Na jednom notebooku, který se připojuje do netu a) v práci přes Bluetone+proxy+firewall b) doma přes UPC+firewall, oboje + avast! a všechny záplaty do Win (kromě jediné květnové) mám big problém: předevčírem zmizela v MSIE v Nástroje/Možnosti internetu karta Zabezpečení a ještě jedna jiná - na to jsem přišel náhodou při komplikacích s generováním EK do ebanky. Vytvořil jsem jiný účet s admin právy a ten tam kartu měl <- záhada no. 1. Druhý den, po večerním internetu na UPC už ani jeden z admin účtú nemá přístup k většině nastavení (účty a pod) ...<- zádaha no. 2.
Podotýkám, že Ad-Aware a Adware Spyware Remover hlásí čistý systém. avast! i avast! cleaner taky čisto. Záplaty všechny jsou.

Otázky:
1. Jak zpět převzít práva, když nemám přístup v Ovládacích panelech skoro nikam?
2. Jak je možné, že účet byl admin a najednou nemá nikam přístup?
3. Pokud si s notebookem hraje někdo ze sítě UPC (nechápu, jak by se mohl nepozorovaně dostat přes firewall), jak to zjistit a zabránit tomu?

Starám se o ten počítač dva roky (včetně jeho koupi jako nového s originálními Windows XP od Aceru, a ty tam stále jsou). Fakt je, že jeho uživatel tam má spoustu softu, ale pokud vím, není hlupák a nepovolí všechno....

Update: Tak si představte, že za to mohl Kerio Personal Firewall. Nemohu říci, že bych s ním měl málo potíží, viz moje problémy s FTP přes Total Commander. Když se Kerio ukončí, je po problémech. Stačí Kerio nainstalovat na čisto znovu a zase všechno povolovat. Proč ale Kerio naznalo, že mě nikam nepustí, to netuším. Asi se zakázalo něco, co se zakázat nemělo, ale nemám chuť, ani čas po tom pátrat.