Urobil som zopar pokusov (na PC vid podpis) --testy prebiehali asi 4 hodiny (spolu) pri izbovej teplote (asi 21°C-mozno viac), case bola zatvorena (iba hore mala dieru na 1ks 8cm fan)a toto su vysledky:

Vzdy v nej bezalo okrem ineho: zdrojovy ventilator na asi 700 otacok (tak akurat na zdroj, je teply, nie horuci) a CPU-fan (BOX-AMD pre 2,5 Barton) na 100% (kedy ako, ale 4000-4400 otacok), vsetko ine pasivne chladene (VGA, NB, SB, HDD...)

V case su umiestnene 3x 8cm fany: 2 pod zdrojom a 1 vpredu pred HDD (zabera 2x 5,25"):
100% iba predny: 49/35
100% iba zadny horny: 49/35
30% vsetky: 49/35
ziadne case-fans: 55/42 (dost sa uz hrial zdroj )

AFTER MODDING (kus papiera+kelimok : 30% vsetky: 45/31 (37/24-idle)

Modding pozostaval z asi 3cm vysokeho kusku kelimku (da sa aj foto ak by ste velmi chceli), ktory som dal nad CPU-fan (6cm priemer BOX fan), aby netahal svoje teplo, ani teplo od VGA a NB; druhou castou bol cennik formatu A5 nemenovanej PC-predajne v KE ( =SR), ktory som zapachal pomedzi kondiky a pamatove sloty tak, ze do spodneho fanu pod zdrojom slo pozvolne stupajuce teplo z VGA, NB, atd a do horneho teplo z CPU. Dalo to 4°C. Napriek precitaniu kopy prispevkov mam tuto otazku: Ako sa da este vylepsit moje chladenie?

Mojou zakladnou a hlavnou prioritou je TICHO (a nechcem vodu-vzduch je tichy). Teda privitam napr. aj navody (linky), ako podtaktovat 2,5Bartona a skusenosti, ci to ma zmysel a pod. DAKUJEM!!