Zdrar. Pri kopirovani z disku na disk, alebo v ramci jednoho disku, sa pc chova velmi zvlastne. Kopirovanie ide hrozne pomaly, s pc sa pri tom neda nic robit. Pouzivam WinXP_proff_cz_sp1_corporate. DMA je zapnute na vsetkych diskoch, instaloval som uz vsetky verzie nforce drv, vsetko s rovnakym vysledkom (vzdy na novy win). Testoval som vykon disku (120gb) napr v sandre a vysli mi taketo hodnoty... :

Buffered Read: 81MB/s
Seq Read : 39MB/s
Random Read : 8MB/s
Buffered Write: 81MB/s
Seq Write : 38MB/s
Random Write : 8MB/s
Av. Acces time: 6ms

disk je defragmentovany...

Kopirovanie 700mb filmu v ramci particii jednoho disku trva 1min 43sec
Kopirovanie toho isteho filmu z disku na disk (2xSeag. Barracuda) 40sec

Po dokonceni kopirovania, je system strasne strasne pomaly, xp suce na restart! V spravcovi zariadenia som skusal pouzivat klasicky dvojkanalovy IDE radic, tak isto aj nforce drv... vysledky su velmi podobne..

System sa sprava rovnako "ospalo" aj ked: Som na mw sieti, neustale mi bezi ftp server.. Pri mojej vzdialenosti som spojeny rychlostou 1mbps, co znamena ze ludia zo siete odomna tahaju max 100KB/s. Pri takejto "zatazi" systemu sa mi prakticky odmietaju otvarat IE, winamp a podobne.. Som z toho uz zufaly...

Dalsi kamen urazu: Prisiel kamarat, priniesol Suflik cez USB2.0... v nom barracudu 120GB 7200.7 8mb.. Dali sme kopirovat, a sprava sa to asi takto.. skopiruje 10% (z 700mb filmu) a zastane na 10-15sec.. nic nerobi, stoji.. potom zase 10% a zase stoji 10sec... 700mb film takto kopiruje aj 5min...

Raz sa mi podarilo do pc napchat 460GB... no svoje pc som prakticky nespoznal. chovalo sa to horsie ako 486.. textovy dokument mi otvaralo 10sec..

Ludia, poradte nieco...
Mam moznost predat to, a kupit MB s VIA KT600... co vy nato ?

PS: 400w zdroj, momentalne nforce 2.03drv, omega 45.23drv, winxp, ...