Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: Zmizel mi Administrator ve WinXP SP1

Standardní Zmizel mi Administrator ve WinXP SP1

Po padu WinXP Home SP1 mi windows napsaly "UNMOUNTED .... " a deska mi hlasila, ze je problem SMART, abych zazalohoval a vymenil disk. Po vypnuti a zapnuti jiz toto nehlasila.
    Po startu jsem se do Win nijak nemohl dostat. Nabootoval jsem tedy z CD a spustil v CONSOLE opravu pres CHKDSK. Ten opravil asi 4 mista. Pak nabehly Win v nouzovem rezimu. Prihlasil jsem se jako Admin a pak restartoval.
    Win bezi normalne, ale:

muj ucet, ktery mel a ma admin prava, nema moznost zapisovat do vetsiny adresaru, ktere si i sam zalozim pod timto uctem, navic, ve sluzbach se zobrazuje v informacich, ze selhalo natazeni veci od meho uctu /je tam toho vic /.

Da se to nejak opravit ? Pritom ucet Administratora se nezobrazuje.

CHKDSK ukazuje, ze mam 48kB ve vadnych sektorech, pritom HDD Regenerator zadne nenachazi. Seagate utility mi sdeluji, ze HDD je OK, ale nemohou zkontrolovat filesystem, jelikoz je nejaky problem - zrejme zpusoben spatnym vypnuti Windows.

Standardní

Jo , a od te doby, pokazde kdyz WinXP startujou, objevuje se dole bily pruh - asi kontrola disku ? Pak teprve se objevi logo WinXP.

Senior Member Avatar uživatele ICE29
    Věk
    38
    Vliv
    272

Standardní

Ten biely pruh nie je kontrola disku, ale normal načitanie windowzu. Predtým si si to buď nevšimol, alebo to išlo tak rychlo že sa to ani nestihlo zobraziť
    C2D E6550 & Athlon X2@4200+ + FSC Loox N560 + Nokia E51 + Dell Latitude D630
    Sony a700+bordel okolo

Standardní

No, predtim to tam vubec nebylo.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

2ICE29 bily pruh je ve w2k, wXP to neni

2ms: no asi tak bud mas zkrouhnute prava, anebo poskozeny filesystem. v kazdem pripade bych zalohoval vsechny data na jinej disk a tento bud vyhodil anebo reklamoval. to ze se ti deji tyhle veci je neklamna znamka jeho brzkeho odchodu do silikonoveho nebe ( kam chodi vsechny kalkulacky a toustovace )...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    to by ses divil. standartne tam neni. ale treba na serveru ho tam mam vzdycky. (proste je tam alternativni zobrazeni prubehu startu)

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    to by ses divil. standartne tam neni. ale treba na serveru ho tam mam vzdycky. (proste je tam alternativni zobrazeni prubehu startu)
    server s wxp? hmmm dobra volba )

pokud ano, tak to muze souviset s nastavenim grafiky.

tak jako tak to nemeni nic na veci ohledne disku...
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

2ms: no asi tak bud mas zkrouhnute prava, anebo poskozeny filesystem. v kazdem pripade bych zalohoval vsechny data na jinej disk a tento bud vyhodil anebo reklamoval. to ze se ti deji tyhle veci je neklamna znamka jeho brzkeho odchodu do silikonoveho nebe ( kam chodi vsechny kalkulacky a toustovace )...
    Zadne kremikove nebe neni

Ten disk je naprosto vporadku ! Projel jsem ho HDD Regeneratorem, kterej jede sektor po sektoru bez ohledu na filesystem / boot z diskety / a testuje, pripadne opravuje. Jelo to celou noc a dopoledne. Zadny vadny sektor nenalezen a tudiz ani opravovan...

Ten HDD Regenerator je dobra vec. Ted jsem s nim na notebooku opravil 2 vadne sektory, na kterych disk strasne cvakal a uz je vse OK. Jsou vporadku a disk je opet tichy a OK. Takze, ten by tam na tom velkem disku neco nasel.

Proste, Mrkvosoft se vyznamenal a neco si tam podelal a neumi to po sobe opravit. Oznacil si do sveho filesystemu, ze ma nejake vadne sektory a zmrvil pristupova prava. Prece nebudu zalohovat 100GB dat a preinstalovavat.

XP bezi normalne. Nedaji se nejak XP preinstalovat, aby se to opravilo ?
    To je system

Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Vliv
    308

Standardní

neni pravda - mam XPcka a ten bilej pruh pri startu nekdy mam, nekdy nemam
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

Standardní

Tak se zda, ze se mi podarilo to vyresit. Prihlasil jsem se pod svym jmenem / mam admin prava / a sel na disk C a dal sdileni celeho disku - WinXP chvili srotovaly . Pak jsem sdileni zase zrusil a hle- od te doby mohu do vsech adresaru a ani ve sluzbach se uz nezobrazuje nic o tom, ze nejde nacist DCOM, ze nejde nacist muj profil atd...

INU, MRKVOSOFT ((

Pripomina mi to vlastnost Win98, ktera se nekdy projevi:

sit spravne nainstalovana, jen nefunguje - tady zase staci v Okolni pocitace dat rucne vyhledat nejake konkretni PC v siti a po jeho nalezeni najednou sit zacne fungovat.

No, nemit toho malymekym, tak neni asi zadna zabava...

Jinak test primo softem od Seagate /boot z diskety/ jsem na disk pustil.
    S.M.A.R.T. je OK,
    povrch /vsechny sektory / je OK
    elektronika je OK

Kdyz pustim pak Generic test, tak mi to ohlasi chybu ve filesystemu. Tzn. XP maji nejaky problem, disk ne.
    Bohuzel, to bych asi odstranil jen smazanim fatky, zalozenim nove, preformatovanim a novou instalaci. To ale delat nechci...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání