Mam takyto problem:
Z dna na den mi odysiel HDD IBM 40 GB/7200ot.Pouzival som ho 2 roky.Proste som mal pustene PC a vecer som ho chcel vypnut.Vypinal som ho s klavesnice ale nevypol sa ako zvycajne.Na monitory sa mi objavili oranzovo-cierne pruhy.Tak som ho vypol normalne sietovym vypinacom.Na dryhy den mi pri pusteni PC nenabotovalo system Win ME.Vypisalo mi ze disc I/O error.Inak disk v biose normalne zdetekuje,ale vydava taky divny zvuk ako keby nieco stale v 2 sekundovych casovych intervaloch cital.Skusal som ci to nieje v kabli,Mother boarde,radic...je to proste discom.Zaniesol som ho do istej firmy,kde mi ho detekovali cely den a povedali mi ze je proste poskodeni(pravdepodobne elek.skratom)Na disk sa neda dostat..su tam zevraj 3 bad sectors na 0/2/4particii.Chalpik mi povedal ze sa neda vytvorit fatka...
Teraz neviem co mam s tym robit,poradte prosim ak viete.
Ide mi o to ze by som potreboval s toho disku dostat nejake data...a firmy ktore sa tym zaoberaju pytaju neskutocne peniaze.Tie data nemaju az taku hodnotu,ale rad by som ich ziskal ak sa to este bude dat.Ak sa uz data nedaju dostat..da sa este aspon ten disk pouzivat,alebo ho mam fakt vyhodit.
Vopred dakujem za rady.
Mirzo