Zazil jsem po dlouhe dobe adrenalinovy tyden..... vse zacalo zapnutim compu, a najednou, zhruba v pulce bootu, se z nej zaclo kourit (opravdu silny dym) a pak klasicka sirena pri prehrati cpu ... v ten moment jsem mel zastavu srdce ... po vytrzeni kabelu ze zasuvky jsem se jal zjistovat skody.... nastesti jen shorela diodova regulace otacek vetraku na CPU ... tak jsem si rekl ze je na case se zas trochu pohrabat v compu...... bez regulace 8 tisic otacek meho YS-Techu je trochu dost, znovu letovat se mi nechtelo, tak jsem si rekl ze prejdu na 8cm vetrak s redukci.... po chvilce vybirani sem si nasel enermax UX-8FAB http://www.enermax.com.tw/uc-8fab.htm bohuzel jsem ho nesehnal, sice ho nabizi tntrade, ale nemaj ho a kdovi kdy ho dostanou. Tak jsem koupil Titan 8025 H12C ... 3000rpm 37CFM <33dB .... zbastlil redukci z kvetinace a jal se zkoumat vysledek a jake prekvapeni stalo to za ...(hnede a zakroucene).... zcela zklaman (cca 300Kc v tahu ... btw . prodam zanovni Titan 8025 H12C za 200,-Kc ) .... shodou okolnosti se mi do ruky dostal Volcano 7+....Takze kdyz uz jsem mel to Volcano tak jsem si rek ze ho vyzkousim zvlast kdyz jsem ho srovnal s pasivem me SK-6 (SK-6 asi o polovinu lehci).... jake prekvapeni Volcano nestihalo vubec :

Takt procesoru viz podpis, teploty oproti letu jsou nizsi ale taktovatelnost se zvedla jen pri zvyseni voltaze na 1,95 coz se mi z dlouhodobeho hlediska zda moc, naopak jsem zkusil voltaz snizit a pohoda jedu to same pri 1,7V regulaci otacek pouzivam tu od Volcana

Thermalright SK-6 + 6cm YS Tech 8000rpm 32°C/40°C (idle/load)
Thermalright SK-6 + YS Tech 6000rpm 36°C/42°C
Thermalright SK-6 + YS Tech 4000rpm 38°C/45°C
Thermalright SK-6 + 8 cm Titan 3000rpm 48°C nestabilni
Thermaltake Volcano 7+ 7000rpm 49°C výtuh !

tedy zpet k nadpisu VIVAT Thermalright .... mam ho uz 2 roky a stale je naprosto skvely

jinak nizke teploty jsou zpusobeny specialni upravou casu kdy pod cpu mam vyriznutou diru a ofukuju vetrakem 8cm Sunon 2000rpm