Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: IBM 250GB SATA = jak vytvorit partition ve woknech ??????

Standardní IBM 250GB SATA = jak vytvorit partition ve woknech ??????

Koupil jsem si IBM SATA 250gb ale nevim, jak pod XPckama mam vytvorit novou partition.

Chtel jsem to udelat pres instalacni CD XPcek po nabootovani, ale problem - na to abych naistaloval sata, to po mne chce disketu a ja nemam disketovou mechaniku

Da se to nejak udelat ve woknech??

V bootovaci nabidce ho mam, ale ve woknech ho nevidim. Asi tim, ze tam jeste neni partition.

Desku mam novou s nejnovejsim biosem. MSI KTdeltu
    Dik

Jo a jeste jedna vec. Ten disk ma standardni i to nove napajeni. Muzu zapojit jakekoliv nebo obe?

J.
    Všeho chuť

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

ve woknech by to možna melo jit pres správu disků -> tzn. pravy tlačitko myši na tento počitač -> je tam položka spravovat (nebo normalne z ovladacich panelu, ale takhle to je rychlejši) -> pak je tam správa disku a tam by to snad mělo jit.
    pak maš ještě možnost vytvořit partition s pomocí programu partition magic.
    C2D E8200, ASUS P5Q Pro, 2x2 GB RAM, Ati 4870, HDD WD 640 GB, Seagate 320 GB

Standardní

dik moc

uz to jede

Jen jeste jednu otazecku. Rozdelil jsem to na 249gb a 1gb

Chtel bych na te 1gb mit fat32 a win98.

Pujde vubec nainstalovat win98 na sata disk?

Dik

J.
    Všeho chuť

Standardní

To jako, že ta jednogigová partice je na konci?? Tak to dle mne nepůjde, nevím jak jsou na tom w98 ale některé systémy se neumůžou nainstalovat za 1024 cylindr t. neco kolem 8 GB, jinak systém instalujeme zásadně na začátek, ne na konec

Standardní

Ako pise Apokeus, win98 nenaistalujes za 1024 cyl + Win98 musi byt na tzv. PRIMARY PARTITION, cize ten 1GB oddiel musi byt ako prvy.
    DIYS gripmeen >> CPU Wolfdale E8200 MOBO Gigabyte GA-P35-DS3R rev 2.1 RAM A-DATA DDRII 800+ EE VGA Gigabyte 3850 512MB HDD SAMSUNG 500GB HD501LJ
    Fujistu Siemens Scenic >> CPU Pentium III 1000MHz MOBO unknown RAM 256 + 128MB VGA int. i810 HDD 20GB neznameho typu

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Jucha
    dik moc

uz to jede

Jen jeste jednu otazecku. Rozdelil jsem to na 249gb a 1gb

Chtel bych na te 1gb mit fat32 a win98.

Pujde vubec nainstalovat win98 na sata disk?

Dik

J.
    Jak radí ostatní, na začátek disku, ale pozor abys ty xpečka instaloval dřív, jinak ti hoděj boot soubory na tu fatku

Standardní

Může to mít tak jak to má (Win98 se nainstalují i na partition za hranicí 128GB), ale disk NESMÍ být DYNAMICKÝ a partition s FAT32 MUSÍ být PRIMÁRNÍ.

Standardní

ještě jedno upřesnění:
    PRIMÁRNÍ v tomto případě neznamená PRVNÍ
    prostě to není rozšířený oddíl, ale primární...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání