moja zostava:

proc: AMD duron 1 GHz
doska: QDI kudoz 7E
pamet: Apacer DDR 256 MB, 333 MHz
VGA: Inno 3D Geforce 4 MX 440
disk: IBM 40GB 7200 rpm
CD ROM Teac CD-540E
Plextor CD-R PX-W1610A
zvuk: sounblaster LIVE!
repro: creative 5100 5+1
monitor: 17" CRT IIYAMA HM704UTC

zdravim Vas, potreboval by som pomoct ohladom mojix mexanik....na secundarnom radici mam ako master CD ROM Teac CD-540E a ako slave napalovacku Plextor CD-R PX-W1610A...
problem je v tom ze som davnejsie nemohol nastavit na teac mechanike rezim DMA, takze ked som nieco z nej kopiroval alebo instaloval, tak mi velmi zatazovala comp, pricom plextorka ta slapala v rezime DMA, a pri paleni, nebol problem pozerat aj filmy...po prvej instalacii Windows sa mi podarilo dat TEAC do rezimu DMA,ktory som prepol v spravci zariadenia, a mohol som kopirovat bez zatazovania procesora, lenze po restarte bol rezim zase PIO a uz sa nedal prepnut na DMA...
no a teraz je situacia velmi zaujimava, Teac pracuje v DMA a Plextor v PIO a ta sa uz neda prehodit do DMA rezimu..takze pri paleni mi to zase zatazuje procesor...
co som spravil, bolo asi to ze som zmenil rezim TEAC ze PIO na DMA...ako vidiet ten ostal, ale Plextorka to uz ma teraz tazsie...
fakt neviem co mam robit...ale dost mi to prekaza ked mi to tak brzdi comp...dostal som aj take informacie ze je to koli procaku, ze ma malu cache...ale koli tomu to nebude, lebo do restartu pocitaca, pracovali obidve mechaniky v DMA a nezatazovali comp...