Zdravim. Takze najprv konfiguracia
Epox 8RDA3+ rev 1.1, 1700+ JUIHB DLT3C, mod. Volcano 11+, 512MB PQI pc2700 cl2.5, 120gb barracuda 7200+, 80gb barracudaIV, Gainward GF3ti200, SBLive 1024Player!, B2C2 Skystar2, cdrom, 400W zdroj + 300W@5V cisto iba na ventilatory. WinXP SP1
Nuz, kde zacat ? Neviem dosiahnut nijakeho stabilne pretaktovaneho stavu. Problem je vsak v tom, ze ono to nepadne hned. Niekedy to vydrzi 30min inokedy 2-3 dni.. ale zakazdym to zamrzne. Skusal som uz vsetky nastavenia. Vlastnim tuto zostavu cca 2mesiace.
FSB 133 ... po multi. 13 pohoda.. dalej sa to uz ani nerozbehne
FSB 166 ... zamrza po 6hod a viac (PRIME STABLE)
FSB 186 ... prave testujem.. cital som na forach ze dost ludi bezi na tejto frekvencii..
FSB 200 ... najmenej stabilne.. zamrza uz od 30min..
viac som ani neskusal..
Maximalna hodnota pri ktorej to slo "stabilne" je 2300mhz (11.5 x 200@1.7V). Vyskusal som uz vazne vsetky nastavenia biosu, cpu, pamati ... zial bez uspechu. Skusal som menit pamat, vga, zdroj som kupil novy a stary pouzivam na vetraky. Testovat to vymenou kariet je dost tazke, lebo ako pisem, niekedy uz vesely s vysledkom a po 2ch dnoch sa to aj tak zosype. Su to freeze nie blue screen. Win XP som preinstaloval 2x, momentalne zalohovane ghostom este pred instalaciou driverov. Jedna vec ktoru som si vsimol. Ak nainstalujem nforce drv ziadna verzia zo skusanych okrem originalu z CD epoxu, nenainstaluje ovladace pre moju VGA! Ak tie ovladace nainstalujem rucne pred nforce drv tak nabootuje do blue screen. Ak nainstalujem nejake nforce drv ktore mi nenainstaluju VGA (cize vsetky verzie nforce drv) a nasledne nato drivery k VGA tak takisto to skonci blue screenom a kolapsom windosu!!! (uz viac nenabootuje ani ked v nudzovom rezime odinstalujem vga ci nforce drv). Mam podozrenie ze tuto nestabilitu sposobuje vga, popripade ta satelitna karta. Momentalne nemam nahradu takze vyhodit z kompu ich nemozem..
No, uz som zufaly... Nic co som skusal nepomaha... Ma niekto podobne neprijemne skusenosti? Ak ich vyriesil.. ?
PS: Velmi dobre si pamatam, ked som pred 1.5 rokom kupil MSI K7T266Pro2 .. tiez ma 2 tyzdne trapila stabilita.. nakoniec stacilo v biose vypnut SDRAM T1 Command..kiez by to bolo i teraz take jednoduche
PS2: na default hodnotach som bezal teraz asi 4dni bez restartu stabilne..