Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Probelm s Abit NF7-S - intergrovana zvukovka + vypinani

Standardní Probelm s Abit NF7-S - intergrovana zvukovka + vypinani

Mam novou Abit NF7-S rev. 2, BIOS ver. 23 a mam problem s tim, ze se do systemu nehlasi integrovana zvukovka - v tabulce prirazeni IRQ ani ve Win.
    Je to samozrejme zapnute v BIOSu (audio controller enabled) i ve Win jsem pouzival aktualni ovladace od Abitu. Zkousel jsem vsemozne dalsi nastaveni BIOSu.

Dalsi problem je v tom, ze pri kopirovani souboru po siti se kopirovani vzdy prerusi se zpravou "Nezdaril se zapis na Lanman...".

Dalsim podstatnym problemem je vypinani. Pri vypnuti s Win to spadne IRQ less or equal a nasledne se to restartuje (to bych jeste chapal - ovladace od Abitu versus neexistuji zarizeni - zvukovka), nicmene pri vypnuti tlacitkem se to prepne jakehosi sleep modu - cervena i zelena (ta slabeji) LEDka sviti, vetracek od CPU se toci, ale vse ostatni je vypnute. Netusim jestli to je dneska bezne, ale zda se mi to podivne vzhledem k tomu, ze ma stara deska ve stejne konfiguraci nic takoveho nedelala.

Vyndal jsem desku z case, vyzkousel oskubany system a to porad to same. Nasledne jsem vymenil starty zdroj EMKO 250W za jeste starsi a horsi 200W a naraz to fungovalo (2x Multimedia device v tabulce preruseni). Vratil jsem desku zpatky, pripojil na ten 200W zdroj a to same. Vyndal jsem desku opet ven a zvukovka uz se nehlasila.

Problem s vypinanim je pouze u toho zdroje EMKO 250W.

Prosim poradte
    Abit NF7-S, Athlon 1.4 TBird, 512MB DDR400 Samsung, Arctic Cooling Copper Silent TC 2 r2, HDD WD 80GB, HDD IBM 13GB, HDD Hitachi 7K250 160GB, DVDRW TEAC DV-W58G, TEAC CD-W540E, FORTRON 350W

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní

V prvni rade si porid kvalitnejsi zdroj, myslim, ze tak 350W je pro tuto desku minimum. Mozna se ti pak vyresi vetsina problemu, uvidis...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

Standardní

no a co mas za nForce drivery jinak to s tim rezimem ze ti blika ta ledka to je normalni
    Pašák erda.

Standardní

Citace Původně odeslal eraser
    no a co mas za nForce drivery jinak to s tim rezimem ze ti blika ta ledka to je normalni
    Pouze ovladace primo od Abitu. To by ale myslim nemelo hrat roli, protoze se to neobjevi v tabulce prirazenych preruseni pred startem OS.
    Abit NF7-S, Athlon 1.4 TBird, 512MB DDR400 Samsung, Arctic Cooling Copper Silent TC 2 r2, HDD WD 80GB, HDD IBM 13GB, HDD Hitachi 7K250 160GB, DVDRW TEAC DV-W58G, TEAC CD-W540E, FORTRON 350W

Standardní

Citace Původně odeslal Jezz
    Citace Původně odeslal eraser
    Pouze ovladace primo od Abitu. To by ale myslim nemelo hrat roli, protoze se to neobjevi v tabulce prirazenych preruseni pred startem OS.
    reagoval jsem ohledně té integrované sitove karty doporucuju ovladace 2,45
    Pašák erda.

Standardní Re: Probelm s Abit NF7-S - intergrovana zvukovka + vypinani

Citace Původně odeslal Jezz
    Dalsim podstatnym problemem je vypinani. Pri vypnuti s Win to spadne IRQ less or equal a nasledne se to restartuje
    ...hlaska IRQ NOT less or equal byva sposobena vadnymi pametami - tak ich skus otestovat pomocou memtest86 alebo goldmemory
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

jeden maly tip: (jen nevim jak to srozumitelne napsat)

kazda deska ma diry na prisroubovani a kolem nich cinovy krouzek. kdyz jdeme dal, je kolem krouzku vypalena med aby to nezkratovalo, takovy dalsi cca 1mm siroky prstynek a pak uz jsou jen medene cesty na PCB.

Nekdy se stane, ze mezera mezi cestama a cinovym mistem pro sroub je moc mala a sroub nebo distancni sloupek ze spodu zasahuje do oblasti cest desky a pak se to zkratuje a tropi to ruzne hlouposti. vetsinou se pozna tento problem tak, ze kdyz desku vyndame z bedny, je vse OK. Tvuj pripad se tak tvari.

POkud je to tento problem, musi se najit dira pro sroub ktera ma malou distanci mezi cinem pro sroub a cestama PCB a pouzit tam umely distancni sloupek.

Pokud uz ti ta zvukovka ted nenajede ani kdyz mas desku na stole, uz asi odesla... kazdpoadne se mi ta deska jevi jako velmi spatny kus a doporucuju ji odnest na RMA (reklamaci).
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Vliv
    282

Standardní

Hmm divny ja nikde BIOS na V2.0 s cislem 23 nenasel.. Nemas tam bios pro verzi 1.x
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

Standardní

Citace Původně odeslal Mirectec
    Hmm divny ja nikde BIOS na V2.0 s cislem 23 nenasel.. Nemas tam bios pro verzi 1.x
    Pardon - zpletl jsem cislo - jedna se o verzi 21 pro rev. 2.0 (dohledaval jsem to cislo zpetne na webu, protoze jsem mel tou dobou desku vyndanou).
    Predtim tam myslim byla verze 19 od vyroby a bylo to to samy.

Standardní

Az mi v pondeli dojde 350W zdroj (tomu soucasnemu vubec neverim), tak to vyzkousim s tim a pokud to ani pres to nepujde, tak to budu reklamovat.

Standardní

Jak bylo výše uvedeno, rozhodně vyměnit zdroj, pro AMD je DOPORUČOVANÁ NUTNOST 300W ZDROJ, je to všude uváděno, nemluvě o tom, že nForce2, hodně baští, takže je nutné pořídit 300W hodně kvalitní zdroj (nejlépe Enermax) nebo 350W Fortron (který je schopen utáhnout zátěž až cca do 450W v extrémním případě - ikdyž stabilita nevim nevim). Další věcí je fakt, že nForce2 chce kvalitní paměti, je na to hodně citlivá, takže Corsair, OCZ, i Kingston HX je sázkou na jistotu.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Senior Member
    Vliv
    277

Standardní

jj zdroj a pameti...nForce2 ma vseobecne problemy s pametma...Ja tam mam v dualu Infineony a Samsungy a taky v pohode....

ps. Jako ovladace se mi taky nejlepsi zdaji 2.45
    Silver shadow : MB : Abit NF7–S Ultra 400 with Zalman ZM-NB47J|RAM : 3x256MB(2xSamsung333DDR, Infineon266DDR)@386MHz|CPU : AthlonXP 1700+@2325MHz (1,88V real 1,9V) - Watercooled|GPU : Sapphire 128MB 9500@9700 270/275@415/630 - Watercooled |HDD:Seagate Barca 120GB 7200rpm,IBM 40GB 7200rpm, Seagate 4,3GB 5400rpm|DVD-RW: LG 4167B |CASE:Unknown case with 1mm metal sheet, UV Catoda, blue Cooler Masters,|POWER SUPPLY Moded ATX400W.New Case mod-Blue Liquid in progress

Standardní

Vyzkousel jsem to se zdrojem Fortron 350W a nic, tak jsem to poslal na reklamaci.

Standardní Vyreseno

Problem se zvukovkou vyresila reklamace.

Problem se sitovkou a pad na IRQ LESS OR EQUAL vyresen nejnovejsimi ovladaci od nVidia, ty primo od Abitu jsou na nic.

Otaceni vetracku po vypnuti vyresen novym zdrojem.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání