Stránka 1 z 4 1234 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 94

Téma: Praskanie u zvukoviek Creative...zdielanie IRQ

  1. #1
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní Praskanie u zvukoviek Creative...zdielanie IRQ

    Sledujem tu už dlho periodicky sa opakujúce sťažnosti na občasné "praskanie" a iné pazvuky u kariet Creative Live/Audigy/Audigy2...atd. Mne to robilo tiež. Niekedy...väčšinou pri dynamických scénach alebo komplikovaných "hmatoch" na klávesnici. Spôsobuje to zdielané IRQ. Win 2000 a XP majú zabudovanú podporu APIC mode, ktorá sa postará o zdanlivé zvýšenie poštu dostupných IRQ až na 24. V prípade kancelárskeho PC alebo nejakého univerzálneho, na ktoré treba pripojiť množstvo periférií je to k nezaplateniu. Ale pre PC, od ktorého sa vyžaduje maximálny multimediálny výkon je to katastrofa. Hlavne v prípade grafických, RAID radičov a niektorých zvukových kariet.

    Riešenie pre win 2000/XP:

    V prvom rade treba v BIOSe vypnúť APIC mode. To si ale vynúti nanovo inštalovať systém, so všetkým čo k tomu treba. Ak APIC vypnete nainštalovanému systému, tak nenabootujete. Aspoň teda ja neviem ako by sa to dalo riešiť bez reinštalácie.

    Po inštalácii treba nejaký program ktorý prehladne ukáže pridelenie jednotlivých IRQ. Ja mám na to sandru pro, ale dá sa to aj v MS system informations alebo Creative System Informations. Podla toho, kolko máte PCI kariet a rôznych interných zariadení(RAID,USB...)tak možno bude treba niečo zakázať...čo nepoužívate. Skutočných hw prerušení je 16...od 0 do 15. Väčšinou každý môže zakázať obidva com porty, ktoré uvolnia IRQ 3 a 4. Takisto LPT pre tlačiareň...IRQ 7 alebo 5. Ja som zakázal aj USB(používam pri inom PC a myš som pripojil cez PS2 redukciu) a všetky somarinky týkajúce sa zvukovky na doske(GP...). Majitelia dosiek s RAID budú mať večšie problémy nájsť volné IRQ.

    Je dôležité dosiahnuť aby minimálne grafika aj zvukovka mali každá IRQ len pre seba.

    Ak teda už máme novo nainštalovaný systém stačí pozrieť ako sú pridelené irq. Ak sa vyskytne zdielanie niektorej z týchto kritických kariet, tak teraz má význam to často odporúčané „skús poprehadzovať karty v slotoch“. Ak ste to totiž robili so zapnutým APIC, windows ignoroval zmeny a naďalej zdielal po svojom.
    Týmto prehadzovaním som napokon zistil, že len sloty 3,4,5 a AGP môžu mať samostatné IRQ. To ale závisí na konkrétnej doske. Ak nevyhovuje automatické pridelovanie IRQ, je možné v BIOSe napevno prideliť IRQ pre jednotlivé biosom identifikované PCI zariadenia. V mojom prípade sa to nastavuje v PnP/PCI Configurations a INT PIN 1...až...4. Tu sa v mojom prípade pri osadení troch kariet do slotov 3,4 a 5, objavila každá z nich v samostatnom PINe. V prípade inej kombinácie sa mi v niektorom „PINe“ objavila dvojica zariadení, čo znamenalo automaticky zdielanie IRQ. Aby som to zhrnul, tak zdielanie/nezdielanie IRQ dosiahneme vhodným rozmiestnením kariet v slotoch.(vypnutý APIC!) A pridelenie konkrétneho IRQ dosiahneme nastavením v BIOSe.

    V prípade win 98/ME by malo byť riešenie totožné, s výnimkou nutnosti vypnutia APIC a následnej nutnosti reinstalu. Win 98/ME APIC nepodporuje takže povolenie/zakázanie APIC v BIOSe by nemalo mať vplyv. Takže tu platí takisto: zakázať v biose nepoužívané zariadenia a tým uvolniť čo najviac IRQ. Vhodne rozmiestniť karty v slotoch. Prípadne im v BIOSe prideliť konkrétne IRQ.

    Ak sa v niečom mýlim, opravte ma. Ja som to uvedeným postupom vyriešil ale môžu byť rozdiely u rôznych dosiek a chipových sád.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  2. #2

    Standardní

    vdaka, ja som ten problem uz vyriesil, livka ma strasne stvala a nakoniec som kupil hercules digifire 7.1 a no problema, super zvukovka ale urcite sa este popozeram a pohram sa s tymi irq preruseniami

    diky za vysvetlenie

  3. #3
    Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Založen
    16.12.2002
    Bydliště
    Hey Prague
    Příspěvky
    1 767
    Vliv
    217

    Standardní

    Přimluvil jsem se u adminů, ať tohle udělaj sticky... Glass nemůže...
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

  4. #4
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    42
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    229

    Standardní

    Nejdrive nez bych resil preruseni, tak bych instaloval patch z teto stranky:

    http://www.georgebreese.com/sites/ge...ware/#CREATIVE

    Vypina turbo mode v ovladacich a resi prave hlavne problem s praskanim...

    Ted k IRQ, vubec nemusi pomoci, ja mel APIC vypnuty a a Audigy ve slotu, ktery neni s nicim sdileny a nic, nyni mam patch, Audigy je sdilena s ATI TV Wonder a APIC je zapnuty a praskani neni....

    Kdyz vypnes APIC a zakazes COM + LPT, tak ziskas toto:

    IRQ 3,4,5,7,10 ostatni jsou obsazene (9 ACPI, 11 VGA, atd)

    Ze zkusenosti vim, ze zvukove karty pouzivaji predevsim preruseni (maji HW namapovane) 5 a 7, tzn., ze i kdyz mam volne 3 a 4 a zkousim vsechny sloty a v biosu nastavuju jake chci presne IRQ, Audigy VZDY dostane 5 a 7, nikdy ne 3 a 4, protoze ty jsou vyhradne pro COM (i kdyz je vyply ... .)

    Ale jak jsem rekl i kdyz bude mit IRQ 5 a nic jineho nebude mit IRQ 5 nemusi to byt reseni ..... muze to pomoct a nemusi to pomoct me pomohl az ten patch ....

    Kdyby to byla HW zalezitost zlobilo by to i v linuxu a tak jsem udelal pokus, nechal jsem zdilet Audigy s USB (tam mam fotak a Bluetooth + N6310i + GRPS) a jeste s tim TV wonderem + CMI 8738 a problem pod Alsou zadny samozrejme nebyl ..... Vysledek ?

    Windows ovladace .....

    To je take duvod, proc KX drivery TAKE NEPRASKAJI .....

    Proste stale je to o debilnich windows (prosim no flame)

    Zrovna vcera, delal jsem XVID z DVD a byly k tomu dve AC3 stopy, ve windows v media playeru jsem si vybral 2 stopu (pomoci mm switcher) a spustil film, pokazde do 5 minut vypadl zvuk ... Cim je to Ovladaci (KX jsem nezkousel) nebo softem

    Pod linuxem to bezelo cely film bez preruseni, prasknuti, atd .....

    Zaver. Nechci rict pouzivejte linux, chran buh !!!!! To vubec ne, jen jsem ho pouzil k tomu, abych Ti ukazal, ze problem Creative NENI v HW, ale v SW .....

    Pokud proste jedna firma vyda OS a druha HW + ovladace, vzdycky se chybicka najde ..... Proto treba MAC takove problemy nema ....

    Ja zkousel CMI8738, Audigy 1 a Envy24 (bohuzel ne FIII) a pokud nekdo chci mit zvukovku na filmy a BEZPROBLEMOVY 5.1 (ted myslim jako kanaly), nezbyva mu nic jineho nez koupit kartu Creative, nebot 90 procent her bezi spravne 5.1 pouze na Creative ....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  5. #5
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní

    Citace Původně odeslal Arteee
    Přimluvil jsem se u adminů, ať tohle udělaj sticky... Glass nemůže...
    Ďakujem za dôveru Arteee. Bolo by dobré, keby ešte pár ludí potvrdilo pozitívnu zmenu po takomto zásahu.

    2Pepinko: Neviem čo presne by si chcel o IRQ počuť. Ja sa v tom tiež nevyznám. Akurát jaksi viem(čo asi každý), že cez PCI zbernicu komunikuje veľa zariadení a je teda treba vyhradiť čas, kedy komunikujú jednotlivé konkrétne zariadenia. A na to slúži IRQ. To, že creative PCI karty sú mimoriadne citlivé na pridelené prerušenia je všeobecne známe. Takže nič nového pod slnkom. Jediný zásadný poznatok z tohoto tu je, že mnohý ludia(vrátane mňa) si mysleli, že prehadzovaním kariet v slotoch niečo vyriešia.(2000/XP)

    A ešte jedna vec...pred tým než som toto absolvoval sa mi občas stalo, že počas 3Dtestov alebo hier sa obraz na zlomok sekundy sekol v čase zarachotenia HDD. Neviem či to súvisí so swapom alebo naťahovaním textúr. Ale po rošádach s IRQ som to už nezaznamenal.

    2svaca:už som ti odpovedal na ten patch v ovládačoch, tak to nebudem opakovať. Takisto netvrdím že je to hw problém. Ovládače sú zrejme napísané tak, že sú náročné na zdroje. KX sú samozrejme menej náročné, keďže nepodporujú okrem iného EAX. A čítal som o problémoch s centrom u DVD. Ja som ich ovšem neskúšal. Linux je kapitola ktorej vôbec nerozumiem, tak ju nebudem ani komentovať.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  6. #6
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    42
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    229

    Standardní

    Ja to jen chtel resit jednodussi cestou nez jsi nabidl ty, kdyz jsem ty problemy mel, tak jsem samozrejme vyzkousel tvoje resini s ACPI a IRQ a bohuzel nepomohlo a zkusenost rika, ze ani moc nepomaha (bohuzel, mrzi me to), vzdyt APIC se pouziva chvili a na KT133-KT266A, SiS745, SiS735, AMD761 vetsinou nebyl APIC a problemy stejne byly....

    Nehlede na to, ze Windows 98SE zadny APIC nezajima ..... pouze 2000/XP/Linux
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  7. #7
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní

    No KT133/A by som tu neplietol, tam bol uplne iný problém. Dobre si to pametám...mal som ABIT KT7A s Live5.1. Tam bolo niečo s latency time, a presunmi veľkých súborov medzi diskami (hoci ja som nikdy žiaden problém nezaznamenal). Samozrejme netvrdím, že toto je 100% učinné riešenie pre každého. Zúžil by som to na ludí, čo majú správne nainštalovaný systém, správne a v správnom poradí nainštalované ovládače chipsetu, grafiky, zvuku a iných vrátane DirectX. A samozrejme 100% funkčné a vzájomne kompatibilné hw komponenty.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  8. #8
    Senior Member mince
    Založen
    13.04.2003
    Bydliště
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    39
    Příspěvky
    696
    Vliv
    209

    Standardní re

    No chlapci,me to taky nepomohlo,vypnul sem APIC pred instalaci widli xp,praskani je porad(ale zato se mi podarilo nahrat bez chyby ovladace na A2 ZS-diky bananalama),ale ve win se mi hlasi,ze neni nainstalovan radic sbernice SM-absolutne netusim co to je,ale vzhledem k tomu,ze sem to zkusil i doma pred nahratim win xp,a hlasi to to same,tak to ma spojitost zrejme s tim vypnutym APIC,a doma live 5.1 neprska,kdezto me A2 jo,tak to sem zvedavej,jestli prijdem jeste na nejakej jinej zpusob,ten patch sem zkusil,porad to samy,a irq mam 7 nesdileny/pokud teda nepocitam FW1394 co je na ty A2
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

  9. #9
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní Re: re

    Citace Původně odeslal mejla
    No chlapci,me to taky nepomohlo,vypnul sem APIC pred instalaci widli xp,praskani je porad(ale zato se mi podarilo nahrat bez chyby ovladace na A2 ZS-diky bananalama),ale ve win se mi hlasi,ze neni nainstalovan radic sbernice SM-absolutne netusim co to je,ale vzhledem k tomu,ze sem to zkusil i doma pred nahratim win xp,a hlasi to to same,tak to ma spojitost zrejme s tim vypnutym APIC,a doma live 5.1 neprska,kdezto me A2 jo,tak to sem zvedavej,jestli prijdem jeste na nejakej jinej zpusob,ten patch sem zkusil,porad to samy,a irq mam 7 nesdileny/pokud teda nepocitam FW1394 co je na ty A2
    Nezbudol si náhodou hneď po inštalácii, nahodiť nforce ware? Inak je to divné...prečo to mne tak jednoznačne pomohlo?
    Skús len tak pre istotu zakázať firewire.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  10. #10
    Senior Member mince
    Založen
    13.04.2003
    Bydliště
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    39
    Příspěvky
    696
    Vliv
    209

    Standardní re

    pravda,nforce ovladace sem tam jeste nedaval,zkusim,jinak firewire zakazany mam,jak na desce tak i na A2
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

  11. #11
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní Re: re

    Citace Původně odeslal mejla
    pravda,nforce ovladace sem tam jeste nedaval,zkusim,jinak firewire zakazany mam,jak na desce tak i na A2
    No ale to je velká chyba, nforce ovládače je treba inštalovať ako prvé ešte pred ovl. graf. karty, zvukovky a ostatných. Takisto SP1. Ja som tiež raz pozabudol na nforce ware a potom som len vypliešťal oči na ten bordel po nainštalovaní ostatných ovládačov v systéme.

    edit: predtým než tam dáš nforceware, odinštaluj všetky ovládače, čo si inštaloval. Reset...nforceware...reset...SP1...reset...DX9...r eset...a znova všetky ostatné ovl...reset a nakoniec 2dcl borovičky vnútorne.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  12. #12
    Senior Member mince
    Založen
    13.04.2003
    Bydliště
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    39
    Příspěvky
    696
    Vliv
    209

    Standardní Re: re

    Citace Původně odeslal bananalama
    Citace Původně odeslal mejla
    pravda,nforce ovladace sem tam jeste nedaval,zkusim,jinak firewire zakazany mam,jak na desce tak i na A2
    No ale to je velká chyba, nforce ovládače je treba inštalovať ako prvé ešte pred ovl. graf. karty, zvukovky a ostatných. Takisto SP1. Ja som tiež raz pozabudol na nforce ware a potom som len vypliešťal oči na ten bordel po nainštalovaní ostatných ovládačov v systéme.

    edit: predtým než tam dáš nforceware, odinštaluj všetky ovládače, čo si inštaloval. Reset...nforceware...reset...SP1...reset...DX9...r eset...a znova všetky ostatné ovl...reset a nakoniec 2dcl borovičky vnútorne.

    No pockam na reklamaci grafiky,pak to cely preinstaluju,ale to co mi to tedka dela sem teda necekal,hrozny veci,ale me se to tedka instalovat fakt nechce ))
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

  13. #13
    Member Avatar uživatele -melda-
    Založen
    22.12.2003
    Bydliště
    PRAHA 9, (Jindř. Hradec)
    Věk
    43
    Příspěvky
    250
    Vliv
    191

    Standardní

    Bezduše jsem brouzdal po fórech a hledal, jak odstranit to vlezlý praskaní v repro! Při Far Cry a UT2004 se to nedalo už vydržet... Podotýkám, že to blblo i na čistém systému.

    Až jsem narazil na tento thread! Nedřív jsem zkusil jít doporučovanou jednodušší cestou a zkusil patch co odstraní cosi "turbo", jenže nic se nezměnilo... Nezbývalo než vykopat ze systému APIC, reinstallit a doufat...

    !!! VIVA BANANALAMA !!!

    Jsi pan Formát Díky za tenhle návod!
    Far Cry dříve prskalo po několika vteřinách hraní, po vypnutí APIC jsem Far Cry proháněl několik desítek minut a zvuk pěkně čisťounkej! UT2004 taky bez škytání, halt paráda!

    poznámka:
    Sandra mi nehlásila, že by zvukovka s něčím sdílela IRQ, její IRQ bylo unikátní. Přiznám se, že díky tomu jsem metodě s vypínáním APIC moc nedůvěřoval...


    K administrátorům:
    Tohle si už dlouho zaslouží být STICKY!

    i7-2600K, LGA1155

  14. #14
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní

    2melda: ďakujem že si sa ozval, lebo už som si fakt myslel, že si to len nahováram. THX
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  15. #15

    Standardní

    kua musim to vyskusat, ale ja nemam creativ zvukovku ale soundstorm cez optiku do creativ DDTS100 moze to pomoct aj mne?
    HOME MB NF7-S V2.0 Vmod CPU ATHLON XP-M BARTON 1.80GHz@2,43GHz (221*11)1,775 +G751 Therm. compound WaterCooled CPU&GPU&NB FOTO thx to KaRlOs[C] & Pirs GPU RADEK 9800SE @9800pro Vmod 2,0V core 256bit/8pipeline380/680 @490/740 RAM 2x256MB TWINMOS 4,3nS 11,3,3,2.0 HDD SEAGATE 7200.7 120GB 8MBcache+ext. 2,5\"USB2.0 60GB Toshiba OPT LITE-ON LDW-811S B CASE AVANCE B031 BLACK+12cm fan+FORTRON 300W 12cm FAN MONITOR 19\"LCD HP L1925 SOUND CREATIVE GW-750S+DDTS-100 OS WXP SP1 TESTY 3Dmark03=6244|3Dmark01=19240| Aquamark3=48400 WORK P4 Wilik 2GHz@2,1GHz- 1GB SDRAM- GF2MX 32MB SDRAM 210/210- HP DVD300i- Win2k- 19\"LCD

  16. #16
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní

    Citace Původně odeslal user
    kua musim to vyskusat, ale ja nemam creativ zvukovku ale soundstorm cez optiku do creativ DDTS100 moze to pomoct aj mne?
    To neviem bohušu, citlivé na IRQ sú hlavne creative PCI karty. Ale ak ti to praská, a nič iné nepomáha, tak za pokus to stojí.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  17. #17
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní

    Po skúsenostiach userov mosquito a ms musím varovať majitelov dosiek s inteláckym chipsetom 845/875(možno celá rada 8**), že pravdepodobne im nepôjde vypnúť APIC v BIOSe.(prípadne ak pôjde tak to nebude mať reálny vplyv na možnosť napevno prideliť IRQ). V ich prípadoch to boli dosky MSI, takže je aj možné, že je to len neschopnosť Microstaru. Ak sa niekomu s takýmto chipsetom podarilo obmedziť počet IRQ na skutočných 16 a volne s nimi manipulovať...ozvite sa, nech vieme viac.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  18. #18

    Standardní

    Prosím pomozte....
    Mám Audigi 1 a do včerejška jelo vše v pohodě...pak jsem nainstalovat BeOS stahnul driver pro zvukovku....aby chodil zvuk pod BeOSem musim vypnout podporu Plg and Play v biosu, když jsem bios vráti do nomálu a pustil windows, zvukovka začala při přehráváni windows zvuků (start zvuk,hvězdička, atd..) lupat a dost hrozně!!!, při hrách to nedělá a v Dxdiag to dělá jen u software paměti...... jsem fakt zoufal už nevim co s tim

    (taky jsem jí -při testech v BeOS) zkoušel v biosu přiřadit v BIOSU nějaký konkrítní přerušení...nemohlo jí tohle všechno nějak poškodit??
    P4 Prescott 2.8GhzA FSB 640Mhz
    ASUS P4S800 BIOS 1.7 ,
    Barracuda 40GB+120GB, Audigi EZ
    256MB Kingston DDR 400Mhz CL2
    PixelView FX5200 @ 300GPU;435DDR

  19. #19
    Moderátor Avatar uživatele Over
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvky
    2 396
    Vliv
    236

    Standardní

    hm,nebo pomůže výměna za platformu Intel

  20. #20
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní

    Poškodiť sa tým určite nemohla. A to praskanie...s največšou pravdepodobnosťou nastala nejaká zmena v pridelených IRQ. Čo to tam máš za chipset?


    hm,nebo pomůže výměna za platformu Intel
    A tým by som si vôbec nebol taký istý.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

  21. #21

    Standardní

    Já mám INTEL !!

    Cipset je SIS648FX ....


    Myslím že dřiv byla audigi + graficka na IQR 11

    taď je IQR 11 nevyužitý
    A obje jsou na 16 .... což může být ten problém protože je to mimo normální rozsah[/quote]
    P4 Prescott 2.8GhzA FSB 640Mhz
    ASUS P4S800 BIOS 1.7 ,
    Barracuda 40GB+120GB, Audigi EZ
    256MB Kingston DDR 400Mhz CL2
    PixelView FX5200 @ 300GPU;435DDR

  22. #22
    Moderátor Avatar uživatele Over
    Založen
    07.10.2002
    Bydliště
    Praha
    Věk
    46
    Příspěvky
    2 396
    Vliv
    236

    Standardní

    Citace Původně odeslal MR.AK
    Já mám INTEL !!

    Cipset je SIS648FX ....


    Myslím že dřiv byla audigi + graficka na IQR 11

    taď je IQR 11 nevyužitý
    A obje jsou na 16 .... což může být ten problém protože je to mimo normální rozsah

    LOL...SiS neni Intel

  23. #23
    Senior Member Avatar uživatele svaca
    Založen
    21.02.2003
    Bydliště
    Praha Řepy/Horní Počaply
    Věk
    42
    Příspěvky
    2 748
    Vliv
    229

    Standardní

    Ale Over, moderator a takova hloupost .....
    Intel pomuze leda stare backore ..... ))

    Vsude jsou chyby, ale chyby Creative neodstranis Intelem, to rozhodne ne .... Mozna tak Linuxem .....
    Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
    Atari 1040 STe - game machine :-)
    Atari 800XE - game machine also :-)
    MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
    PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter

  24. #24

    Standardní

    eh já to pochopil jako AMD/INTEL ne jako INTEL/SIS,VIA
    P4 Prescott 2.8GhzA FSB 640Mhz
    ASUS P4S800 BIOS 1.7 ,
    Barracuda 40GB+120GB, Audigi EZ
    256MB Kingston DDR 400Mhz CL2
    PixelView FX5200 @ 300GPU;435DDR

  25. #25
    Senior Member
    Založen
    06.03.2003
    Bydliště
    St. George (SVK)
    Příspěvky
    1 023
    Vliv
    207

    Standardní

    Ako som tu vyššie uviedol, minimálne kombinácia MSI+Intel chipset má kvalitne rozosrané manuálne pridelovanie hw IRQ. Takže intel nieje všeliek.

    2mr.ak: na tvojom mieste by som skúsil postup uvedený tu na začiatku. Grafika a Audigy na jednom IRQ je vyložená provokácia.

    2over: nice OT, na moderatora.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání

  • Nemůžete zakládat nová témata
  • Nemůžete zasílat odpovědi
  • Nemůžete přikládat přílohy
  • Nemůžete upravovat své příspěvky
  •