Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Wifina

Standardní Wifina

Uvažuju o Wifině, ale zajímala by mě jedna věc, o který sem se nikde nedočet; jak ovlivňujou provoz klimatický podmínky? Mám na mysli normální déšť, bouřku, sněžení, vichr. Asi bzch uvítal spíš zkušenosti než nějaký teorie. Ale předem díky za všechny reakce.

Member
    Vliv
    281

Standardní

To záleží na tom, jak seš daleko.
    Já jsem třeba cca 500m a v podstatě to nedělá nic. Jenom vichr může otočit anténama a v tom případě jsi na chvíli offline. Bouřka a déšť se mi výrazně neprojevovaly, sníh taky ne. Ale je taky pravda, že mám dobrou anténu.
    AMD Athlon64 3000+ | MSI K8T Neo2-FIR | V-Data 2x256 MB DDR 400 | Sapphire Radeon 9600 Pro Advantage 128 MB DDR @ 450/520 | ATI TV Wonder VE | Creative Audigy ES | WD 3x80 GB + 160 GB all with 8 MB cache | LG GSA 4160 | Gembird WCS-YF-1A | HP ScanJet 3400C, DeskJet 5652 | ADI P750 | MS Windows XP Prof. dualboot with SUSE Linux 9.3 CZ | Wireless Internet connection with Ovislink 1120 via KLFree.net | IP Telephony with Sipura SPA 2000 via Softphone

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Podle literatury je pro FiWi signál překážkou hlavně jednolitá vrstva vody. Mikrovlny ji totiž kapku ohřívají. Ale pokud to je déšť nebo sněžení, tak to nevadí. Problémem je strom (obvykle jim ale lze signál prostřelit), bazén nebo závěj.

Standardní

Z vlastni zkusenosti musim dodat, ze nepatrne snizuje (0% - 2% signalu dolu) prudke slunce, ovsem jen nekdy (zeby ozonova dira?). Silny vitr tu uz byl zminen, to je problem spise konstrukce a uchyceni anteny. Ale na slaby signal je nejvetsi problem mokre listi na stromech - to dokaze signal uplne pohltit, casto take podobne pusobi mokra strecha v ceste signalu (v techto pripadech uz je i za sucha nutna lepsi antena). Dale jsem se setkal s rusenim v huste obydlene oblasti nejakym spotrebicem (nepodarilo se mi zjistit jakym) v blizkosti cesty signalu - projevovalo se to znacnym kolisanim signalu (10% - 80% signalu, vyjimecne i vypadek).
    CPU: E2200 + Arctic Cooling Freezer 7 Pro , GPU: GigaByte HD2600 XT , RAM: Kingston 2x1GB DDR2 PC800 ,[b] MB: Asus P5Q , PSU: Chieftec Green Angel CTP-400-12G, 400W , HDD1: Samsung Spin Point F1 HD502IJ 500GB 16MB SATAII/300 , HDD2: WDC WD2500AAJB 250GB ATA100 , HDD3: WD5000AAKS- 500GB 7200ot SATAII/300 16MB + Externí box LC POWER EH-35BE2 3,5 SATA2/1 HDD, USB 2.0 + E-SATA , DVD: Samsung SH-S223F SATA , CASE: ASUS TA-982

Senior Member Avatar uživatele pYr0
    Věk
    36
    Vliv
    281

Standardní

prudke slunce, ovsem jen nekdy (zeby ozonova dira?)
    Jo presne aj mne to robi!! Najprv som si myslel ze sa mi to len zda ale fakt je tomu tak. Ked svieti slnko tak mi idu prenosove rychlosti kapanek dole a robi to asi 0.2 sekundove tazko postrehnutelne vipadky a vubec na grafu ktory mi ukazuje jakou rychlostu zrovna taham, mam tam nekedy schody jak hovado Ale mam pocit ze za to nemoze slnko ale skor teplo. Pretoze teraz tu svieti slnko celkem dost ale je 10C...a prenosove rychlosti uplne v poho. Inak mam antenu 15 dB a sem tak 1 Km od AP a sneh, dazt alebo krdiel vtakov tomu vobec nevadi

EDIT: Jo a od 1. juna nam zvysuju rychlost na 540/260 (kvoli konkurencii ADSL) a to sa budu lepsie pozorovat vlivy na realnu prenosovu rychlost.
    X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
    Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní Re: Wifina

Citace Původně odeslal DGHD
    Uvažuju o Wifině, ale zajímala by mě jedna věc, o který sem se nikde nedočet; jak ovlivňujou provoz klimatický podmínky? Mám na mysli normální déšť, bouřku, sněžení, vichr. Asi bzch uvítal spíš zkušenosti než nějaký teorie. Ale předem díky za všechny reakce.
    A czfree forum si zkousel ?

Tam by ses to docet.... kdyz uz pominu ze se to resilo uz i tady...
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Standardní Re: Wifina

Citace Původně odeslal Dawe
    Citace Původně odeslal DGHD
    A czfree forum si zkousel ?

Tam by ses to docet.... kdyz uz pominu ze se to resilo uz i tady...
    Ne, to sem eště nečet

Tady sem to nečet, zajímalo mě to, tak sem napsal dotaz, od toho to forum snad je, ne? Myslim, že se tu už opakovalo víc věcí, než jen tohle a nikdo tě nenutí mi odpovídat.

Ale dík za odpověď.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

tak zkus http://www.czfree.net > to je forum specielne pro tyto veci. a pro priste "search"
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání