Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: mrtvej monitor, zvuky jak z pistole - oprava?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní mrtvej monitor, zvuky jak z pistole - oprava?

Ahoj,
    odesel mi monitor a ozyvaji se z nej zvuky jak praskani bicem - tak po sekunde. Co to asi bude/muzete mi dohodit nejakej rozumnej servis v Praze? Jde o 17ku DELL 1025HE, takze bych do ty opravy sel stejne tak kolem litru, jinak to nema moc cenu...
    Dik za rady
    Caarney

btw radsi bych nejakou adresu servisu nez 10 krat 'vyhod to a kup si novou dvacitku'

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

To se prosvihla izolace ve vysokonapetovym transformatoru. Je otazka, jak je ten monitor starej a co vsechno umi, jestli oprava stoji za to. Mohla by to bejt prilezitost k prechodu na LCD.
    Jednou se mi u jedny televize tohle podarilo opravit, kdyz ten pruraz nebyl moc velkej a bylo ho jasne videt. Byl v zalevaci hmote, kterou jsem okolo vyskrabal sroubovakem "az na dno", okoli dukladne ocistil lihem a diru znova zalil epoxydem. Neni to patentni recept, kterej se da realizovat vzdycky, ale jako posledni reseni to muzes zkusit. To trafo je jinak kazdopadne v ritnim otvoru.

Standardní Re: mrtvej monitor, zvuky jak z pistole - oprava?

Citace Původně odeslal caarney
    Ahoj,
    odesel mi monitor a ozyvaji se z nej zvuky jak praskani bicem - tak po sekunde. Co to asi bude/muzete mi dohodit nejakej rozumnej servis v Praze? Jde o 17ku DELL 1025HE, takze bych do ty opravy sel stejne tak kolem litru, jinak to nema moc cenu...
    Dik za rady
    Caarney

btw radsi bych nejakou adresu servisu nez 10 krat 'vyhod to a kup si novou dvacitku'
    Je to mrtvej vysokofrekvencni zdroj, pokud nemas na monitor zaruku, musel bys sehnat stejnej monitor treba s mrtvou obrazovkou a nechat prohodit, jinak oprava novym zdojem od Dellu = tak 3500,- coz urcite o hodne levnejs sezenes stejnej monitor i s pulrocni zarukou...

tez se mi stalo zrovna u Dellu 1025HE, nestesti byl v tehle zaruce, takze reklamace vymenou", Trinitrony docela radi odchazej na zdroje...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Vliv
    282

Citace Původně odeslal tiktak
    Je to mrtvej vysokofrekvencni zdroj...
    Predpokladam preklep, asis myslel vysokonapetovej

Standardní

Citace Původně odeslal mikus
    To se prosvihla izolace ve vysokonapetovym transformatoru. Je otazka, jak je ten monitor starej a co vsechno umi, jestli oprava stoji za to. Mohla by to bejt prilezitost k prechodu na LCD.
    Jednou se mi u jedny televize tohle podarilo opravit, kdyz ten pruraz nebyl moc velkej a bylo ho jasne videt. Byl v zalevaci hmote, kterou jsem okolo vyskrabal sroubovakem "az na dno", okoli dukladne ocistil lihem a diru znova zalil epoxydem. Neni to patentni recept, kterej se da realizovat vzdycky, ale jako posledni reseni to muzes zkusit. To trafo je jinak kazdopadne v ritnim otvoru.
    Tak tak presne tak, nicmene oprava zalitim na tyhle zdroje moc nefunguje, prosvihne se to prej docela rychle znova, ikdyz kdo vi, kdyz by se to udelalo hooodne dobre, mohlo by to vydrzet, ikdyz mne to doporuceno nebylo, chcipl mi takhle Dell Ultrascan 790 a rekli mi, at ho radsi hodim za psem, nez riskovat "znovuzaliti" zdroje za cca. 1000,- bez zaruky...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...

Citace Původně odeslal tiktak
    Je to mrtvej vysokofrekvencni zdroj...
    Predpokladam preklep, asis myslel vysokonapetovej
    jo vysokonapetovej, psal jsem rychlejs nez myslel...

Standardní co s tim?

Nemohl byste mi to nekdo zkusit nejak zbastlit za rozumnou cenu? Nechce se mi to jen tak vyhodit nebo ze by se to dalo prodat na dily? Pripadne mi dejte kontakt na nejakej servis, dik.
    Caarney

Vliv
    282

Standardní

To je dost tezky. Jednak jsem dost daleko, za druhy, kdybych se mel pokust to trafo opravit, tak je vysledek nejistej a kdyz se to nepovede, tak bud bych makal zadara nebo ti jen tahal penize z kapsy. Sehnat novy trafo by asi stalo vic nez je hodnota toho monitoru a jinej na dily bohuzel nemam, leda ze bys ho sam nekde splasil nebo nekdo jinej, kdo by se do toho pustil. Navic u televizi je tohle vedle obrazovky jedna z nejcastejsich pricin, proc odchazej tak rikajic na seslost vekem, takze je dobre mozny, ze kdybys to prehodil z jinyho monaku (treba s vadnou obrazovkou, jak radi tiktak), ze by se to driv nebo pozdejc opakovalo

Standardní trafo

Ok, nema nekdo tenhle monitor se spatnou obrazovkou? Potreboval bych to trafo.

Caarney

Standardní

Já taky

Vliv
    282

Standardní

To uz by mozna stalo za to obtezovat Della, jestli to prece jen nema nebo nemuze par kousku objednat. Zatim to statisticky vypada, ze se spis najde monitor s prdlym trafem nez s prdlou obrazovkou (pokud jsou 2 pripady statisticky reprezentativni)

Standardní

To uz by mozna stalo za to obtezovat Della, jestli to prece jen nema nebo nemuze par kousku objednat. Zatim to statisticky vypada, ze se spis najde monitor s prdlym trafem nez s prdlou obrazovkou (pokud jsou 2 pripady statisticky reprezentativni)
    Obavam se, ze i kdyby se sehnalo treba 100 lidi s prdlejma zdrojema, tak Dell asi slevu na novy zdroje neudela, a cena novyho zdroje = tak 1.5x slusnej nakup "ojetyho" Della 1025 , bohuzel

Vliv
    282

Standardní

Samotny trafo by snad nemuselo stat tolik, jako celej zdroj a u ojetyho clovek nikdy nevi, kdy se to u nej stane taky
    Otazka je ovsem, jestli se k temhle vecem vubec specificky dily daj objednat - mozna tak nejvys vseobecny soucastky jako odpory, kondy ap. z normalniho obchodu. Pak bych rek, bud se to trafo pokusim opravit sam nebo je blizko nekdo, kdo mi to v dohledny dobe udela nebo ma to jety trafo s vadnou obrazovkou soused nebo ten smejd vyhodit celej. Jinak je otazka, jestli ten komp jako takovej vubec potrebuju, kdyz muzu takhle vecne cekat, nez sezenu opravu myho jedinyho monitoru, popr. jestli si ho muzu dovolit, kdyz nejsou na nahradu vypadlyho monitoru penize.
    Dalsi smer, kterym by caarney moh hledat, pokud tak jeste necini, koukat po firmach, ktery modernizujou nebo krachujou a stary funkcni monitory vyhazujou nebo prodavaj za babku.

Standardní

Jinak je otazka, jestli ten komp jako takovej vubec potrebuju, kdyz muzu takhle vecne cekat, nez sezenu opravu myho jedinyho monitoru, popr. jestli si ho muzu dovolit, kdyz nejsou na nahradu vypadlyho monitoru penize.
    Dalsi smer, kterym by caarney moh hledat, pokud tak jeste necini, koukat po firmach, ktery modernizujou nebo krachujou a stary funkcni monitory vyhazujou nebo prodavaj za babku.
    Diky za radu. Po nekolika dnech koukani na pocitac bez monitoru jsem si uvedomil holou pravdu, ze si opravdu nemohu dovolit vydrzovat pocitac a daroval jsem ho na dobrocinne ucely. Koupil jsem si krabici dernych stitku a pexeso
    ...
    Samozrejme pouzivam rezervni monitor a asi pujdu do hyundai q790 nebo q910. Jen je mi lito ten dell vyhodit, povazuju ho za slusnej monitor a jeste bych pro nej nasel vyuziti.

Standardní

Ja jsem ho taky postavil k popelnicim, ikdyz se to asi nema ale uz mne preslo schranovat veci, ktery mozna jeste nekdy opravim, necham opravit a pak budu pouzivat, to bych jich mel plnej byt a takovejhle monitoru by se mi do bytu fakt moc neveslo...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. jak provazat 2 nezavisle vetve site???
    Založil Lisak v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 20
    Poslední příspěvek: 04.09.2005, 13:55
  2. PHP bez koncovky php? MySQL jak?
    Založil Skodik v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 26.12.2003, 20:16
  3. Jak zjistit mrtvej procak
    Založil Maxik v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 22.05.2003, 12:25

Pravidla přispívání