Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Reklamace u velkoobchodu (THD) - 30 dnů

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Reklamace u velkoobchodu (THD) - 30 dnů

Omlouvám se jestli to tu je ale t-mobile gprs je teď o nervy. Mám u THD už měsíc ati8500le a technik (po telefonu) mi sdělil že lhůta 30 dní se na ně nevztahuje. Mají na to dobu nezbytně nutnou - jako velkoobchod dle obchodního zákoníku a ne občanského. Kartu už nemaj (ani v ceníku), ani 9100 a sdělil mi že v JEHO ceníku má cenu asi 1100 bez daně. Jako náhradu mi nabídl 9000pro ale to už jsem s prominutim vytek. Mám teď angínu ale chtěl jsem na něj vlítnout a rozbít mu xicht.

1) Má pravdu s tou lhůtou? (reklamace ještě není vyřízena)
    2) Mám vzít 9000pro?
    3) Mám požadovat peníze
    4) Mám požadovat náhradu ve výši původní ceny?
    5) Mám mu rozbít hubu?

Díky.
    doma: X2 4850+|Gigabyte 780g|tt7 @5v|4gb adata ddr800cl3|ati hd3200 + lg lcd 226wa|Hitachi250gb sata + seagate 500 gb esatal|case lian-li-black|black silent ps 550w|adsl
    experimenty: Celeron800 @ 1100|AOpen AX6BC&media: opteron @ 2,5| biostar 690|adata 1gb
    foto (systém): Pentax|těla:MeSuper+MZ5n+K100D|skla:Pentax fa 1,4/50+m 2,8/100+setový 18/55|Vivitar 1,9/28 S1+2,8/135+3,5/70-210|skener:canoscan 4200f

Senior Member mince
    LBC-mesto kde furt prsi nebo jdete do kopce
    Věk
    45
    Vliv
    285

Standardní Re: Reklamace u velkoobchodu (THD) - 30 dnů

Citace Původně odeslal chessman
    Omlouvám se jestli to tu je ale t-mobile gprs je teď o nervy. Mám u THD už měsíc ati8500le a technik (po telefonu) mi sdělil že lhůta 30 dní se na ně nevztahuje. Mají na to dobu nezbytně nutnou - jako velkoobchod dle obchodního zákoníku a ne občanského. Kartu už nemaj (ani v ceníku), ani 9100 a sdělil mi že v JEHO ceníku má cenu asi 1100 bez daně. Jako náhradu mi nabídl 9000pro ale to už jsem s prominutim vytek. Mám teď angínu ale chtěl jsem na něj vlítnout a rozbít mu xicht.

2) Mám vzít 9000pro?
    3) Mám požadovat peníze
    5) Mám mu rozbít hubu?

Díky.
    Neporadim,ale nejspis bych vyzadoval vraceni penez,zkus Dawea,ten by to mohl vedet
    C2D 6300 (default),Gigabyte 965P-DS3 ,4*1024 MB , 5770 512MB, WD 640Gb, LG H22L,Cambridge DTT 2200,HP w2207h,

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní Re: Reklamace u velkoobchodu (THD) - 30 dnů

2) Mám vzít 9000pro?
    3) Mám požadovat peníze
    5) Mám mu rozbít hubu?

Díky.
    no, ma pravdu v tom, ze se vas vztah s velkou pravdepodobnosti ridi obchodnim zakonikem. v tomto rezimu jsou naroky takoveto:

Nároky z vad zboží

§ 436

(1) Je-li dodáním zboží s vadami porušena smlouva podstatným
    způsobem (§ 345 odst. 2), může kupující:
    a) požadovat odstranění vad dodáním náhradního zboží za zboží
    vadné, dodání chybějícího zboží a požadovat odstranění právních
    vad,
    b) požadovat odstranění vad opravou zboží, jestliže vady jsou
    opravitelné,
    c) požadovat přiměřenou slevu z kupní ceny, nebo
    d) odstoupit od smlouvy.

(2) Volba mezi nároky uvedenými v odstavci 1 kupujícímu
    náleží, jen jestliže ji oznámí prodávajícímu ve včas zaslaném
    oznámení vad nebo bez zbytečného odkladu po tomto oznámení.
    Uplatněný nárok nemůže kupující měnit bez souhlasu prodávajícího.
    Jestliže se však ukáže, že vady zboží jsou neopravitelné nebo že s
    jejich opravou by byly spojeny nepřiměřené náklady, může kupující
    požadovat dodání náhradního zboží, požádá-li o to prodávajícího
    bez zbytečného odkladu poté, kdy mu prodávající oznámil tuto
    skutečnost. Neodstraní-li prodávající vady zboží v přiměřené
    dodatečné lhůtě nebo oznámí-li před jejím uplynutím, že vady
    neodstraní, může kupující odstoupit od smlouvy nebo požadovat
    přiměřenou slevu z kupní ceny.

(3) Neoznámí-li kupující volbu svého nároku ve lhůtě uvedené
    v odstavci 2, má nároky z vad zboží jako při nepodstatném porušení
    smlouvy.

(4) Vedle nároků stanovených v odstavci 1 má kupující nárok
    na náhradu škody, jakož i na smluvní pokutu, je-li sjednána.

z cehoz vyplyva, ze:
    1) myslim si, ze JE to podstatne poruseni smlouvy, protoze kdybys vedel, ze nefunguje, tak bys ji nekoupil - to musis tvrdit (prokazat) ty (§345/2)
    2) podle § 436/1 a /2 jsi mel TY na vyber, jestli ji chces opravit, chtit slevu z ceny nebo odstoupit od smlouvy (prachy zpet)
    3) podle me se § 436/3 neuplatni, protoze ty jsi po nich chtel, aby ti ji opravili, resp. oni si to tak mohli vykladat a tudiz maji dle odstavce 2 "primerenou dodatecnou lhutu" k tomu, aby vadu odstranili. pravo na odstoupeni mas jen tehdy, jestli to v te lhute neodstrani, nebo ti explicitne reknou, ze to neodstrani.

takze k tvym otazkam:

1) ma pravdu
    2) to zalezi na tobe
    3) nemuzes pozadovat penize s vyjimkou pripadu, ktery jsem popsal vyse
    4) viz odpoved 3)
    5) nebudu te nevadet k trestnemu cinu podle § 221 TZ
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

riksa: vyčerpávající, díky. Teď ještě jak dlouhá bude ta lhůta nezbytně nutná. Asi ho jen chytitm pod krkem a přidusim. Ten blb mi ještě vykládal že 8500le má míň pipelines než 8500-jako 9000. Jestli v tom nemá nějaké osobní šolichy.
    doma: X2 4850+|Gigabyte 780g|tt7 @5v|4gb adata ddr800cl3|ati hd3200 + lg lcd 226wa|Hitachi250gb sata + seagate 500 gb esatal|case lian-li-black|black silent ps 550w|adsl
    experimenty: Celeron800 @ 1100|AOpen AX6BC&media: opteron @ 2,5| biostar 690|adata 1gb
    foto (systém): Pentax|těla:MeSuper+MZ5n+K100D|skla:Pentax fa 1,4/50+m 2,8/100+setový 18/55|Vivitar 1,9/28 S1+2,8/135+3,5/70-210|skener:canoscan 4200f

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

riksa: vyčerpávající, díky. Teď ještě jak dlouhá bude ta lhůta nezbytně nutná. Asi ho jen chytitm pod krkem a přidusim. Ten blb mi ještě vykládal že 8500le má míň pipelines než 8500-jako 9000. Jestli v tom nemá nějaké osobní šolichy.
    jak je nezbytne dlouha, to nevim, ale obecne plati, ze rezim obchodniho zakoniku byva prisnejsi nez rezim obcanskeho zakoniku, coz je zpusobeno tim, ze na obchodnepravni subjekty jsou kladeny vetsi naroky a pocita se tam s vetsi kvalifikaci. tudiz, vzhledem k tomu, ze podle obcana je to 30 dni, tak bych durazne trval na kratsi lhute nez tech 30 dni, ale nejak primerene (ne az tejden apod.). tezko se interpretuje neco, co je bytostne individualni podle daneho zbozi
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

Mam uplne ten stejnej problem, dokonce i se stejnou kartou. Snazi se mi vnutit Radeon 9200, k tomu me snad tlacit nemuzou ne? Vzdyt je to prokazatelne horsi karta.

Jde mi tedy o bod 2. - co znamena, ze to zalezi na mne? Z ceho si teda muzu vybrat?
    PC + Nexus 10 + XBOX 360

Standardní pravda

Velkobchod ve vztahu s dalsim obchodnikem se ridi podle Obch.zak. a ten je nemilosrdnej, takze co mas nasmlouvany to mas nasmlouvany... spis co oni reknou to je pravda...

To to kupujete na firmu kvuli odpoctu DPH?? Jinak prece navstivit... mimoto kdyz si sezenu maloobchdoniho platce DPH tak muzu taky klido odcitat DPH a kdyz se neco posere tak to reklamovat pomoci Obc. zak., vzdyt obchodnik se ani pres financak nedozvi jestli jsem byl koncovy uzivatel (obc.zak) nebo dalsi prekupnik (obch.zak)??

Kdyz jsem zkoumal situaci v Pce tak jsem narazil na to, ze ve VO meli HW za vyssi ceny pro koncoveho uzivatele nez v klasickem MO, vyhoda byla ze jsem nemusel na HW cekat...
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

To je karta, kterou mam od kamose kupovana na firmu jeho otce, je to slozity. No snad se s nima nejak domluvim, ale pochybuju, ze mi daji Radeon 9600 a prachama urcite taky mavat nebudou.
    PC + Nexus 10 + XBOX 360

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Vampireslayer
    Mam uplne ten stejnej problem, dokonce i se stejnou kartou. Snazi se mi vnutit Radeon 9200, k tomu me snad tlacit nemuzou ne? Vzdyt je to prokazatelne horsi karta.

Jde mi tedy o bod 2. - co znamena, ze to zalezi na mne? Z ceho si teda muzu vybrat?
    muzes si vybrat z toho, co jsem postoval nahore - §436 odst.1 pism. a) az d)

Standardní

Uz je mi to jakz takz jasny, snad s nim neco uhadam.
    PC + Nexus 10 + XBOX 360

Standardní

Tak napred rekli, ze mi vrati prachy, ale pak prisel ten technik s tim, ze vedouci rozhodl, ze adekvatni nahrada za ATi Hercules Radeon 8500LE je Sparkle Geforce FX5600XT, nemel jsem chut se s nima hadat, takze jsem to vzal. Jake bylo doma moje prekvapeni, kdyz jsem zjistil, ze karta je 64bitova a podava ve 3Dmarku skutecne uctyhodny vykon okolo 6000 marku. Tak tam v pondeli pujdu zpatky a bud mi daji normalni 5600, nebo se tomu technikovi stane neco strasnyho.
    PC + Nexus 10 + XBOX 360

Standardní

Byl jsem tam, pokousel jsem se ji vratit, vymenit za 128bit, ale technik me asi hodinu presvedcoval, ze jsem na tom vydelal(snad tomu i veril) a nereagoval ani na vyhruzky, prosby, grafy, porovnani, proste to porad tvrdosijne popiral. Takze mam ted doma takovej hnusnej krap, na kterym je superhlucnej vetrak.
    PC + Nexus 10 + XBOX 360

Standardní

V dnesni dobe, kdy cenove rozdily mezi MO a VO jsou dost male, se muze tech par usetrenych stokorun krute prodrazit.
    Smysl to ma, pokud si skutecnej dealer (nebo alespon ten na jehoz ZL nakupujes) a ma u prislusneho VO slusne obraty a tim padem i zabehly obchodni vztah, ale pokud si obycejny "koncak"ktery na tatuv ZL na nakup/prodej chce koupit o 300 levnejsi grafiku, tak to za pripadny komplikace podle meho nestoji (z pohledu VO to je koser, reklamaci resi milion a takovehle "zakazniky" poznaji uz ve dverich)
    To spis shanejte nekoho, ktery vas dokaze po nakupu komponent zbavit DPH.

Standardní

Presne tak, schanet nejakyho platce DPH od kteryho budes nakupovat, jsi li pak i ty platce DPH, muzes si odecist 22 % (od1.5.2004 jen 19%) a to se vyplati...
    Ja momentalne resim na co mam a na co nemam narol pokud si zaridil ZL a registruju se jako platece DPH, problem by nebyl kdybych nebyl student a nechodil na brigady. Resim zda maji pak rodice narok na rodiny pridavky na mou osobu a jakym zpusobem mi bude uctovat agentura odvedenou praci (jestli ja budu praci fakturovat agenture nebo zda mi budou vyplacet mzdu a ja pak vyplnim danou castku do Dan.priz.)... toto otazka, mateli zkusenosti napiste... dikes
    AMD XP 25+ BOX Barton SOLTEK SL-75FRN3-L - nVidia nForce2 Ultra 400 ADATA 450 512 DDR GIGABYTE MAYA GV-R96P128DU 128MB orig. 500/600 Seagate 7200.7 80GB TOSHIBA Combo AOC 9K+ Microsoft Intellimouse Explorer 4.0A

Standardní

Citace Původně odeslal Vampireslayer
    Byl jsem tam, pokousel jsem se ji vratit, vymenit za 128bit, ale technik me asi hodinu presvedcoval, ze jsem na tom vydelal(snad tomu i veril) a nereagoval ani na vyhruzky, prosby, grafy, porovnani, proste to porad tvrdosijne popiral. Takze mam ted doma takovej hnusnej krap, na kterym je superhlucnej vetrak.
    normalne tu kartu vem a jdi za nima ze ti to nevyhovuje ze chces jinou za tim technikem uz by jsem nesel ale rovnou za sefem firmy.preju hodne stesti...
    mb asus m3a78-vm amd x2 5000+ 4gb ram ati 6670 xtx3d 1gb ddr3,hdd 640gb wd-g,zvuk creative x-fi

Standardní

Pokousel jsem se premluvit toho technika, aby byl tak laskavej a zavolal vedouciho, rikal, ze tam momentalne neni a ze uz je stejne rozhodnuto o tomhle. Ja na to nemam nervy, uz tam nikdy nic nekoupim, radeji si priplatim a budu to mit z normalniho kseftu.
    PC + Nexus 10 + XBOX 360

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání