Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: neustaly seek disku vo WinXP

Standardní neustaly seek disku vo WinXP

Tento probelm tu bol parkrat, ale stale ho nikto nevyriesil. Alebo, ze by ano.
    Ti, co vedia riesenie, odpiste!!!

HDD mi stale preblikava (resp. jeho dioda) aj ked pritom nic nerobim a:

1) ziadne programy na pozadi,
    2) ziadne zbytocne procesy -- len ozaj nutny zaklad na beh WinXP,
    3) 'Indexing Service' a 'Quota' vypnute (vsade),
    4) page file (swap) nastaveny rucne na 400 MB pri 256 MB RAM,
    5) vypnute vsetky vizualne efekty -- vzhlad teda ako Win 9x,
    6) 'Processor scheduling' je 'Programs',
    7) 'Memory usage' je 'Programs',
    Cache je nastavena ako pre 'Network server',
    9) 'System Restore' vypnute na vsetkych particiach disku,
    10) 'Automatic Updates' vypnute,
    11) 'Remote Assistance' a 'Remote Desktop' vypnute,
    12) nie som pripojeny ani do internetu a ani do siete, som len sam nalogovany,
    13) roznymi tweakovacimi programami vyladene WinXP,
    14) nainstalovany Servis Pack 1 (robil to aj bez neho),
    15) Adware & Spyware (Gator a podobne) odstranene,
    16) ziadny virus (hoci, kto to moze dnes na 100% tvrdit, ze?)
    17) S.M.A.R.T. vypnuty
    19) antivirak nebezi (resp. robi to aj s nim aj bez neho)
    20) HDD Seagate Barracuda 7200 rpm 40 GB ATA 100 je urcite z HW stranky poriadku

Preblikava asi v 1-2 s intervaloch.
    Skusal som aj monitorovacie programy ako 'FileMon' a 'DiskMon' ale vela neprezradili resp. ich vystup sa nezhodoval s periodicitou preblikavania.

'FileMon' prezradil, ze proces 'svchost.exe' cita 'rpcss.dll' asi tak mozno raz 20-30 sekund. Tiez sa spusta funkcia 'FileFsQuotaSetInformation' aj ked je 'Quota' zakazana, tiez asi v tom istom

intervale.

DiskMon prezradil zapis a citanie z disku po maloch bajtoch, ale len po spusteni programu a potom v 20-30 sek. intervaloch, co asi s mojim problemom nesuvisi.

Zaujimave je, ze preblikavanie zazivam uz druhykrat. Resp. po druhej cistej instalacii WinXP.

PO PRVEJ, TO ASI PO 2 MESIACOCH TO PRESTALO. Neviem, ci to suviselo s nejakym
    nainstalovanym programom alebo cim.

Tiez je zaujimave, ze swap je plny na 286 MB, predtym to bolo okolo 80-90 MB pricom teraz bezi menej procesov ako vtedy.

Skusil som aj vypnut PageFile (pri 256 RAM odvaha, ze ?!!), ale Windows XP stale padali (nechceli nic spustit).
    Aby som PageFile nastavil spat na pevno (tentoraz som dal 600 MB min. aj max.), tak som to musel nastavit v Safe Mode.
    AJ V SAFE MODE *** PREBLIKAVAL *** !!!

Skusal som aj 'Counter List' (alebo tak nejako sa to vola) z Resource Kitu, BTW, vie niekto PRESNE, co robi 'Counter List'?

baros>> XP maj myslim funkci "Optimalizovat disk pri necinnosti" nebo neco takovyho, da se to vypnout v TweakUI, ale ted se nejsem jistej.
    Pozeral som to, nic take tam nie je, ale "Optimalizovat disk pri necinnosti" by mohlo sposobovat moj problem.

