 2.5 225HP/320Nm @ +- 250HP/330Nm

Standardní

ale nemuzes spojit +5V a +5VSB na urovni zdroje.
    Dyť sem řikal, že 5vsb ze zdroje vůbec nepoužiju.

No takhle by to taky šlo, akorát by to pak 5vsb muselo tahat všechno (jak si napsal, dá tušim max 0.5A) a hlavně bych se musel hrabat ve zdroji, abych to dostal z něj ven. (Ale zase by to měřilo teploty i ve vypnutym stavu )

Citace Původně odeslal _Tomas
    podle jeho vykladu sem to pochopil tak ze na ten lcd kde je napsany +5vsb pripoji znova +5v..jakoze "rozdvoji" jednu +5v na dve.
    Aspoň někdo mě pochopil, začínal sem o sebe mít strach..

Vliv
    357

Standardní

ok ok. procistim si bryle sorry.

Standardní

ok ok. procistim si bryle sorry.
    uf, už jsem se připravoval na nákres schémátka.

Standardní

Zapojil sem to podle Crooga a jde to, ale svítí ještě slabějc, skoro vůbec, tou +12-kou sem to asi odpálil.
    Zkusil sem to zapojit jak to bylo (se starym zdrojem) a výsledek stejnej. Půjde to opravit? Dík za odpovědi

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání