Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: Jakou desku místo desky LuckyStar s chipsetem KT133 ???

Member
    Vliv
    272

Standardní Jakou desku místo desky LuckyStar s chipsetem KT133 ???

Na PC mám Duron900 na desce s Via KT133 (tuším LuckyStar) a s tím PC jsou pořád problémy. Windows XP (i dříve 2k) se koušou, nainstalované WiFi (PCMCIA v readeru) padá, fax Panasonic jsem přes COM nerozchodil (padalo to), USB rozbočovač taky blbne.... Pořád se musí restartovat.... Nepomůžou ani SP, ani Via 4in1. Myslím, že je to fakt tou deskou, resp. chipsetem. Myslím, že prostě ta deska nesnese tolik věcí - Zvukovka, modem, Síťovka, PCMCIA, WiFi, Tiskárna, Scanner, Fax, USB řadič, USB rozbočovač, CD-RW...

Pomohla by výměna desky? Jakou nejlevnější, ale co nejnovější desku, aby tam ostatní komponenty (Duron 900 a 512+128 MB RAM) mohly zůstat. Je to kancelPC, nepotřebuju zvýšit výkon, jen stabilitu. Budu vděčný alespoň za radu na chipset.

Oživeno:..... včera jsem koupil desku Shuttle AK32E, viz zde: http://www.shuttle.com/hq/product/ma..._m.asp?M_id=40. Nainstaloval jsem všechno (tiskárna & scanner na USB, WiFi, modem, ...), síť WiFi běhá o poznání rychleji a hlavně je stabilní, počítač je celý svižnější a nic nepadá. Hurá .
    Spec: MB Shuttle AK32E, Duron 900, 640 MB RAM, Seagate Barracuda ATA III 40 GB, WiFi 802.11b
    -= Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého =-

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní Re: Deska s chipsetem KT133 = problémy??

Jestli Ti jde o stabilitu, tak to vraz do KT400 a mas to. Levnej a spolehlivej.
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Member
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Dawe
    Jestli Ti jde o stabilitu, tak to vraz do KT400 a mas to. Levnej a spolehlivej.
    To ale budu muset měnit paměti, že? Jsou tam obyč. PC133 a celkem hodně (512+12. No a co chipsety Sis 735 a 745??

Vliv
    292

Sakra, ja uplne zapomnel, ze to ma SDRAM

Promin, to je tim casnym vstavanim

Desku na sis 735 s pro sdramky by se Ti jeste mohlo povest najit, sis 745 je uz vylucne ddrkovej chipset...

Member
    Vliv
    272

Citace Původně odeslal Dawe
    Sakra, ja uplne zapomnel, ze to ma SDRAM

Promin, to je tim casnym vstavanim

Desku na sis 735 s pro sdramky by se Ti jeste mohlo povest najit, sis 745 je uz vylucne ddrkovej chipset...
    A s tou stabilitou a přístupností hardwaru to bude lepší?

Vliv
    292

Citace Původně odeslal Nikolas
    A s tou stabilitou a přístupností hardwaru to bude lepší?
    Rozhodne by to melo byt lepsi...

Standardní

Pokial si pamatam,tak chipset,ktory tam mas,je 686,alebo ak mas KT133A,tak je tam Chipset 686B,a prave tento 686B mal problemy so zvukovou kartou SB Live! a takisto aj podla mojich skusenosti ma problemy pri velkej zatazensoti PCI zbernice (pri kopirovani z HDD na HDD to mrzlo a tak).Cize teoreticky tie PCI periferie,ktore mas tam mozu pri spolocnej praci navodit tento problem.Stiahni si novy BIOS,tie to uz maju opravene a takisto tam daj najnovsie VIA 4in1.Ale myslim,ze ta chyba je len na KT133A
    AMD Sempron 2400+@2800+ (206*10/1.65V) l AC Copper Silent 2TC l Asus A7V880 l 2x 512mB Corsair 2.5-3-3-8-1T-DualChannel l ATI Radeon 9550 128mB l Hitachi 80gB l DVD Toshiba SD-M1612 RegionFree l CD-RW Lite-On 52327S l EIZO 568AS l

Vliv
    292

Standardní

No, uzkym PCI hrdlem a problemama s Livekou trpelo i dost KT266...

Ale KT133A vsechny Jinak myslim, ze pro tyhle starsi chipsety nema moc smysl instalovat nejnovejsi hyperiony, stejne tam pro ne neni nic novyho... 4 in 1 4.38 ci 4.41 bude bohate stacit.

Administrátor Avatar uživatele Spec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Whistler
    Pokial si pamatam,tak chipset,ktory tam mas,je 686,alebo ak mas KT133A,tak je tam Chipset 686B,a prave tento 686B mal problemy so zvukovou kartou SB Live! a takisto aj podla mojich skusenosti ma problemy pri velkej zatazensoti PCI zbernice (pri kopirovani z HDD na HDD to mrzlo a tak).Cize teoreticky tie PCI periferie,ktore mas tam mozu pri spolocnej praci navodit tento problem.Stiahni si novy BIOS,tie to uz maju opravene a takisto tam daj najnovsie VIA 4in1.Ale myslim,ze ta chyba je len na KT133A
    Takovy prizpevek me dokaze vytocit. Pokud tomu poradne nerozumite, tak ty svoje radobychytre kecy radeji nepiste. Od priste takove prizpevky budu mazat...
    AMD Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 9x250 | Asus A7N8X DLX rev. 1.04 bios 1009 modded BPL + ROMSIP | Trig T40-7 Plus | 2x 512MB PC3500 DDR KingSton HyperX CL2 |ATI Radeon X800GTO@16 pipelines 256Mb TVOUT/DVI | Maxtor DiamondMax9 80GB 7200rpm 8Mb cache| Z-Com Xi626 | DVD-ROM Pioneer 120S | LC Power 550W | Compaq MV700 monitor | w2k/sp4 |

Member
    Vliv
    272

Standardní Díky.

Takovy prizpevek me dokaze vytocit. Pokud tomu poradne nerozumite, tak ty svoje radobychytre kecy radeji nepiste. Od priste takove prizpevky budu mazat...
    Něco konstruktivního by nebylo? Já si ve svém dotazu vyberu odpovědi sám. Třeba, že nejnovější Via4in1 není vždycky nejlepší, vím, a zvukovku Live! tam nemám. Navíc Biosy na tyhle LuckyStary se nedělají...

Můj dotaz neřeší, proč to padá. To mě nezajímá. Mě zajímá, čím desku nahradit. Zatím padl návrh na SIS 635... Deskám a chipsetům na AMD nerozumím, proto se tady ptám. Chci maximálně bezproblémovou a stabilní desku pro toho Durona a tu paměť (PC 133). Žádný extra výkon, žádné přetaktování.[/quote]

Standardní

na KT133A jedine 4in1 4.37 (btw Spec moc hezkej clanek )!!! lepsi nejsou a nebudou

Standardní

BTW a je to urcite HW zalezitost samozrejme muzem usuzovat, ze 686B muzu delat problemy...
    ael co treba jinej OS napr. TUX
    Black panther - Intel E8400 (SLB9J), GigaByte EP45-UD3R, A-Data 2x2GB Vitesta, Gainward ATi/AMD Radeon 4870 512MB Gold Sample, Creative Audigy2 ZS, Samsung HD642JJ (AJ26 SMART error) + WD 6400AAKS + Samsung HD 322HJ, NEC 4571A DVD-RW, Enermax PRO82+ 525W, BenQ FP241W 24" 1920x1200, Microsoft Wheel Mouse Optical, Chicony KU-0108 mm keyboard, Microsoft VX-1000 camera, Microsoft Windows Vista Home Premium 64bit
    My gadgets : custom CIR receiver, RDS receiver (for TV card), no-more-screwdriver-mobo-powerup, Atmel 89cx051 LPTprog, N3310 LCD, ...

Senior Member
    Vliv
    285

Standardní

já nejsem žádný odborník, ale vytahal bych z té desky všechny karty, nechal pouze grafárnu, nainstaloval načisto os (winXP), otestoval stabilitu a poté postupně přidával karty, samozřejmě doufám, že máš otestovaný ty ramky, pokud nejde o výkon tak bios na default

Member
    Vliv
    272

Standardní Tak jak? ....

Citace Původně odeslal sid
    já nejsem žádný odborník, ale vytahal bych z té desky všechny karty, nechal pouze grafárnu, nainstaloval načisto os (winXP), otestoval stabilitu a poté postupně přidával karty, samozřejmě doufám, že máš otestovaný ty ramky, pokud nejde o výkon tak bios na default
    No to nevím. Taky nejsem odborník a na AMD už vůbec ne, ale takovýto postup mi zabere asi tak den dva, pak bude všechno zdánlivě v caiku a po týdnu se to začne hryzat zas. Na to kašlu. Vyndal jsem kde co, přeinstaloval jsem to taky a ten komp si ze mě dělá blba. Ty paměti jsem netestoval, to mě nenapadlo. Ten komp se totiž, dokud na něm nic nebylo (tiskárna, scenner, síťovka, modem) nekousal. Podle mě je to jednoznačně tou blbou deskou. Ale fajn. Vyndám paměti a u sebe je otestuju. Jak se to dělá? Nic jiného vyndávat nebudu, Síťovku jsem už vyndal, zvukovka je integr. a PCMCIA Reader tam být musí na WiFi. Tu desku nakopu a bude to fajn

Abyste to totiž pochopili. Je to ve firmě a on tam ten človíček má jen Notebook a PC. Spojený to je přes WiFi. Já mu tam dělám jakože správce IT . Takže to budou jeho peníze a já chci mít jistotu, že po výměně desky na třeba ECS K7S5ALPro bude všechno chodit v klidu a pohodě. Ta deska je na chipsetu SiS735, kde jsou sloty jak na SDRAM, tak na DDR a podporuje 266MHz sběrnici, což by mohlo znamenat, že tam můžu vrznout i něco novějšího než Duron 900. PCI se nezměnilo a USB je tam 2.0, taky LAN ... to vše bratru za 2002,- u Mironetu vč. DPH. Nebo ECS K7S5A bez LAN a USB 2.0 za 1300,-?

Napište tu někdo: Jo, SiS 735 je v pohodě... ... a co desky ECS?

Vliv
    292

Standardní Re: Tak jak? ....

Sis 735 je sice v pohode, ale desky ECS opravdu ne.
    I kdyz na kancl. praci by urcite mohli stacit, tak si zase zadelavas na dalsi problemy...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. pls poradte jakou desku?
    Založil Kynio v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 03.12.2005, 20:44
  2. Jakou desku pro Opteron
    Založil Hipiek23 v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 23.11.2005, 17:12
  3. Jakou desku??
    Založil Koutas v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 6