Standardní

21) Zapnuty AutoRun na CD-ROMke
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

21) AutoRun -- vypnuty vsade (aj CD-RW, DVD-ROM, disky, aj disketovka)

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    282

Standardní

ntfs...dej to na fat32 a jestli je pravda o všech jiných variantách, co jsi zkoušel, tak to na 80% přestane

akorát ty 1-2 sec se mi nezdá...ntfs to dělá méně často
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Standardní

"ntfs to dělá méně často" -- ako vies, ze to robi menej casto (mas ten isty problem ako ja, alebo vies, co ho sposobuje).

Popravde: raz to robi kazde 2 sekundy, raz 3 sekundy (ale viac uz nie!)

Standardní

Citace Původně odeslal catchy_2003
    "ntfs to dělá méně často" -- ako vies, ze to robi menej casto (mas ten isty problem ako ja, alebo vies, co ho sposobuje).

Popravde: raz to robi kazde 2 sekundy, raz 3 sekundy (ale viac uz nie!)
    jj tak ty 3 sekundy. mě to dělá to identicky jako tobě to samý.
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

A nestve ta to??

Mna strasne uz len kvoli tomu, ze v predchadzajucej instalacii WinXP to prestal robit. (Ja debil, mal som si spravit image systemu).

Standardní

Citace Původně odeslal catchy_2003
    A nestve ta to??

Mna strasne uz len kvoli tomu, ze v predchadzajucej instalacii WinXP to prestal robit. (Ja ***, mal som si spravit image systemu).
    jestli me to nestve? ne, me to totiz NEUVERITELNE sere! uz jsem to tady resil, a nebyl jsem jediny, je tady o tomhle velikej thread, ale na nic jsme neprisli :/
    Lenovo W520 | 15.6" HD+ | Intel i7 2720QM | 16 GB DDR3 | nVidia Quadro 1000M | Intel 510 SSD | Hitachi 7200rpm HDD | Lenovo Mini Dock 3 Plus | Eizo L997-K | E-MU Tracker Pre | Adam Audio A7

Standardní

fajn, tak napisme na nejake zahranicne forum, alebo priamo microsoftu (pochybujem, ze odpovedia).

Standardní

Zkuste odinstalovat ze systému službu Indexing Service.
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Standardní

Sluzba 'Indexing Services' je davno odinstalovana spolu s dalsim balastom (podla jedneho navodu som spristupnil aj ine "neviditelne" komponenty Windows XP a tie som tiez odinstaloval).

Zaujala ma kontrolka HDD pri bootovani. Bol som zvyknuty, ze ked sa bootovalo, tak kontrolka vacsinu casu svietila, ale teraz LEN preblikava.

Myslim si, ze to bude nieco s page filom (swapom), pretoze jeho velkost je okolo 280 MB, co si myslim, ze je vela. Procesy tiez zaberu vela pamate (napr. explorer.exe 33 MB, totalcmd.exe 21 MB -- obrovske mnozstvo pamate!!!).

Napr. v skole bezia WinXP na 700 MHz a 128 MB RAM a swap je tam okolo 80 MB a to este bezi NOD32. A HDD nepreblikava.

Myslim si, ze ide o (chybne) alokovanie velkych blokov pamati.

Ked mi system v minulej instalacii nepreblikaval, tak procesy zaberali malo miesta (maximum bolo 10 MB) a zvysok sa dal do swapu. Ale teraz zaberaju vela miesta i v pamati i v swape!

Zaujimava vec sa stala, ked som spustil ResourceGrabber, ktory zacal skenovat (a citat) cely disk resp. vybrate subory. Asi po chvili WinXP zahlasili, ze je malo virtualnej pamate a, ze ju musia zvacsit.
    A aj zvacsili na skoro 1 GB, ale ked som si pozrel vypis procesov, tak procesy zaberali vacsinou okolo 1-2 MB. Tiez je zaujimave, ze program nebol vobec po tejto hlaske pouzitelny.

Zislo by sa najst nejaky program, ktory sa nastavuje virtualnu pamat a podobne vecicky zo systemu WindowsXP. Vyskusal som vela takychto programov, ale vacsina poskytuje to, co sa da nastavit cez standardne nastavenia vo WindowsXP.

