Tento probelm tu bol parkrat, ale stale ho nikto nevyriesil. Alebo, ze by ano.
Ti, co vedia riesenie, odpiste!!!
HDD mi stale preblikava (resp. jeho dioda) aj ked pritom nic nerobim a:
1) ziadne programy na pozadi,
2) ziadne zbytocne procesy -- len ozaj nutny zaklad na beh WinXP,
3) 'Indexing Service' a 'Quota' vypnute (vsade),
4) page file (swap) nastaveny rucne na 400 MB pri 256 MB RAM,
5) vypnute vsetky vizualne efekty -- vzhlad teda ako Win 9x,
6) 'Processor scheduling' je 'Programs',
7) 'Memory usage' je 'Programs',
Cache je nastavena ako pre 'Network server',
9) 'System Restore' vypnute na vsetkych particiach disku,
10) 'Automatic Updates' vypnute,
11) 'Remote Assistance' a 'Remote Desktop' vypnute,
12) nie som pripojeny ani do internetu a ani do siete, som len sam nalogovany,
13) roznymi tweakovacimi programami vyladene WinXP,
14) nainstalovany Servis Pack 1 (robil to aj bez neho),
15) Adware & Spyware (Gator a podobne) odstranene,
16) ziadny virus (hoci, kto to moze dnes na 100% tvrdit, ze?)
17) S.M.A.R.T. vypnuty
19) antivirak nebezi (resp. robi to aj s nim aj bez neho)
20) HDD Seagate Barracuda 7200 rpm 40 GB ATA 100 je urcite z HW stranky poriadku
Preblikava asi v 1-2 s intervaloch.
Skusal som aj monitorovacie programy ako 'FileMon' a 'DiskMon' ale vela neprezradili resp. ich vystup sa nezhodoval s periodicitou preblikavania.
'FileMon' prezradil, ze proces 'svchost.exe' cita 'rpcss.dll' asi tak mozno raz 20-30 sekund. Tiez sa spusta funkcia 'FileFsQuotaSetInformation' aj ked je 'Quota' zakazana, tiez asi v tom istom
intervale.
DiskMon prezradil zapis a citanie z disku po maloch bajtoch, ale len po spusteni programu a potom v 20-30 sek. intervaloch, co asi s mojim problemom nesuvisi.
Zaujimave je, ze preblikavanie zazivam uz druhykrat. Resp. po druhej cistej instalacii WinXP.
PO PRVEJ, TO ASI PO 2 MESIACOCH TO PRESTALO. Neviem, ci to suviselo s nejakym
nainstalovanym programom alebo cim.
Tiez je zaujimave, ze swap je plny na 286 MB, predtym to bolo okolo 80-90 MB pricom teraz bezi menej procesov ako vtedy.
Skusil som aj vypnut PageFile (pri 256 RAM odvaha, ze ?!!), ale Windows XP stale padali (nechceli nic spustit).
Aby som PageFile nastavil spat na pevno (tentoraz som dal 600 MB min. aj max.), tak som to musel nastavit v Safe Mode.
AJ V SAFE MODE *** PREBLIKAVAL *** !!!
Skusal som aj 'Counter List' (alebo tak nejako sa to vola) z Resource Kitu, BTW, vie niekto PRESNE, co robi 'Counter List'?
baros>> XP maj myslim funkci "Optimalizovat disk pri necinnosti" nebo neco takovyho, da se to vypnout v TweakUI, ale ted se nejsem jistej.
Pozeral som to, nic take tam nie je, ale "Optimalizovat disk pri necinnosti" by mohlo sposobovat moj problem.