Zdravím, bavil jsem se tady o tom už ve starém 4u, ale na moc věcí jsem nepřišel. Mám Tualtina 1,2GHz a když se ho pokusím pořádně přetaktovat (jaxe na celeron sluší a patří), tak na 1,4GHz už přestává být stabilní při voltáži 1,550V, je to normální? Teplota přitom ale nestoupne přes 40stupňů. Před pár měsíci jsem to taktoval poprvé a říkal jsem si, že když je teplota stále takhle malá, tak můžu zvyšit voltáž. Při nějakých 1500MHz a voltáži tuším 1,575 (default je 1,475) to začalo pípat jako siréna a nenajel obraz. Střídaly se pořád dokola dva tóny. Na internetu jsem vysvětlení tohoto kódu nenašel. Když jsem teďka zkoušel dát 1440MHz, tj 120*12 tak se neobjevil obraz. Musel jsem vyndat baterii CMOS aby se to spravilo. Myslel jsem, že je příliš velká frekvence AGP, ale nejsem si jistý čím se mění onen poměr. Našel jsem v SETUPu nějaký poměr FSB:SDRAM:PCI a ten změnil z 3:3:1 na 4:4:1, při 120MHzFSB stále nešel obraz. Teď jedu na 1417-FSB118 a poměr mám zpátky na 3:3:1,přičemž Sandra ukazuje frekvenci PCI 89MHz což je podle mě nesmysl... Frekvenci AGP tam nikde nevidím.
Co je ale ještě horší - po včerejších pokusech s přetaktováním (jak vidíte nijak zásadním) mi dneska scandisk ohlásil, že FAT kopie nejsou stejné a jedna že obsahuje více chyb než druháObávám se, jestli třeba nepřestává stíhat řadič disků nebo tak něco.Mám dva disky - 6,4GB WD a 30GB Seagate. Oba na 80žilovém kabelu.