Skusal som aj PageFileDefragmentater -- nepomohlo.
    Swap sa mi vzdy po restarte/vypnuti PC vymaze.

Ak nic nepomoze, tak dufam, ze Servis Pack 2 to vyriesi. ))))
    AutoPatcher (z januara) to nevyriesil ((

Standardní

Zistil som zaujimavu vec (a mozno i zdroj neustaleho blikania).

Dal som si zobrazit procesy a ich pocet bajtov, ktore nacitavaju a zapisuju na disk.

Jednoznacne neustale zapisuje a cita proces services.exe, ktory sa neda zrusit, lebo je to kriticky systemovy proces.
    Nechal som pocitac v klude asi 3-4 minuty a tento proces za ten cas precital skoro 20 KB, co sa zda samozrejme malo, ale ved to cita po par bajtoch skoro kazde 2 sekundy.
    Inak tiez som vsimol, ze niekedy sa viac zapisuje (je viac zapisane) ako nacitava (je nacitane).

Najhorsie je na tom to, ze si nepamatam, ze by som v minulosti takyto proces vobec mal vo vypise.

Inak sluzby (services), ktory mi bezia na pocitaci:
    Local Disk Manager, Plug And Play, Print Spooler, Remote Procedure Call (RPC), Symantec AntiVirus, Windows Audio.

Standardní

Zkus si stáhnout a nainstalovat tento program: http://codestuff.mirrorz.com/, zablokuj vše, co se Ti nezdá a restartuj PC.
    i7 860| MB - GigaByte P55A-UD5| RAM - DDR3 A-Data 4x2 GB, 1,6 GHz| GK - Saphire HD 4870| zdroj - ENERMAX Liberty 400 | DVD-RW Pioneer DVR-109BK, Plextor PX-760A, Samsung SH-S183A | HDD - Patriot 128 GB SSD, WD Raptor 70 GB, 2 x Seagate 400 GB SATA/300

Standardní

Len typujem
    NTFS je journal filesystem, logy si zapisuje na disk pre pripad obnovy po pade systemu.
    Ak je uloha PC Network server system zapisuje stale logy - rata so zvysenou zatazou.
    Pre notebooky a mozno aj desktop PC ma oneskoreny zapis aby sa setrila energia a netocil sa stale disk.
    Skus zmenit ulohu pocitaca (nepamatam si kde to bolo - performance?) ak to pomoze je to jasne.

Standardní

A co akoze zapisuje, ked sa nic nemeni?
    Ext3 v Linuxe ma journal a ked sa nic s diskom nerobi a nastavim vypinanie disku, tak sa disk naozaj zastavi. A rozbehne sa az vtedy, ked naozaj s tym diskom treba nieco robit.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

povodne bol Desktop a robil to aj tak.

Inak skusal som uz zmieneny program -- nic sa nezmenilo (vlastne cez ten program som nic nenastavil, lebo vsetko si dokazem nastavit i bez neho).

Hral som sa aj s nastaveniami cachovania driverov a tiez s nastaveniami Page fileu v registroch a "zhola nic".

Standardní ...

vazeni....

problem bol v doske...

teraz mi odisli obidva IDE radice...

disk mi teraz bezi cez ATA 100 PCI radic a disk uz NEBLIKA!!!!!

takze tym, co to robi - skontrolujte si dosku a IDE kanaly!!!!!!!

Thumbs down Re: neustaly seek disku vo WinXP

Skoro vsude se resi SVCHOST.EXE, taky mam ted problem, ale uz trva nekolik mesicu, zpusobila ho nejspis nejaka z aktualizaci, ted uz ale nezjistim ktera, kdyz chci pridat novy HW (treba USB disk) nebo nahodit nove DX prip. VGA drivery atp. tak mi zacne hrabat disk a tim to konci, dokud svchost.exe neukoncim ve spravci, pote se HW normalne nainstaluje, je to ale takova neprijemna blbost, nesetkali jste se nekdo primo s timhletim? Nevim jak na to, reinstalovat kvuli toho se mi nechce.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání