Výsledky 1 až 20 z 20

Téma: Pomóc mega teplota na 2400+thorton kolem 68stupňů v klidu

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Pomóc mega teplota na 2400+thorton kolem 68stupňů v klidu

Lidi je to špatny dnes jsem do kompu hodil novou desku od asusu A7V600-X a na procáku 2400+thorton je teplota v biosu kolem 68 někdy i 70 stupňů což je brutus,a to asi jen po půl hodince kdy se nic neděje, na northbridgi se nedá udržet ruka a southbridge má taky kravskou teplotu.Větrák valí v pohodě a měl by zvládat do 2900+a v pc probe mě to ukazuje "jen"56tak nevím čemu věřit.Ale fakt je,že moje předchozí deska ECS L7S7A2 tolik netopila a i při brutal zátěži byla teplota kolem 55stupnů.
    Tak teda nevím co stím

Standardní

Pokial na northbridgi neudrzis ruku, zacal by som rozmyslat o lepsom chladeni, lebo coskoro pojde doska do velkeho kremikoveho neba. A na chladici od procaku ruku udrzis?

Standardní

Tam ruku udržim ten tak teplej neni,schválně jsem ještě kontroloval jestli dobře drží a jestli je pasta dobře nanesená a vše je v poho tak nevim. Southbridge byl taky tak teplej,že se tam nedala udržet ruka,ale nalepil jsem tam pasiv a teď tak nehřeje,ale stím procákem a north je to špatný

Standardní

Ked je chladic dobre nasadeny a pasiv az tak moc nehreje, atk sa vykasli na teploty v BIOSe. Vyskusaj tam dat novsi (alebo ked mas najnovsi) tak tam dat starsi a pozret ake teploty to bude vyhadzovat tam

Na ten northbridge by som dal nejaky stary chladic (ja mam z Celerona 400 a chladi to paradne)

Standardní

Ukazuje ti to teplotu jádra CPU,na té staré ti to měřilo teplotu na jinde umístěným čidle...
    nebo už nevýmmm..(haluz)

Standardní

asi blbá otázka, ale jaké máš nastavné napětí v BIOSu? CPU, NB ?
    Nikdy neměj strach ze stínů. Prostě znamenají, že někde na blízku svítí světlo.
    PHOENIX II
    || C2Q Q9300@3225MHz || Gigabyte P35-DS4 2.0 || 4GB DDR2 A-Data EE 1066 || Gigabyte GTX560 1GB || Intel SSD 320 40GB + WD 250GB || 24" HP LP2465
    NAS cube || INTEL D510MO Mount Olive || 1GB DDR2 ZEPPELIN 800 || Samsung EcoGreen 1TB RAID 1 + WD 640GB
    ThinkPad X60s || CoreDuo L2400@1,66GHz || 2GB DDR2 || 80GB SSD Intel X25-M || 12" XGA || Patriot X-Porter 200x 16GB
    Canon EOS 1D Mark II || 16-35/2,8L || 50/1,8 || 70-200/2,8L IS || SpeedLight 580EX II || http://www.jakubgeier.com

Standardní

jak máš větranou skříň? Ono když je teplo v case tak telota roste... odčerpávání teplého vzduchu máš? I v tom biose může být nasaveno vysoké napájení...Pak vyndaj chladič CPU očisti alkoholem i CPU a zkus montáž jetě jednou. Důležiá je teplota v biosu a ne v nějakym blbim programu

Standardní

Citace Původně odeslal sofokless
    jak máš větranou skříň? Ono když je teplo v case tak telota roste... odčerpávání teplého vzduchu máš? I v tom biose může být nasaveno vysoké napájení...Pak vyndaj chladič CPU očisti alkoholem i CPU a zkus montáž jetě jednou. Důležiá je teplota v biosu a ne v nějakym blbim programu
    důležitá je teplota v reálu, ne v nejakym blbym BIOSu
    PHOENIX II
    || C2Q Q9300@3225MHz || Gigabyte P35-DS4 2.0 || 4GB DDR2 A-Data EE 1066 || Gigabyte GTX560 1GB || Intel SSD 320 40GB + WD 250GB || 24" HP LP2465
    NAS cube || INTEL D510MO Mount Olive || 1GB DDR2 ZEPPELIN 800 || Samsung EcoGreen 1TB RAID 1 + WD 640GB
    ThinkPad X60s || CoreDuo L2400@1,66GHz || 2GB DDR2 || 80GB SSD Intel X25-M || 12" XGA || Patriot X-Porter 200x 16GB
    Canon EOS 1D Mark II || 16-35/2,8L || 50/1,8 || 70-200/2,8L IS || SpeedLight 580EX II || http://www.jakubgeier.com

Standardní

Citace Původně odeslal Dolby_cz
    Citace Původně odeslal sofokless
    důležitá je teplota v reálu, ne v nejakym blbym BIOSu
    presne tak!

Standardní

jasně že v reálu, ale jak jinak ji chcete zjistit? Strčíte k ní teploměr Nebo další čidlo To ti stejně přesně nezměří!!! V bisou je to nejpřesnější... Njakej program ti může klidně kecat Záleží na dost na podpoře chipsetu .. může fungovat, ale ukazovat nepravdivé informace a to se mi už stalo!!!
    Takhle to bylo myšleno...tak co to melete

Standardní

nejjistější měření je dát prst na pasiv a odhadnout jak je na tom... na nějakej BIOS už se nespoléhám, je to pro mě pouze orientační, protože po každém novém naflashování biosu je teplota jiná... a k těm prográmkům, tak ty si podle mě berou data přes bios, takže odchylky jsou minimální, jde o to aby si ty data uměly správně dosadit. Např. MBM mi vyhovuje, protože u něj jde nastavit kterou hodnotu k čemu nastavit.
    PHOENIX II

Standardní

Citace Původně odeslal Dolby_cz
    nejjistější měření je dát prst na pasiv a odhadnout jak je na tom... na nějakej BIOS už se nespoléhám, je to pro mě pouze orientační, protože po každém novém naflashování biosu je teplota jiná... a k těm prográmkům, tak ty si podle mě berou data přes bios, takže odchylky jsou minimální, jde o to aby si ty data uměly správně dosadit. Např. MBM mi vyhovuje, protože u něj jde nastavit kterou hodnotu k čemu nastavit.
    Zase mozem len suhlasit. Jedine, ako sa da pri tomto merani osrat je, ze mas zle nasadeny chladic

Standardní

Tak napětí na CPU mám to nejmenší co deska umožňuje což je 1.650V
    což si myslím že je normál,jinak násobič 200*10.
    Ten case je myslím odvětranej dobře hned vedle větráku procesoru mám 80 na 2000ot což odsává teplo ven a navíc je ještě vysává zdroj,ve předku case mám 120která nasává studený vzduch ale ta je jak vrtulník takže ju mám vyplou jinak při zaplým nebo vyplym je to fuk změna teploty žádná.
    Asi si koupím novej větrák tenhle byl stejně od začátku nějakej divnej,Byl to arctic cooling copper silent pro s termoregulací za 489.
    Koupím asi tenhle co na něj říkáte a jestli je dobrej?
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=25876

Standardní

o tom gigabytu je tu rozjeta diskuze tak se mrkni tam
    https://www.zvirecitricka.cz - obchod s tričky a jiným zbožím se zvířecími motivy
    https://www.litho.cz/ - kása světla a stínu, lithophane, noční světla

Standardní

Jestli neudržíš na chladiči NB ruku, tak to je hustý ... V první řadě se zeptej pár lidí, který mají stejnou desku, jestli to je normální. Protože předpokládám, že není, tak ten board pravděpodobně odejde - máš asi jen 3 varianty - sundat z NB i pasív, nechat ho odkouřit a vyreklamovat, nebo to nechat tak, jak je a počkat, co se bude dít dál, nebo nad něj dát nějakej co největší pomaloběžnej větrák, ten by ho měl uchladit určitě v pohodě.

No, stejně - mně ukazovalo na jednom boardu čidlo v NB kolem 55 stupňů, to mi přišlo fakt dost, ale pasív byl tak normálně teplej - ruku bych na něm udržel pořád!
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Na ten north chci koupit nějakej malej větráček to by měl myslím stačit,a nebo větší pasiv,nebo oboje.Když mám před otevřenou case danej kancelářskej větrák 500mm průměr tak je vše v poho ,ale je to na...
    Potřebuji nějak líp nejspíš chladit procesor.Jinak teda nevím. Není tu někdo kdo má tu samou desku,že by poradil?

Standardní

Citace Původně odeslal MartinFALCON
    Na ten north chci koupit nějakej malej větráček to by měl myslím stačit,a nebo větší pasiv,nebo oboje.Když mám před otevřenou case danej kancelářskej větrák 500mm průměr tak je vše v poho ,ale je to na...
    Potřebuji nějak líp nejspíš chladit procesor.Jinak teda nevím. Není tu někdo kdo má tu samou desku,že by poradil?
    Zkus novej BIOS a teplota ti sleze o 10-15 stupnu - misto z jadra bude ze socketu a budes mit klid. Kamarad ma tu samou desku a mel ten samej problem - Barton 2500+ mel v klidu 65, s novym BIOSem 54 a se znovu nasazenym vetrackem 48...
    PC uz lehce postarsi...
    Sony A200 + Sony 18-200

Standardní

No jo BIOS jsem už zkoušel hledat všude možně,ale zatím jsem k tý desce novej nenašel,ale stejně toto neřeší tu velkou teplotu.Na český stránce asusu navíc ani snad neví,že ta deska existuje to by mě zajímalo jak často ju updatujou

Standardní Re: Pomóc mega teplota na 2400+thorton kolem 68stupňů v klid

Citace Původně odeslal MartinFALCON
    Lidi je to špatny dnes jsem do kompu hodil novou desku od asusu A7V600-X a na procáku 2400+thorton je teplota v biosu kolem 68 někdy i 70 stupňů což je brutus,a to asi jen po půl hodince kdy se nic neděje, na northbridgi se nedá udržet ruka a southbridge má taky kravskou teplotu.Větrák valí v pohodě a měl by zvládat do 2900+a v pc probe mě to ukazuje "jen"56tak nevím čemu věřit.Ale fakt je,že moje předchozí deska ECS L7S7A2 tolik netopila a i při brutal zátěži byla teplota kolem 55stupnů.
    Tak teda nevím co stím
    Zle nasadený chladič, veľa / málo striebornej pasty
    MB: ASRock K7S8X R3.0 Hybrid Booster * CHIPSET: SiS746FX * CPU: AMD Duron 1800 (13.5x133) + Titan TTC-D5TB/CU35 * RAM: AM1® 2x128MB DDRAM PC 2700 333MHz CL2.5 * HDD: Samsung SpinPoint PL40 40GB * VGA: ATi Asus Radeon 9200SE/T 64MB DDR RAM, 64bit + CoolerMaster DXY-4C1XC + CoolerMaster ARC-U01 200/329@250/344 (ATiTool: 291/380) * DVD-ROM: Asus DVD-E616P * CD-RW: Samsung SW-252B 52x24x52 * SOUND: on-board (AC97) * LAN: on-board (SiS746FX) * OS: Win XP Pro Cz * 3DMark2001: 4.467 * 3DMark2003: 647 * Catalyst: 4.6

Standardní

Tak chladič tam mám nasazenej dobře,schválně jsem vyndal desku a nasazoval jsem to venku,už tam mám toho gigabyta a teplota po zátěži je tak max 66 stupňů na nejmenší otáčky.
    Ale ten north hřeje furt strašně moc i když jsem na něj prdnul malej větráček,pořád se tam nedá udržet ruka

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání