Když už mám třetí problém se sestavou můžu požadovat vrácení peněz? I když je to pokaždé na jiném komponentu?
Když už mám třetí problém se sestavou můžu požadovat vrácení peněz? I když je to pokaždé na jiném komponentu?
Můj projekt: Čerstvě pražená káva arabica www.gourmetkava.cz :-)
jestli se jedna o 3 uznanou vadu a "sestavu" jsi koupil skutečně jako setavu a ne pouze jako řadu komponent, tak potom můžeš odstoupit od smlouvy, protože by se jednalo o vadu neodstranitelnou...Původně odeslal Dominator
zalezi samo na tom, jestli ej to v zakonne zaruce nebo smluvni, u smluvni muze paltit jiny rezim.. kdas to koupil ??
davas malo udaju... z totho nejde nic vyvyodit...
No ono tam je tušim že to musí být 3x ta samá vada aby se jednalo o neodstranitelnou závadu.
Spíše bych uplatnil (pokud je to 1/2 roku od koupi) odstoupení podle § 616 odstavec 3 a 4.
Intel Pentium D 805
AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
Leadtek FX 5700
§622 odst. 2 obcana rika, ze "...taz prava prislusi kupujicimu, jde-li sice o vady odstranitelne, jestlize vsak kupujici nemuze pro opetovne vyskytnuti vady po oprave nebo vetsi pocet vad radne uzivat".Původně odeslal Xfantasy
ja bych rekl, ze "opetovny vyskyt vady po oprave" se spis tyka jedne vady, ALE dikce "nebo pro vetsi pocet vad" rika, ze tech vad muze byt vic (a tedy jineho charakteru) a nemusi se vyskytnout soucasne, takze si myslim, ze nemas pravdu![]()
i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
"Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."
No jý to aspon zkusím. Jinak nevím jaká je to záruka ješte se mrknu ale jakej vy v tom byl rozdíl?
Pokud je to zákoná (1/2 roku,po 1.1.2003 už 2 roky) tak se na reklamaci vztahuje zákon- výměna,odstoupení,oprava do 30ti dnů....
Pokud je to prodloužená (nad rámec zákonné-výrobce/prodejce) tak se bude reklamace řídit reklamačnim řádem prodejce kde bude pravděpodbně psáno že ti to opravý,popřípadě vymění za jiné zboží,ale nemusí to být už nové nebo stejné jako věc původní.
Intel Pentium D 805
AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
Leadtek FX 5700
Hmmm tak to asi ne, ale zkusím to.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)