Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 51

Téma: Jaký disk je najmenej chyboví zo znaciek WD,SG,MAx.

Standardní

No ja sa tiez pripojim, kamos ma 60GB IBM 180GXP a obcas mu cvakaju hlavicky co samo o sebe je dostatocny dovod na reklamaciu na druhej strane je disk v triede 60GB suverene najrychlejsi, ja osobne tiez idem robit UPG disku v najblizsom case a asi pojdem do toho IBM aj ked este vaham nad Bacou 7200.7 ine moznosti su v sucasnosti o nicom WD a Maxtor to maju u mna presrane.

PS: co sa tyka IBM starsich serii non HUngary disky na tom boli lepsie nez WD a Maxtory ale ti madari to dojebali a teraz sa to vlecie, takze tiez som za IBM ak nie je z madarska ovsem.
    1.) P4 530J 3.0@3.9 260FSB 1,5375V - ThermalTake CL-P0015, ABIT AA8XE, ASUS GF6600-256MB 300/500@570/570 - Titan W5TB(TC) cooler :) , 1GB-DDR2-533@DDR2-693 KINGSTON, HDD SATA 120GB Seagate7200.7 , CD-RW TEAC40X, DVD-RW NEC1300, SB Audigi 2, SCSI radic ST-Labs. Philips 109P40, Fortron FSP400-60THN-P, Avance C001 Terminator
    3DMark2001 - 16350,3DMark2003 - 6500,3DMark2005 - 3000, PCMark04 - 5700, Det 71.20 DX9c
    2.)Acer TravelMate 611TXV iP3m-850, 256MB, 40GB, 14,1TFT
    3.)SiemensFujitsu LifeBook E8010 - P-M 1.6, 40GB, 512MB, 15\"-1400x1050

Standardní

Citace Původně odeslal juzko
    No ja sa tiez pripojim, kamos ma 60GB IBM 180GXP a obcas mu cvakaju hlavicky co samo o sebe je dostatocny dovod na reklamaciu ....

takže popadesáté: cvakání hlaviček je naprosto normální...mám email od jednoho "INSIDERa" přímo z hitachi a taky mám email z techsupportu Hitachi...oba tvrdí totéž = ten disk to MÁ dělat...

Standardní

...pridam svoju trochu dva tyzdne mam ten disk co mam v popise a maximalna spokojnost s predchadzajucim HDD (Maxtor 40GB/7200rpm) sa neda ani zrovnat

...a ked som pomocou IBM FeatureTool 1.8 (THX Marek.Sedlar) zmenil Acoustic Level z 254 na 191 tak je uplne nehlucny
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Junior Member
    Vliv
    277

Standardní

WD 80GB JB jsem měl v PC 3 hodiny - pak zkolaboval - byl jsem ale rád, protože s hlučností je na tom bídně - vydával pištivej zvuk. IBM 180GXP 80GB, je zatím v pohodě, ztišenšj utilitou je neslyšitelnej.
    DFI LanParty nF4 Ultra-D; Opteron 144; SCYTHE SCNJ-1000 Ninja Cooler; 2x512MB
    GeIL Ultra PC3200 400MHz DDR a; Sapphire Radeon X800GTO2 256 MB DDR; Hitachi 160GB SATA + Hitachi 160GB PATA; NEC ND-4550; SB AUDIGY 2 Platinum Ex Enermax Liberty 500W; CoolerMaster Centurion 5 CAC-TA5, Eizo Flexscan S1910, Razer RZD-1600C Diamondback Chameleon

Standardní

Citace Původně odeslal .:::iGor:::.
    ...a ked som pomocou IBM FeatureTool 1.8 (THX Marek.Sedlar) zmenil Acoustic Level z 254 na 191 tak je uplne nehlucny
    proč zrovna na 191 si ho poslouchal a na týhle hodnotě už nebyl slyšet ...tomu se říká správnej tuning

Standardní

Citace Původně odeslal Over
    taky přidám svůj názor
    nekazivost v pořadí za sebou.. 1)Seagate, 2)Maxtor, 3)WD, 4)IBM

S tim poradim bych souhlasil, jen bych pouzil slovicko kazivost. Takova je bohuzel moje zkusenost
    ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520

Standardní

Lidičky, nezlobte se na mě, ale mně tohle přijde takový plácání do větru. Jak jste na ty svoje pořadí přišli? Že jste měli 2 Westerny a oba odešly a jednoho Seagata a ten funguje x let - no to je statistická významnost! Pokud někdo z vás přijde do styku s větším množstvím disků (prodejce, správce sítě, atd.), tak sem prosím napište: ano, z 60 Westernů nám jich odešlo x a z 80 Seagatů jich odešlo y. Jinak to nemá smysl. Já bych taky mohl napsat, že mi odešla Barracuda ATA za půl roku a IBMko, co jsem dostal místo ní, běží tři roky v pohodě - ale má to nějakou hodnotu? Nechtěl jsem se nikoho dotknout, ale některé příspěvky mi fakt přijdou zcestný.

Když už tady řešíme poruchovost, myslím, že by měl každý také zohlednit, jak se ke svému disku chová. Ono je asi rozdíl, když ho budete mít pevně namontovaný v casu na dobře větraném místě nebo v plastovém šuplíku, který každý den taháte do práce, anebo v počítači, který každý týden převážíte někam na LAN party atd.

Standardní

Citace Původně odeslal Dawn
    Lidičky, nezlobte se na mě, ale mně tohle přijde takový plácání do větru. Jak jste na ty svoje pořadí přišli? Že jste měli 2 Westerny a oba odešli a jednoho Seagata a ten funguje x let - no to je statistická významnost! Pokud někdo z vás přijde do styku s větším množstvím disků (prodejce, správce sítě, atd.), tak sem prosím napište: ano, z 60 Westernů nám jich odešlo x a z 80 Seagatů jich odešlo y. Jinak to nemá smysl. Já bych taky mohl napsat, že mi odešla Barracuda ATA za půl roku a IBMko, co jsem dostal místo ní, běží tři roky v pohodě - ale má to nějakou hodnotu? Nechtěl jsem se nikoho dotknout, ale některé příspěvky mi fakt přijdou zcestný.
    myslím, že Radim Štěpanec je právě z té skupiny, od které bys to rád slyšel...

Standardní

Lidičky, nezlobte se na mě, ale mně tohle přijde takový plácání do větru. Jak jste na ty svoje pořadí přišli? Že jste měli 2 Westerny a oba odešly a jednoho Seagata a ten funguje x let - no to je statistická významnost! Pokud někdo z vás přijde do styku s větším množstvím disků (prodejce, správce sítě, atd.), tak sem prosím napište: ano, z 60 Westernů nám jich odešlo x a z 80 Seagatů jich odešlo y. Jinak to nemá smysl. Já bych taky mohl napsat, že mi odešla Barracuda ATA za půl roku a IBMko, co jsem dostal místo ní, běží tři roky v pohodě - ale má to nějakou hodnotu? Nechtěl jsem se nikoho dotknout, ale některé příspěvky mi fakt přijdou zcestný.

Když už tady řešíme poruchovost, myslím, že by měl každý také zohlednit, jak se ke svému disku chová. Ono je asi rozdíl, když ho budete mít pevně namontovaný v casu na dobře větraném místě nebo v plastovém šuplíku, který každý den taháte do práce, anebo v počítači, který každý týden převážíte někam na LAN party atd.
    Takze asi takhle

ze 100 disku od vyrobce to vypadalo priblizne takhle
    15 Seagate, 9 WDC, 3 IBM ( maxtor nemam spocetly )
    ASUS P5Q-SE, CD 5200@3,3Ghz 1,28V, 4GB DDR2, 1x Samsung F1 1TB, 2x640GB WDC AAKS, ASUS HD4850 1GB, Corsair HX520

Standardní

Citace Původně odeslal Radim Štěpanec
    Díky. To jsem chtěl slyšet.

Standardní

IBM rulezzzzzzzz

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    proč zrovna na 191 si ho poslouchal a na týhle hodnotě už nebyl slyšet ...tomu se říká správnej tuning
    ...jj, presne tak k tomu je urcene to tlacitko TEST pri nastavovani hlucnosti v FTool a 192 uz bolo moc
    ...vyskusaj a uvidis respektive to pocujes
    VOCAL POST MESSAGE: System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...System Failed CPU Test...

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    ...jj, presne tak k tomu je urcene to tlacitko TEST pri nastavovani hlucnosti v FTool a 192 uz bolo moc
    ...vyskusaj a uvidis respektive to pocujes
    zkusím...

Standardní

...chces mi povedat, ze ty si tie IBMka co mas nestisoval alebo si to hodil na tu najnizsiu hodnotu tj 128

Standardní

...chces mi povedat, ze ty si tie IBMka co mas nestisoval alebo si to hodil na tu najnizsiu hodnotu tj 128
    myslim, že jsem to moc neřešil, dal jsem tam myslim půlku a to tam teď mám...ale dneska si s tim pohraju...

Standardní

Radim Štěpanec:
    Můžeš ještě prosím napsat, za jakou to je dobu a jestli to zahrnuje disky, který byly už z dodávky nefunkční. Mně to totiž přijde nějak hodně. Na jedný německý univerzitě (psal jsem o tom v jiným threadu) mají RAID pole z 576 IDE disků (Maxtory) a za první rok jim odešly jen 3 disky. Ono to částečně asi bude tím, že tam ty disky běží v ideálních podmínkách (větrání, nikdo do nich nekope atd.), ale že by to byl takový rozdíl. To by totiž znamenalo, že si za většinu kolapsů můžou sami uživatelé.

Standardní

Radim Štěpanec:
    Můžeš ještě prosím napsat, za jakou to je dobu a jestli to zahrnuje disky, který byly už z dodávky nefunkční. Mně to totiž přijde nějak hodně. Na jedný německý univerzitě (psal jsem o tom v jiným threadu) mají RAID pole z 576 IDE disků (Maxtory) a za první rok jim odešly jen 3 disky. Ono to částečně asi bude tím, že tam ty disky běží v ideálních podmínkách (větrání, nikdo do nich nekope atd.), ale že by to byl takový rozdíl. To by totiž znamenalo, že si za většinu kolapsů můžou sami uživatelé.
    Je to za obdobi rijen az prosinec 2002. Jinak ohledne problemu
    u Seagate se nejcateji jednalo o chyby pri zapisu, odmitl zapisovat, pozdeji i cist ( vadna serie ? ). Neslo o prepravni chybu, disky byly OK. U WDC nejvice odchazely loziska nebo vubec nesly ( chyba uzivatele ? ). U IBM sly vsechny na ukor posty ( dopravy k zakaznikovi ). Maxtor vadne sektory, ale tech bylo minimum prodanych

Standardní

U IBM sly vsechny na ukor posty ( dopravy k zakaznikovi ). Maxtor vadne sektory, ale tech bylo minimum prodanych
    jj, to přesně souhlasí s mými informacemi, že 90% vadných IBMek se ani nerozjede, čili se zkurwěj při transportu...

Standardní

...vyzera to (podla vsetkeho co sa tu pisalo), ze tie IBMka su nachylne na otrasy inak by mali byt OK

Member
    Vliv
    273

Standardní

podla mna boli chybne iba 60 a 75 GXP ale 120 a 180 GXP su fakt dobre tiche a spolahlive

Standardní

...vyzera to (podla vsetkeho co sa tu pisalo), ze tie IBMka su nachylne na otrasy inak by mali byt OK
    No podle mých zkušeností (obchod) se právě vracejí nejvíc IBM následované WD.Konstukčně (nejmíň náchylné na otřesy a špatné zacházení) jsou na tom nejlíp asi Seagaty.
    ASUS M2N-E, A64 X2 3800+ 35W, 2,0GHz, 2GB DDR2 800, ASUS GeForce 6600GT Silence 256MB DDR3, SONY DW-G121A, 19"LCD Philips 190S5FS.

Standardní

Citace Původně odeslal Noxx
    No podle mých zkušeností (obchod) se právě vracejí nejvíc IBM následované WD.Konstukčně (nejmíň náchylné na otřesy a špatné zacházení) jsou na tom nejlíp asi Seagaty.
    Jsme zase u toho, můžeš to prosím dokumentovat nějakými čísly. Obchodní tajemství to snad není...

Standardní

No tak podrobnou statistiku si bohužel nevedu, proč bych to taky dělal že jo? Je to jenom zkušenost z jednoho obchodu s kompama.
    ASUS M2N-E, A64 X2 3800+ 35W, 2,0GHz, 2GB DDR2 800, ASUS GeForce 6600GT Silence 256MB DDR3, SONY DW-G121A, 19"LCD Philips 190S5FS.

Standardní info do distributora

Info od distributora -
    dost se kazi Seagate a maxtory do 80 GB jinak nejsou rozdily.

Velmi dobre si stoji hdd prodavane jako excelstore 40 GB (snad patent IBM).

nase zkusenosti -
    pred cca 3-4 mesici bylo hodne spatnych maxtoru 30, 40 a 60 GB
    Ted uz je to zase vyrovnane u vsech

Standardní Re: info do distributora

Citace Původně odeslal Martin G.
    Info od distributora -
    dost se kazi Seagate a maxtory do 80 GB jinak nejsou rozdily.

Velmi dobre si stoji hdd prodavane jako excelstore 40 GB (snad patent IBM).

nase zkusenosti -
    pred cca 3-4 mesici bylo hodne spatnych maxtoru 30, 40 a 60 GB
    Ted uz je to zase vyrovnane u vsech
    Zajimal by me te distributor
    Ale myslim, ze kazdy vyrobce at uz je to IBM,WD nebo treba Seagate ma cas od casu "spatnou" chvilku a pusti do prodeje vadnou serii. Jaka bude tak, ktera se zrovna prodava se da rict az po case (hodne se stezuje na IBM, znamena to, ze bylo popularni a dost prodavalo). Ted si lidi kupuji Seagate a za pul roku se zjisti, ze to je vadna serie. Je to u vsech vyrobcu stejne (zvlaste IBM se zavodem v Madarsku opravdu trefilo)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Digitalni zrcadlovka
    Založil Commander v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 87
    Poslední příspěvek: 26.03.2006, 13:19
  3. FAQ - čtěte než se zeptáte.
    Založil Jezevec v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 9