Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: Nezachytím signál z videa do na TV kartě

Standardní Nezachytím signál z videa do na TV kartě

Problém : potřebuju přehrát cca 10 minut z videokazety do kompu a přepálit. Mám na výstupu z videa rozbočovač, jeden kabel jde to televize a druhej do TV karty. Spusím vyhledávání a všechny programy v pohodě naladím jenom signál z videa nikde kazeta ve videu je ale TV karta signál nenajde ... Hrál jsem si s tím asi hodinu ale pořád nic. kde může bejt problém ? Zkusil jsem ATV2000 i AverTV ..
    Pozn : video má výstup pouze na scart tak to nemůžu připojit na S-Video
    INTEL P4 2.8 GHz, MSI 456PE Neo2, 512 MB DDR,Seagate BarracudaIV 80GB S-ATA, ATI Sapphire Radeon 9000 Pro ,AVer TV Studio, Plextor 48/24/48TA, Windows XP Pro, OLYMPUS C720UZ

Standardní

a co vyrobit nejakou redukci? treba podle info na techto strankach:

http://sweb.cz/23klj/
    http://www.acl.co.uk/pinouts.htm

pripadne koupit, sehnat to neni problem

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní

A maš správne nastavený vstup signálu v ovládačoch karty?
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Standardní Re: Nezachytím signál z videa do na TV kartě

Citace Původně odeslal Radim
    Problém : potřebuju přehrát cca 10 minut z videokazety do kompu a přepálit. Mám na výstupu z videa rozbočovač, jeden kabel jde to televize a druhej do TV karty. Spusím vyhledávání a všechny programy v pohodě naladím jenom signál z videa nikde kazeta ve videu je ale TV karta signál nenajde ... Hrál jsem si s tím asi hodinu ale pořád nic. kde může bejt problém ? Zkusil jsem ATV2000 i AverTV ..
    Pozn : video má výstup pouze na scart tak to nemůžu připojit na S-Video
    No to je trosku prasarna, nechat video prevest video/audio na pal v vhf/uhf a tv tuner potom zase zpatky. Proc to nepropojis pres scart->s-video(cinch).
    edit: tedy presne to co psal -=Majkl=-, redukce scart-video+audio in/out stoji 45kc, kabel cinch-cinch 10kc.
    Question is: who cares ?

Standardní

No tak je to trochu prasárna alepotřebuju to docela rychle Televize je od compu asi 12 metrů tak se mi nechce kupovat jednak kabel a jednak i redukci a to všechno na jedno použití. Ale jestli to nerozchodím tak mi nic jinýho nezbyde než to rozebrat, přenýst video ke kompu a propojit přes
    s-video

EDIT : spíš mně zajímá proč to nejde, chtěl jsem aby to tak zůstalo a já mohl přehrávat i filmy z videa nas monitor.
    INTEL P4 2.8 GHz, MSI 456PE Neo2, 512 MB DDR,Seagate BarracudaIV 80GB S-ATA, ATI Sapphire Radeon 9000 Pro ,AVer TV Studio, Plextor 48/24/48TA, Windows XP Pro, OLYMPUS C720UZ

Standardní

Citace Původně odeslal Radim
    No tak je to trochu prasárna alepotřebuju to docela rychle Televize je od compu asi 12 metrů tak se mi nechce kupovat jednak kabel a jednak i redukci a to všechno na jedno použití. Ale jestli to nerozchodím tak mi nic jinýho nezbyde než to rozebrat, přenýst video ke kompu a propojit přes
    s-video

EDIT : spíš mně zajímá proč to nejde, chtěl jsem aby to tak zůstalo a já mohl přehrávat i filmy z videa nas monitor.
    No jet by to melo, takze ti tu napisu moznosti, jak bych postupoval ja.
    1. Zkusit jiny soft k tuneru, neco osvedceneho misto standartnich softu dodavanych na cd. Napr. fly2000tv
    2. poradne zkontrolovat koaxialni kabel, vysokym utlumem to asi nebude, 12 metru neni zase moc, ale ja mel dost problem u sebe s konektory, i kdyz jsem je zapajel, tedy dokonaly spoj tak pri pohybu obcas vypadne tv signal, uplne. Na to bych se zameril mozna nejdrive, ovsem tezko to otestovat, mozna na kratsim osvedcenem kabelu naladit frekvenci a pak zkouset.
    3. divny rozbocovac, neni rozbocovac jako rozbocovac, mas aktivni/pasivni, rozbocovac se zesilovacem (ten muze prebudit signal a zasumet ho), takze zkouset bez rozbocovace. Nektere videa maji moznost testovaciho obrazce (svisle prouzky), tohle taky usnadni vyladeni.
    4. Kazdopadne fungovat to musi, tv tunery maji obecne mnohem vetsi frekvencni rozsah nez tv tunery, ovsem casto jsou limitovane narodnim nastavenim CZ/PL/GE. Takze zkouset s programem ktery ukazuje frekvenci a ne kanaly. Pomuze taky zkusit na jakem pasmu to vyladis na tv a orientovat se priblizne, zkusit prenest tv ke kompu, jestli neblbne kabel, atd... uz nemam napady.
    Question is: who cares ?

Standardní

ad 1 - zkoušen originál Aver TV co byl ke kartě a potom z netu ATV200,
    ad 2 - já to tam nenapsal ale po stejným koaxu mi jde signál ze společný antény. Programy naladím ale video ne..
    ad 3 - rozbočovač zkusím, uvidím ale TV signál pustí

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání