Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Problém s KT7A rev. 1.3 a Athlonem XP 1700+

Standardní Problém s KT7A rev. 1.3 a Athlonem XP 1700+

Čus lidi potřeboval bych poradit. Mám Abit KT7A rev. 1.3 AthlonXP 1700+ 256SDR PC133, GF2MX400. Po instalaci Win XP pro mi pořád padá systém. Většinou je to naprosto nepravidelně, až na nějaké vyjímky kde to padá vždy. (např. při spuštění fify 2004 mi jde uvodní část, ale jak má dojít k výkopu kopne mě to zpět do windows). Při testování v 3D marku 2001SE mi fungují někdy dva testy někdy třeba osm, ale nikdy to nedojde až na konec a vrátí se to zpět do woken. Při spouštění kompu mi to (někdy) hodí modrou obrazovku s chybou BAD_SYSTEM_GONFIG_INFO a poč se sekne. Když nechám scandisk doběhnout do konce tak to naběhne, když ho stornuju objeví se modrá obrazovka a poč se restartuje. Procesor jsem nezvládl nataktovat na víc než 1600+ (10.5x133 bylo max). Zkoušel jsem frekvence od 500-1600+ a žádná konfigurace nebyla stabilní. Do 10 minut to spadne vždy. Teplotou to asi nebude mám chladič do XP3200+ a teplota je na 30° Mám nainstalované 4in1 4.29, detonator 29.42, DX8.1 (při DX9 nefungovalo vůbec nic). Nepomohlo ani nastavení v biosu load fail-safe settings a ani optimized settings. Dále jsem zkoušel odpojovat jedno zařízení po druhém, přehazovat zvuk (SB 128PCI) po různých slotech, resetoval CMOSku a nic se nezměnilo.Jestli měl někdo podobný problém, nebo by věděl jak ho vyřešit byl bych moc rád za odpověď. Tomáš

Standardní

Tak mám nové poznatky. Při spuštění kompu mi nenaběhnou wokna a hláškou : soubor c:\windows\system32\system\config chybí nebo je poškozen. Resetuju CMOS komp naběhne, ale při detekci procesoru je frekvence pokaždé jiná (650,850,1050,...) objeví se chybová hláška CPU is unworkable - please recheck in softmenu. dám F1 a poč naběhne, pokud nastavím frekvenci zpět (na jakoukoli jinou) wokna nenaběhnou. Při těch 650Mhz stejně 3Dmark2001SE spadne při prvním testu zpět do windows.
    PLEASE poraďte. Tomáš

Senior Member Avatar uživatele Marek
    Vliv
    288

Standardní

mas v tej doske najnovsi bios?To ako ze pred tym s win98 ci 2000 ci co si mal to bolo v pohode?Nahod tie winy XP nanovo a uvidis ci to bude robit stale...
    C2D @ 3GHz + Ninja || 2GB RAM || Wide 20" p-mva LCD || M-Audio revo 5.1 || Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse

Standardní

Předtím to taky nebylo v pohodě. Proto se tam dával novej systém. Jaký používáš 4in1? Možná to bude grafikou, dneska sem jí vytáhl, dal sem tam nějakou starou a pcmark došel do konce. No nevím jak by to bylo v 3dmarku. ?!

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání