Mam tenhle fan controller http://www.dvhardware.net/modules.ph...wcontent&id=30 a s nim posledni dobou jeden HODNE neprijemnej problem.
Jak je popsano v recenzi, vsech 6 potaku dokaze plynule menit napeti mezi 5 a 12V. U dvou vetraku to dokonce kontroluje otacky a pipa to, kdyz klesnou pod 1000.
A ted kde je kamen urazu: az donedavna vsechno slapalo jak melo, vetraky se daly krasne ovladat - mohl jsem jim plynule snizovat otacky a s tim i uroven svitivosti, jenze posledni dobou mi zrovna ten potak/lajna, kterej ma ovladat otacky vetraku na chladici procesoru najednou silene blbne. Kdysi jsem mohl otacky stahnout az na minimum (asi 1100 ot/min), ale ted se mi zhruba ve 2/3 najednou fan sam vypne, jakoby dostaval prilis malo stavy. A protoze se netoci, tak ten debil Enermax vzdycky zacne zbesile pipat a me to hrozne prudi. Problem je v tom, ze zrovna na tehle lajne MUSI byt nejaky vetrak, jinak se ten Enermax zblazni. Vsechny ostatni lajny jedou bez problemu. Ta kontrola otacek se neda zrusit.
Vaham, jestli to mam reklamovat, treba by se to dalo nejak vyresit. Jenze ja nemam se slaboproudem absolutne zadny zkusenosti, tak bych byl moc rad, kdybyste mi tu napsali nejake rady nebo navrhy co s tim. Treba se s necim podobnym uz nekdo setkal pri bastleni vlastniho regulatoru...![]()