Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 44

Téma: nova deska via + 1700+

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní nova deska via + 1700+

ahoj,
    doufam, že neudělám zlou krev, ale jsem uplný začátečník a ikdyž jsem pročetl spoustu temat, nedokažu si to zesumirovat dohromady

mam 40 hdd seagate a procesor athlon 1700+
    podle toho jak vyjdu cenově s deskou bych koupil 2X256 ddr 400

můžete mi prosím poradit desku do 4000 kč (i s daní) abych mohl dobře taktovat?
    u některých píšete že mají agp/pci zámek ale chipset není dobrý, druhá zase je ale je tam zase jiné ale.... je to hrůza

rád bych aby měla firmware, usb a daly se pripojit 3 disky popripadne pozdeji jeste sata disk ale hlavne mi jde abych na maximum vyuzil procesor puvodne jsem myslel ze je nejlepsi nforce ale najednou s nim vsichni maji problemy a reklamuji... tak ted nevim co je lepsii jestli kt400 nebo kt600
    cenove me zarazi ze novejsi chipset je levnejsi ..

diky moc

Standardní

Epox 8KRA2+ ViaKT600

Co si myslel tym "firmware"

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

Zajiste kt600 je lepsi a ten nejvetsi duvod je delicka 1/6 cili muzes jet fsb 200MHz a hodnoty agp a pci budou na default a to by s kt400 nebylo p[ac ji chyby delicka 1/6 ma only do 1/5.

Senior Member mince Avatar uživatele Mojda
    Vliv
    283

Standardní

Jinak kvůli budoucímu rozšíření kup 1x512MB DDR400(a víc) a ne 2x256

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal kju
    Epox 8KRA2+ ViaKT600

Co si myslel tym "firmware"
    pardon to bylo firewire

a jde na tehle desce odemknout procesor?
    dival jsem se ze je tam dvakrat raid to vubec nebudu potrebovat, taky me zarazi cena kdyz jini vyrobci jakmile tam je raid jsou radove o 1000kc vyse.... mam strach aby to nebylo kvalitou
    nforce2 chipset je celkem drassi

muzete mi jeste rici jestli je lepsi tahle deska od epoxu nebo MB Gigabyte GA-7VT600-1394 je o 800 kc levnejsi a ma vsechno co potrebuji jen nevim jak to bude s OC ale pisou u ni ze se da nastavovat fsb aj.... viz: http://www.czechcomputer.cz/inshop/s...24762&level=55
    diky moc

Senior Member mince Avatar uživatele Pavlis
    Vliv
    291

Standardní

ja bych ti doporucil Abit NF7-S s nforce2 chipsetem

mel jsem KT400 a musim rict ze tohle je lepsi deska, zatim zadnej problem kterej by se nedal vyresit doma. Pro me je pci/lock tak velky plus ktery via zatim nedokazala vykompenzovat
    X2-4850e(2,5Ghz@1,0Ghz:1,15V@0,85V),GB 780G (HD 3200 IGP), 4GB DDR2 880, 500GB SATAII(AAKS), SH-S203D DVD-RW, Antec 3480....
    ------------------------------------------------------------------------------
    IBM T40

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Procesory od Tbredu jsou všechny odemčené, takže deska ti nic nemusí umět odmykat. Musí jen umět měnit násobič a měla by umět i přemapovat.
    Osobně mám Gigabytku, KT400 a jsem s ní naprosto spokojený. Ale každý má jiný názor. Pokud je ta Gigabytka o 800 levnější a navíc má vše co potřebuješ, nevidím důvod, proč si ji nekoupit.
    Jinak, jak psal honzak, radši 1x512 modul.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Vliv
    299

Standardní

2Mysak: ten Gigabyte neber to se mu nejak nepovedla tahle deska pro OC nic moc, zato ten Epox 8kra2+ ma vsechny vymozenosti co firma Epox nabizi tady mas recenzi co na ni napsal GABO takze je to bez debat http://www.hwplus.sk/modules.php?nam...rticle&sid=138

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

no ale dyk honzak psal ze je delicka 1/6 hadam ze kazdy se chce dostat na 200fsb, takze by to nemel byt problem ne?
    původne jsem taky myslel nforce je ale drazsi a na CC dost pisi lidi ze maji s deskami problemy, dualchanel na vykon ma min. vliv tak nevim

Vliv
    299

Standardní

fsb 200MHz pro chipset viakt600 ma osetreny frekvence takze fsb 200MHz je legalni frekvence sbernice na ktery bezi nejvykonejsi barton... takze 200MHz dosahnes bez probelmu zatezovani agp a pci a kdyz to ma delicku 1/6 tak nevidim problem rozbehnout na ty desce 225-230MHz FSB bez nejakej nasledku nefunkcnosti HW vzhledem vysoke frekvence pci a agp.

Takze tady ani pci lock neni potreba nikdo na tom 250MHz nepojede.

Senior Member Avatar uživatele sasha
    Vliv
    294

Standardní

tak ta recenze je pekna hodne veci objasnuje ikdyz zaver ve vysledku taky moc nedava na vyber jen nevim co budu delat s tema raidama ale snad ta deska nejakou chvili vydrzi diky moc
    Q9450.R4850.SM215tw.P5Q-Deluxe.x500.NZC130.Pix-501.xen

Moderátor Avatar uživatele NOD
    Věk
    45
    Vliv
    294

Standardní

Je by som bral len KT600 vzhladom na to ze ma uz oficial. 200MHz tak nieje ocm diskutovat.Urcite nesprav taku chybu ako ja a nekupuj NForce2.
    KILL -9 .If U step out of line :),Pre Zillu SILENCE!!! I KILL YOU!!!:)

Vliv
    283

Standardní

Pokud nechces 1394(firewire) a RADI a chces usetrit nejakou kacku, tak vem EPOX 8KRA2I, na gigabyte moc nenataktuješ, pročti si tu pár threadů...
    Millisx: Ses upsal..

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Rhapsody: jj, přepsal, sry
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Vliv
    283

Standardní

To jsem nemyslel , přemapovat násobič to 100% UMÍ
    máš SZ

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

tak jestli jsem se dobre dival na strankach vyrobce tak pise ze se 8kra2i odlisuje od 8kra2+ jen tim ze nema ide raid tj (600kc) takze jdu asi do tyhle desky ) nez se financne zase zbraboram myslim ze uz bude sata disk min cenove stejne jako normalni ide ne?
    jen doufam, ze vsechno ostatni na desce bude behat v poho.

Vliv
    299

Standardní

SATA disk je o neco malo drazssi nezli IDE, jinak niceho se neboj dostanes za svoje penize kvalitu.

Vliv
    283

Standardní

Akorad na webu vyrobce je docela blbě uvedený, že 8KRA2I NEMÁ firewire!!! Jednou tam je že má a podruhé že nemá, a NEMÁ! Tak bycha...
    Jinak o SATAxPATA je toho hromada v sekci disků, tak si to pročti

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

tak nakonec si muzu vybrat mezi:
    GA-7VT600-1394 : 6zk,sata raid, 8 usb, firewire, lan (2800,-)
    nebo
    Soltek KT600 RL: 6zk, sata raid, 8 usb, lan (2900,-)

(EP 8KRA2i: 6zk, sata raid, 6 usb, lan (3100 v CC)

rad bych vyuzil procesor co nejvice, ale nebudu to prehanet, gigabyte ma navic firewire, zvukovky jsou vsechny stejny

popripadne muzu mit jeste "levněji" asus s nforce2

ted babo rad u solteku i gigabytu pisi ze je tez mozno nastavovat fsb.....aj

PS: mohu mit zaroven zapojeny disk ata133 a sata disk??

Vliv
    299

Standardní

odpoved na tvoji otazku je ANO, jinak to nastavovani u solteku je taky fajn ale u gygabite je to takovy neohrabany.

jinak z tech desek je to jasny 8kra2+ a nebudes litovat. a kdyz tahle ne tak jako druhou bych bral solteka.

Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal honzAK
    odpoved na tvoji otazku je ANO, jinak to nastavovani u solteku je taky fajn ale u gygabite je to takovy neohrabany.

jinak z tech desek je to jasny 8kra2+ a nebudes litovat. a kdyz tahle ne tak jako druhou bych bral solteka.
    Ses přehlídl/přepsal, 8KRA2I
    Taky bych ji na tvym mistě bral, popř. toho Solteka, gigabyte určitě ne....

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

dostanu se teda u solteku taky na tech 200 fsb?

nebo v cem je rozdil oproti epoxu? o solteku se rika ze je na oc taky dobry ne?? kdyz maji obe tyhle desky kt600 tak se lisi nebo nelisi treba v tom ze ma 1/6 delicku

Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal myšák

nebo v cem je rozdil oproti epoxu? o solteku se rika ze je na oc taky dobry ne?? kdyz maji obe tyhle desky kt600 tak se lisi nebo nelisi treba v tom ze ma 1/6 delicku
    Tu delicku maji samo obe. Jde o to ze toho epoxe tu nekolik lidi ma a muzeme ti ho jen doporucit... Del me se Soltekem chybu neudelas, pokud ti vyhovuje vybavou (totožná s 8KRA2I) a ten cenovy rozdil ti za to stoji, tak kup solteka (kdybych nechtěl IDE RAID+1394, tak jsem ho pro sebe tehdá vzal...). Každopáďo to chce zjistit od někoho kdo ho má, jaxe chová a jestli nejsou nějaký problémy, doporučuju založit novej thread s tím typem Solteku v předmětu, aby si toho všiml někdo kdo ho koupil a mohl ti poradit...

EDIT: Ten ¨předmět tohohle threadu je značně nevhodnej, do toho novyho předmětu napiš třeba něco ve stylu: "Jakej je Soltek SL-KT600-RL" bo tak něco

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Rhapsody
    Citace Původně odeslal myšák

Tu delicku maji samo obe. Jde o to ze toho epoxe tu nekolik lidi ma a muzeme ti ho jen doporucit... Del me se Soltekem chybu neudelas, pokud ti vyhovuje vybavou (totožná s 8KRA2I) a ten cenovy rozdil ti za to stoji, tak kup solteka (kdybych nechtěl IDE RAID+1394, tak jsem ho pro sebe tehdá vzal...). Každopáďo to chce zjistit od někoho kdo ho má, jaxe chová a jestli nejsou nějaký problémy, doporučuju založit novej thread s tím typem Solteku v předmětu, aby si toho všiml někdo kdo ho koupil a mohl ti poradit...

EDIT: Ten ¨předmět tohohle threadu je značně nevhodnej, do toho novyho předmětu napiš třeba něco ve stylu: "Jakej je Soltek SL-KT600-RL" bo tak něco
    muzu se jeste zeptat k cemu se vyplati firewire nemam vubce predstavu tak jestli se mi to bude do budoucna hodit diky

Vliv
    299

Standardní

firewire je nejrychlejsi platforma na prenos dat, digitalni kamery, externi vypalovacky, externi disky, mozno vytvorit prez to i sit..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Nova deska pro socket A + ECC pameti?
    Založil Damian v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 29.05.2005, 10:22
  2. Nova deska (jiny chipset) a winXP?
    Založil G_R_E_E_N v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.12.2004, 13:10
  3. nova deska + stary procak
    Založil Harrier v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 12.11.2003, 16:54
  4. ECS KT600-A V1.0 NOVA DESKA